Reviews over de opleiding Theater bij Zuyd Hogeschool in Maastricht

Wil jij Theater studeren in Maastricht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Theater aan de Zuyd Hogeschool in Maastricht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Theater en de Zuyd Hogeschool in het algemeen.

Reviews over Theater aan de Zuyd Hogeschool

Uitvalpercentage van studenten Theater aan de Zuyd Hogeschool

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

27.1%

Landelijk gemiddelde

32%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Theater

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Theater studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Theater aan de Zuyd Hogeschool? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Theater die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Daan over Theater aan de Zuyd Hogeschool Maastricht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Op de Toneelacademie heb je drie opleidingen : de acteurs-, performers- en regieopleiding. Ik ben een tweedejaars performer. Dat houdt in dat ik een theatermakende acteur ben. Ik leer eigenlijk alles wat bij het maken en uitvoeren van theater komt kijken. Naast dat ik mijn eigen performances ook zelf uitvoer als performer/acteur, ben ik ook mijn eigen regisseur, vormgever, dramaturg, componist, etc. Ik leer intermedialiteit toe te passen in theater. Het resultaat daarvan kan erg breed zijn. Het kan variƫren van een museum installatie tot een monoloog, tot een boek, tot een album, tot een foto expositie, etc. Kortom, een opleiding van de toekomst. Wat betreft kunst.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn opleiding komt precies overeen met mijn verwachtingen. Ik had een namelijk een opleiding verwacht die ik zelf kon invullen. Waarin ik zelf kon bepalen wat en hoe ik leerde. Dat ik zelf bepaal wat ik ontwikkel en dat alle hulp daarbij mogelijk is.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie is prima, in het centrum, maar toch rustig. De faciliteiten zijn uitmuntend. Er is een kantine die gerund wordt door een Maastrichtse familie en het eten is heerlijk en betaalbaar. In de organisatie valt nog veel te winnen. Vooral als het gaat om lokalen en roosters.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer is fijn omdat het een kleine school is. Iedereen kent elkaar dus de sfeer is heel persoonlijk en intiem. De colleges gaan wat mij betreft nog niet diep genoeg.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, commercieel, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Ik hoop dat de kwaliteiten 'motivatie' en 'discipline' bij elke opleiding van de studenten wordt gevraagd omdat ik anders niet snap waarom je gaat studeren. Dat geldt ook voor de Toneelacademie. Je moet het echt willen, want het is niet makkelijk. Je moet jezelf kunnen motiveren en over de zelf discipline beschikken om zoveel mogelijk uit de opleiding te halen. Het is een kunstopleiding dus creativiteit is wel een vereiste. Analytisch vermogen om theater te kunnen analyseren en ontleden. Je moet kunnen presteren onder druk. Je wordt namelijk beoordeeld op dat wat je maakt, wat nogal persoonlijk is. Stress bestendig zijn komt dan goed van pas. Je gaat veel met regisseurs, acteurs of performers samenwerken dus je moet naast een autonome kunstenaar ook een teamspeler kunnen zijn.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Theater en/of de Zuyd Hogeschool Maastricht?

De positieve punten zijn de sfeer, de ambacht en de mensen waarmee je werkt (talent van de toekomst). Het enige negatieve punt is de druk waarmee je ongetwijfeld te maken gaat krijgen. Het is iets waarvan ik denk dat het onvermijdbaar is. Maar prettig is het niet.

- Verberg volledige review

Daan (20) uit Maastricht Gehele opleiding | | HAVO - Cultuur & Maatschappij

Stel Daan een vraag!

Ik leer eigenlijk alles wat bij het maken en uitvoeren van theater komt kijken. Naast dat ik mijn eigen performances ook zelf uitvoer als performer/acteur, ben ik ook mijn eigen regisseur, vormgever, dramaturg, componist, etc...

+ Toon volledige review

Daan (20) uit Maastricht Gehele opleiding | | HAVO - Cultuur & Maatschappij

Stel Daan een vraag!
Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Zuyd Hogeschool

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Hogeschool Zuyd in Maastricht en lees de reviews van studenten van de Hogeschool Zuyd.

Zuyd Hogeschool

Vergelijkbare opleidingen