Reviews over de opleiding Technische Informatica bij Avans Hogeschool Breda

Wil jij Technische Informatica studeren in Breda? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Technische Informatica aan de Avans Hogeschool Breda in Breda. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Technische Informatica en de Avans Hogeschool Breda in het algemeen.

Reviews over Technische Informatica aan de Avans Hogeschool Breda

Uitvalpercentage van studenten Technische Informatica aan de Avans Hogeschool Breda

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

45.5%

Landelijk gemiddelde

38%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Technische Informatica

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Technische Informatica studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Technische Informatica aan de Avans Hogeschool Breda? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Technische Informatica die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Christiaan Rakowski over Technische Informatica aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

Bij Technische Informatica wordt les gegeven over diverse programmeertalen, technieken, methoden en platformen. Tijdens de studie zul je heel breed opgeleid worden waardoor je in het 3de jaar een goede keuze kan maken over waar je je verder in wil specialiseren.
Ik heb tijdens mijn studie gewerkt met Java, C#, C++, C, Assembly, onder Windows, Linux en Mac OSX, met diverse design patterns en tools. Als iets in de laatste zin je niet bekend voor komt is dat geen probleem, dit zal allemaal duidelijk worden uitgelegd! Voorkennis van deze dingen zal natuurlijk zeer goed van pas komen!

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Avans heeft open dagen waarop je projecten van studenten kan bekijken, en ook met een aantal kan praten. Hier kriijg je dus goede informatie waardoor mijn beeld van de opleiding goed gevormd was voordat ik begon.
Ook zijn er een soort meeloop dagen waarop je zelf een lesdag mee kan maken, ook deze geven een zeer goed beeld van een gemiddelde dag.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Technische Informatica beschikt over eigen ICT faciliteiten, waardoor deze altijd beschikbaar zijn voor de studenten. Ook heeft het eigen praktijk lokalen welke altijd open zijn, en waar ook altijd plek is om te werken.

De locatie Lovensdijkstraat is goed te bereiken met bus of fiets, en ook lopend vanaf het station is het goed te doen. Als je met de auto wilt komen zal je vroeg aanwezig moeten zijn, want na 9 uur is het parkeerterein voor de school wel vol en zal je ergens in de omliggende wijk moeten parkeren. Je kan eventueel wel tegen betaling een plek krijgen op het terrein achter de slagboom.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Het docententeam van Technische Informatica is goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in de praktijk, hier passen zij ook de lessen en projecten op aan.
Het niveau van de opleiding ligt vrij hoog, maar is goed bij te houden. De theorie lessen gaan vaak alleen oppervlakkig op bepaalde technieken, vervolgens zal je zelf tijdens het aansluitende practicum moeten bewijzen dat je snapt hoe het werkt. Deze manier van leren werkt zeer goed, en is ook erg fijn.
Binnen de opleiding worden veel dingen goed geregeld waardoor ik nog nooit iets nodig heb gehad van een decaan of examencommissie, alles valt goed te bespreken met de desbetreffende vakdocent.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Kritisch over zelf/eigen werk.analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is belangrijk om vanuit een vage omschrijving/globaal idee duidelijk te kunnen krijgen wat technisch nodig is om dit te realiseren. Vervolgens zal dit in kleine groepjes uitgewerkt moeten worden, waarbij het belangrijk is dat je kan samenwerken met de medestudenten, maar ook dat je zelfstandig bepaalde taken kan oppakken.
Vaak is het belangrijk dat je documentatie doorleest, welke bijna altijd in het Engels is, hiervoor is beheersing van Engels zeer belangrijk.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Technische Informatica en/of de Avans Hogeschool Breda?

Alle positieve dingen zijn op andere plekken al benoemd, dus deze zal ik niet herhalen.
De negatieve punten zijn de beperkte parkeer mogelijkheden en dat de kantine iets aan de dure kant is, maar beide zijn prima mee te leven.

- Verberg volledige review

Christiaan Rakowski Gehele opleiding | | ...

Binnen de opleiding worden veel dingen goed geregeld waardoor ik nog nooit iets nodig heb gehad van een decaan of examencommissie

+ Toon volledige review

Christiaan Rakowski Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Avans Hogeschool Breda

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Avans Hogeschool in Breda en lees de reviews van studenten van de Avans Hogeschool.

Avans Hogeschool Breda