Reviews over de opleiding Theologie bij Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij Theologie studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Theologie en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Reviews over Theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Theologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Theologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Theologie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Mariëlle over Theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Bij Theologie bestudeer je hoe er de afgelopen 3000 jaar gesproken is over God. Hierbij ligt de focus op de Joods-Christelijke traditie, maar andere godsdiensten komen ook aan de orde als je daarvoor kiest.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, maar het eerste jaar was wel erg zwaar. Als je geen Grieks gedaan hebt op de middelbare school moet je dat in 1.5 jaar inhalen, tegelijkertijd leer je ook nog eens oud- Hebreeuws in 1 jaar! De rest van de opleiding komt wel overeen met mijn verwachtingen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Helaas is de bibliotheek van onze faculteit verhuist, en moeten we nu naar de UB.. Oorspronkelijk waren er op de faculteit ook geen stille werkplekken, maar dat is sinds kort veranderd gelukkig. Verder ben ik erg tevreden!

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Theologie is een echte boekenstudie, persoonlijk mis ik de praktijk wel, maar daar kan je voor kiezen als je een voortraject voor de predikantsmaster gaat doen. Dan krijg je vakken als praktische theologie e.d., als je geen predikant wilt worden blijft het praktijk gedeelte min of meer achterwege.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Als je over deze kwaliteiten beschikt wordt het halen van de opleiding een stuk makkelijker. Er wordt veel van je gevraagd omdat het een erg kleine leeromgeving is (zo'n 11 studenten per jaar). Het wordt opgemerkt als je je onvoldoende inzet, en dat geeft bepaalde stress. Ook moet je best veel presenteren, maar in mijn ervaring is dat iets wat je prima op d opleiding zelf kunt leren.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Theologie en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Positief is de brede wijze waarop je geschoold wordt; bij theologie komt ontzettend veel kijken (godsdienstpsychologie, cultuurgeschiedenis, oude talen etc.). Negatief vind ik het gebrek aan praktijk.

- Verberg volledige review

Mariëlle (22) uit GRONINGEN Gehele opleiding | | VWO - Cultuur & Maatschappij

Stel Mariëlle een vraag!

Ik heb eerst een jaar Kunstgeschiedenis gestudeerd, maar dat was te oppervlakkig voor mij. Als je je met de grote vragen van het leven bezig wil houden is theologie een fantastische studie...

+ Toon volledige review

Mariëlle (22) uit GRONINGEN Gehele opleiding | | VWO - Cultuur & Maatschappij

Stel Mariëlle een vraag!
Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Rijksuniversiteit Groningen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen en lees de reviews van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Rijksuniversiteit Groningen

Theologie op de website van Rijksuniversiteit Groningen