Reviews over de opleiding Theologie (joint degree) bij Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam

Wil jij Theologie (joint degree) studeren in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Theologie (joint degree) aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Theologie (joint degree) en de Protestantse Theologische Universiteit in het algemeen.

Reviews over Theologie (joint degree) aan de Protestantse Theologische Universiteit

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Theologie (joint degree)

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Theologie (joint degree) studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Theologie (joint degree) aan de Protestantse Theologische Universiteit? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Theologie (joint degree) die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Michel over Theologie (joint degree) aan de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding richt zich in het kort op de (theoretische) grondbeginselen van de christelijke theologie. Hiermee leg je de basis voor je onderzoeksmaster of de predikantsmaster. Je maakt kennis met de achtergronden van het Oude en Nieuwe Testament, leert de grondtalen van de Bijbel en zet de eerste stappen bij het uitleggen van teksten. Daarnaast kom je in aanraking met de filosofie en de dogmatiek, ethiek en de systematische theologie (waarin allerlei geloofsvraagstukken als schepping of verzoening aan bod komen).

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt grotendeels overeen met wat ik had verwacht; mij is verteld dat ze pittig is en dat klopt. Ik had aanvankelijk wel verwacht dat we in dit eerste jaar al kennis zouden maken met het Nieuwe Testament, maar door wijzigingen in het curriculum gebeurt dit pas in het derde jaar.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De VU is gelegen op een handige locatie op de Zuidas in Amsterdam, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Daarnaast stoppen ook tram en metro voor de deur. De PThU heeft uitstekende faciliteiten. Het is er kleinschalig, er zijn ruime kluisjes en je kunt er zowel 'loungen' als studeren.
De wisselwerking tussen PThU en VU vind ik soms wat wazig.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Mijn antwoord op de laatste vraag is geen waardeoordeel. De BA theologie is een grotendeels theoretische opleiding. De grondbeginselen van het predikantschap zul je er nog niet leren.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Als predikant of algemeen theoloog zul je kritisch naar geloof, wetenschap en samenleving moeten leren kijken en daarover kunnen nadenken. Motivatie is een vereiste; de opleiding bestaat grotendeels uit stapelmodules waarbij je vervolgvakken uit een bepaalde module (bijvoorbeeld Kerkgeschiedenis of Oude Testament) niet kunt volgen zonder eerdere vakken uit die module gehaald te hebben. Daarnaast vergt het verkrijgen van elementaire kennis van het Hebreeuws en Grieks de nodige inspanning (ook voor mij als taalkundig ingesteld type) en zul je straks als theoloog over veel parate kennis moeten beschikken. Dat vraagt om heel wat uren studie.
Voldoende beheersing van het Engels (als ook later Duits) is handig, omdat veel literatuur in die talen wordt gelezen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Theologie (joint degree) en/of de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam?

Positief is de kleinschaligheid van de PThU. Je leert elkaar snel kennen en maakt snel onderdeel uit van een- of de groep.

- Verberg volledige review

Michel (24) uit Barendrecht Gehele opleiding | | ...

Positief is de kleinschaligheid van de PThU. Je leert elkaar snel kennen en maakt snel onderdeel uit van een- of de groep...

+ Toon volledige review

Michel (24) uit Barendrecht Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Protestantse Theologische Universiteit

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Protestantse Theologische Universiteit.

Protestantse Theologische Universiteit

Theologie (joint degree) op de website van Protestantse Theologische Universiteit

Vergelijkbare opleidingen