Reviews over de opleiding Taalwetenschap bij Radboud Universiteit Nijmegen

Wil jij Taalwetenschap studeren in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Taalwetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen in Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Taalwetenschap en de Radboud Universiteit Nijmegen in het algemeen.

Reviews over Taalwetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Taalwetenschap

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Taalwetenschap studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Taalwetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Taalwetenschap die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Bart over Taalwetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

Taalwetenschap gaat over taal en alles wat daarmee te maken heeft. Tijdens je opleiding leer je hoe kinderen taalverwerven, hoe taal in je hersenen werkt, hoe de structuur van taal is, welke taal- en spraakstoornissen er zijn, wat woorden betekenen, hoe taal het denken kan beïnvloeden, wat computers en taal met elkaar hebben en ga zo maar door. De alfa en de bèta kant wordt belicht, waardoor je een heel breed scala aan vakken hebt. Bijna geen enkel vak lijkt op elkaar en toch hebben ze allemaal taal met elkaar gemeen. Je leert ook hoe je onderzoek doet naar taalverschijnselen, hoe je dat moet presenteren en hoe je dat moet opschrijven.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Van iedere opleiding heb je volgens mij maar vaag een beeld wat het echt inhoud en wat je allemaal gaat leren. Taal sprak mij erg aan en daarom heb ik voor Taalwetenschap gekozen. Het ene vak is misschien leuker dan het andere vak, maar andere studiegenoten denken daar soms precies anders over. Je hebt ook keuze ruimte waarin je vakken kunt volgen die jij wilt volgen. Zo kun je je eigen kant op gaan.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Met het openbaar vervoer kom je zo bij de universiteit. Daarnaast is de opleiding kleinschalig en ken je vrij snel veel docenten. Zo hoef je niet lang te zoeken naar informatie omdat je alles kunt vragen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Een universitaire studie is niet erg praktijkgericht. Je kunt wel stage lopen en die op je eigen manier invullen. Zo moet je zelf zorgen voor praktijkervaringen als het over werk gaat. Er zijn echter wel veel practica waarin je leert werken met taaldata. Daarnaast moet je bij een aantal vakken een onderzoek opzetten, waardoor je leert hoe je echt onderzoek doet.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er zijn artikelen in het Nederlands, maar ook in het Engels. Vooral verder in je opleiding kom je die meer tegen. Hier kom je niet omheen omdat juist in het Engels de meeste onderzoeken worden opgeschreven. Door de colleges die bijna allemaal in het Nederlands zijn, leer je de teksten makkelijk begrijpen. Je moet ook zelfstandig zijn, omdat je niet hele dagen college hebt. Je moet dus zelf opdrachten kunnen maken en artikelen en boeken lezen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Taalwetenschap en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Tijdens de opleiding leer je heel veel nieuwe dingen en ga je anders kijken naar mensen en hoe ze spreken. Je leert dat taal niet zo vanzelfsprekend is als iedereen denkt en dat verandert je kijk op de wereld.

- Verberg volledige review

Bart Gehele opleiding | | ...

Tijdens je opleiding leer je hoe kinderen taalverwerven, hoe taal in je hersenen werkt, hoe de structuur van taal is, welke taal- en spraakstoornissen er zijn, wat woorden betekenen en hoe taal het denken kan beïnvloeden

+ Toon volledige review

Bart Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Radboud Universiteit Nijmegen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Radboud Universiteit Nijmegen in Nijmegen en lees de reviews van studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Radboud Universiteit Nijmegen

Taalwetenschap op de website van Radboud Universiteit Nijmegen