Reviews over de opleiding Theologie bij Tilburg University

Wil jij Theologie studeren in Tilburg? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Theologie aan de Tilburg University in Tilburg. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Theologie en de Tilburg University in het algemeen.

Reviews over Theologie aan de Tilburg University

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Theologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Theologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Theologie aan de Tilburg University? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Theologie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Kees von Harenberg over Theologie aan de Tilburg University Tilburg

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

In het kort gezegd gaat theologie om de vragen: Waarom mensen geloven, waarin ze geloven en hoe ze hier een vorm aan geven binnen het Katholicisme. In je bachelor krijg je een stevige basis met onderanderen brontalen als Grieks, Latijn en Hebreeuws. Maar ook vakken als Godsdienstsociologie, psychologie, spiritualiteit, filosofie en dogmatiek maken deel uit van het programma.

Deze opleiding moet je niet gaan doen om er financieel beter op te worden of om carrière te maken. Nee, het geeft je een stevige academische basis en waarop je in tal van vakgebieden aan de slag kunt: Als aalmoezenier binnen het leger, Pastoraal werker in een parochie, Geestelijk verzorger binnen een gevangenis of ziekenhuis. Maar er zijn ook tal van theologen werkzaam in het onderwijs of hebben bestuursfuncties in grote bedrijven.

Nogmaals, het is geen studie om er rijk van te worden. Of, misschien toch wel. Een studie Theologie maakt je een rijker mens.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn persoonlijke interesse gaat uit naar de Theolgie van de kunst en de kunst van de Theologie. In deze studie kan ik in mijn minor en de papers die ik schrijf veel kwijt in mijn interessegebied.

De groepen zijn klein waardoor je persoonlijk contact met de docent hebt. Je bent geen cijfertje en elke docent kent je bij naam. Doordat de lijntjes erg kort zijn naar de docenten toe, is de begeleiding bij een vak optimaal.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De Tilburg University heeft een mooie groene campus waarop zich verschillende verschillende faculteiten bevinden. Doordat deze faculteiten gebruik maken van dezelfde leslocaties kom je makkelijk in contact met andere studenten. Een opleiding theologie komt zo midden in de samenleving te staan, omringd met opleidingen als psychologie, rechten, economie en algemene cultuurwetenschappen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Uiteindelijk bereidt de opleiding Theologie je voor op een plek in de samenleving waar je je bewust bent van de levensvragen van mensen. Je kunt je verplaatsen in andere visies en kunt duidelijk maken waarom jouw visie voor jou werkt. In de colleges is veel ruimte om hierover te praten.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Vooral voor de brontalen is veel discipline nodig. Niet dat je leert om de hebreeuwse bijbel van voor tot achter (of in het Hebreeuws eigenlijk van achteren naar voor) vloeiend te lezen, maar je leert hoe je een bepaalde tekst kunt vertalen en leert kritisch te kijken naar bijbelvertalingen van anderen.
Natuurlijk is het voor elke opleiding belangrijk dat je gemotiveerd bent, en in een WO opleiding is het altijd belangrijk dat je zelfstandig kunt studeren. Dankzij de kleinschaligheid van de opleiding is er wel veel begeleiding en kun je altijd aankloppen bij de studieadviseur voor een gesprek.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Theologie en/of de Tilburg University Tilburg?

De groepen zijn erg klein. Dit kun je als een nadeel zien: Mocht je een keer een tekst niet hebben voorbereid kun je niet opgaan in de massa. Een voordeel is dat je wel persoonlijk contact hebt met de docent en hij goed op de hoogte is van je vorderingen.

Elke opleiding op de Tilburg University heeft een studievereniging, zo ook de opleiding Theologie. In deze vereniging draait het om het aanbieden van een verdiepend programma zoals filmavonden, symposia en thema-avonden. Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor gezelligheid. De eetavonden zijn erg gezellig en goed om andere studenten beter te leren kennen.

- Verberg volledige review

Kees von Harenberg (25) uit Tilburg, Netherlands Gehele opleiding | | ...

Doordat de lijntjes erg kort zijn naar de docenten toe, is de begeleiding bij een vak optimaal...

+ Toon volledige review

Kees von Harenberg (25) uit Tilburg, Netherlands Gehele opleiding | | ...

Review van Arnoud over Theologie aan de Tilburg University Tilburg

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

Tijdens de bachelor theologie leer je alles over de fundamenten waarop het christendom, specifiek in deze bachelor het katholicisme, is gebasseerd en hoe dat nog steeds voortbestaat. Je krijgt vakken als Kerkgeschiedenis, Bijbelwetenschappen (de literaire en historische context van de Bijbel), Moraaltheologie, Spiritualiteit, Filosofie, Godsdienstpsychologie en -sociologie maar ook vakken als Dogmatiek en Fundamentele Theologie. In deze laatste vakken leer je over de kern van het katholicisme, bijvoorbeeld wat de triniteitsleer inhoudt en wat de verrijzenis van Jezus voor betekenis heeft. Tot slot krijg je ook college in Latijn en in de twee brontalen van de Bijbel: Hebreeuws en Grieks. Deze vakken gebruik je als ondersteuning voor de vakken Bijbelwetenschappen en eventueel in je master. Mocht je op het gymnasium al Grieks en/of Latijn hebben gehad, krijg je hiervoor een vrijstelling.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De studie heeft in veel opzichten mijn verwachtingen zelfs overstegen. Op de voorhand had ik het gevoel dat het erg strak kerkelijk zou zijn, maar dat bleek absoluut niet zo te zijn. De benadering is juist erg open en op de wereld gericht. Vakken als Godsdienstpsychologie of -sociologie spraken me daarom ook erg aan. Ook de historische kant spreekt me erg aan in de studie, naast kerkgeschiedenis vind ik het ook interessant om dieper in de Bijbel te duiken en er dan achter te komen dat veel teksten die wij letterlijk nemen of op een bepaalde manier opvatten, uit historisch oogpunt eigenlijk een heel andere betekenis hebben. Dit verdiept voor mij erg mijn persoonlijke geloof, maar ook van atheistische en agnostische medestudenten hoor ik veel positieve verhalen hierover. Persoonlijk heb ik wel veel moeite met de talen, vooral Grieks, maar dat is puur persoonlijk.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De campus in Tilburg is erg fijn omdat deze kleinschalig is, groen en met veel facilteiten op of rond de campus. In bijna alle gebouwen zijn werkplekken, al zijn die tijdens piekmomenten vaak (bijna) allemaal bezet, er is een uitgebreide bibliotheek en op meerdere plekken een eet- of koffiegelegenheid. De sfeer is vaak levendig en omdat de universiteit betrekkelijk klein is, leer je snel mensen kennen. Ondanks dat er over de organisatie van de universiteit als geheel nog wel eens kritiek is over de stroperigheid, werkt de organisatie door de kleinschaligheid op de theologiefaculteit wel goed.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Door de kleinschaligheid (gemiddeld 6 studenten per jaar) is de sfeer op de faculteit erg goed en persoonlijk. Studenten hebben onderling veel contact, er is een betrokken studievereniging en het contact met de docenten en begeleiding is persoonlijk. Dit helpt erg wanneer er zich problemen voordoen, in plaats van naar een balie te gaan, kun je een docent gewoon aanspreken, mailen of bellen. Ook de studieadviseur werkt erg constructief en persoonsgericht mee.
De praktijkgerichtheid van de opleiding heb ik echter een onvoldoende gegeven, omdat zeker de bachelor erg op de theorie is gericht. Pas in de masterfase kun je diverse uitstroomprofielen kiezen, maar enkel in de pastorale of educatieve kant. Mocht je zoals ik, meer een maatschappelijke carriere ambieren, moet je dat zelf maar uitzoeken. In de toekomst wordt overigens wel gewerkt aan een minor educatie in de bachelor, voor studenten die later het onderwijs in willen.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Theologie is niet zomaar een opleiding van teksten verwerken. Je moet juist teksten in context kunnen zien, verbanden kunnen leggen en verder durven kijken dan je neus lang is. Door de kleinschaligheid moet je goed kunnen samenwerken, maar het grootste deel van de opdrachten zul je zelfstandig doen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Theologie en/of de Tilburg University Tilburg?

Universiteit:
Positief:
Kleinschalig, veel ruimte voor onderzoek, levendig studentenleven, mooie campus, goede bibliotheek
Negatief:
De continue wil om te groeien, wat leidt tot soms onbegrijpelijke beslissingen als een naamswijziging in Tilburg University. Vaak gaat dit langs de studenten heen, maar soms krijg je er persoonlijk mee te maken.

Opleiding:
Positief: kleinschalig, bevlogen docenten, veel ruimte voor diepgang, veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, erg goede begeleiding
Negatief: kleinschaligheid, weinig ruimte voor praktijk/buitenlandervaring

- Verberg volledige review

Arnoud Gehele opleiding | | ...

Op de voorhand had ik het gevoel dat het erg strak kerkelijk zou zijn, maar dat bleek absoluut niet zo te zijn

+ Toon volledige review

Arnoud Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Tilburg University

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit van Tilburg in Tilburg en lees de reviews van studenten van de Universiteit van Tilburg.

Tilburg University

Theologie op de website van Tilburg University