Reviews over de opleiding Sport en Bewegingseducatie bij Fontys Hogeschool in Eindhoven

Wil jij Sport en Bewegingseducatie studeren in Eindhoven? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Sport en Bewegingseducatie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Sport en Bewegingseducatie en de Fontys Hogeschool in het algemeen.

Reviews over Sport en Bewegingseducatie aan de Fontys Hogeschool

Uitvalpercentage van studenten Sport en Bewegingseducatie aan de Fontys Hogeschool

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

46.9%

Landelijk gemiddelde

30%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Sport en Bewegingseducatie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Sport en Bewegingseducatie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Sport en Bewegingseducatie aan de Fontys Hogeschool? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Sport en Bewegingseducatie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Eveline Smeets over Sport en Bewegingseducatie aan de Fontys Hogeschool Eindhoven

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

De studierichting waar ik een review over wil geven is

Sports and Wellness

Waar gaat deze studierichting over?

Binnen deze afstudeer variant van de Bachelor Sport en bewegingseducatie ga je vooral aan de slag met gezondheidsbevordering door middel van sport. Je leert bijvoorbeeld hoe je kunt gaan sporten met mensen met een chronische ziekte zoals obesitas, COPD en hart- en vaatziekten. Verder leer je hoe je aan de slag gaat met een bewegingsanalyse, en krijg je vakken zoals Sportvoeding, gedragswetenschappen, motorisch leren en anatomie en fysiologie.
Wat door veel nieuwe studenten verkeerd ingeschat word is de verhouding tussen theorie en praktijk. Vaak kiezen deze nieuwe studenten een sportopleiding omdat zij denken lekker veel te kunnen gaan sporten.Hoewel er natuurlijk meer praktijk lessen worden gegeven dan een opleiding als pabo is ook bij deze opleiding de theorie de rode draad met een verhouding van ongeveer 60 :40.
Een aantal voorbeelden uit het tweede studiejaar:
Je gaat leren over de doelgroepen die je in het werkveld kunt tegenkomen. Wat houden deze ziektes in? Waar moet je rekening mee houden tijdens het sporten? Hoe begeleid ik een patiƫnt van begin tot eind?
Je start een eigen onderzoek over de effecten van krachttraining. Hierbij ben jij zelf en al je medestudenten proefpersoon en ga je dus ook zelf dit krachtprogramma ervaren.
Je gaat een bewegingsanalyse maken en leert hoe je iemand een beweging of vaardigheid op de juiste manier kunt aanleren.
Ook ga je aan de slag met het maken van een voedings en sport advies voor een medestudent.
Als laatste ga je ook aan de slag met het financiele en beleidsmatige aspect van de sport.
Kortom een hele brede opleiding.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Deze opleiding komt redelijk overeen met de verwachtingen die ik had. Waar ik aan het begin niet bij stil gestaan heb is dat je in het eerste jaar van alle 3 de studierichtingen (wellness, urban en adventure) lessen krijgt, en je hier pas na het eerste jaar een keuze in gaat maken. Dit is wel een mooie kans om ook van de andere richtingen kennis op te doen.
Dus in het eerste jaar had ik ook niet verwacht om hier lessen in te krijgen, zoals kimmen kajakken en mountainbiken. Dit is wel een hele ervaring.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

De colleges die gegeven worden zijn altijd voorbereid op een powerpoint en later digitaal terug te vinden. De inhoud van de colleges zijn duidelijk opgebouwd en worden met veel voorbeelden uitgewerkt. De docenten die lesgeven zijn meestal goede docenten, zo krijg je les van docenten die zelf actief zijn in het werkveld en dus hun eigen ervaringen door kunnen geven.
Het niveau van de opleiding vind ik redelijk hoog, het is een brede opleiding waarbij jou als student een hele hoop informatie word aangeboden. Er word van jou als student verwacht deze theorie te beheersen en je te specialiseren op de onderwerpen waar jij later het werkveld wilt ingaan. Kortom jij zorgt ervoor welke dingen er in jou rugzak worden gestopt waarmee je later aan de slag kunt gaan.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Sportief
Ruimdenkend
analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Binnen deze opleiding word er gewerkt met diverse engelse boeken gewerkt, ook veel begrippen zijn afgeleid uit de Engelse taal. Motivatie is nodig omdat er veel tijd in de boeken moet worden gezeten. Om de toetsen te halen is het belangrijk om alle lessen gevolgd te hebben wanneer er veel lessen gemist worden is de kans van slagen klein. Het is een diploma wat je zeker niet alleen krijgt omdat je goed kunt sporten. In je werk is het belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan en kritisch op jezelf te zijn, je bent namelijk mede verantwoordelijk voor de gezondheid van je patiƫnten.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positieve punten:
- Vele ervaringen op het gebied van sport
- Je leert veel nieuwe mensen kennen.
- een goede linkt tussen theorie en praktijk.
- Een heel innovatief gebouw waar de lessen plaatsvinden waar veel mogelijkheden liggen voor ontwikkeling.
- sfeer op de opleiding is gezellig en open (docenten sporten bijvoorbeeld samen met studenten in een uur)

Negatieve punten:
- Soms is de organisatie onoverzichtelijk en onduidelijk.
- De locatie van de school is prachtig, maar omdat dit de enigste locatie is in nederland is het voor sommige niet mogelijk om thuis te blijven wonen.

- Verberg volledige review

Eveline Smeets Studierichting | | ...

Wat door veel nieuwe studenten verkeerd ingeschat word is de verhouding tussen theorie en praktijk

+ Toon volledige review

Eveline Smeets Studierichting | | ...

Review van Ruben Oever over Sport en Bewegingseducatie aan de Fontys Hogeschool Eindhoven

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

Het is een brede opleiding, waarbij je alle takken van sport leert behalve het lesgeven op scholen (gymleraar).

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding vind ik matig van kwaliteit. Je leert heel veel in de boeken, maar merkt al snel dat deze stof in de praktijk (bijna) niet gebruikt wordt (Stage). Hiernaast is de weg waarop je het einddoel bereikt belangrijker dan het eindresultaat zelf. Doe je iets op een andere manier dan beschreven (met zelfde of beter resultaat) dan wordt dat afgekeurd.
Hiernaast heb ik een hersenschudding opgelopen tijdens een mountainbike toets van school, waarna ik erg weinig ondersteuning heb gehad. Ik mocht zelfs de toetsen die ik gemist heb niet herkansen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De school heeft heel veel mogelijkheden. Alleen door teveel leerlingen is de school een beetje overbevolkt. Desalniettemin zijn de faciliteiten erg goed.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Zolang je op deze school naar elke les gaat en en voorbeeldleerling bent willen ze alles voor je doen, maar komen er een keer problemen dan moet je al snel zelf alles regelen of naar de organisatie van alle fontyshogescholen gaan.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je werkt heel veel samen met andere mensen. Hiernaast is mijn ervaring dat de meeste leerlingen niet heel gemotiveerd zijn, waardoor je zelf heel erg aan je eigen motivatie moet werken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Sport en Bewegingseducatie en/of de Fontys Hogeschool Eindhoven?

Het positieve aan deze school is dat het heel veel mogelijkheden biedt.
Het nadeel echter is dat deze mogelijkheden niet maximaal worden benut en de kwaliteit hier ook achter blijft. Het ligt ook erg aan de richting die je kiest, maar het is deels ook een pretopleiding.

- Verberg volledige review

Ruben Oever (21) uit Rotterdam Gehele opleiding | | HAVO - Natuur & Techniek

De opleiding vind ik matig van kwaliteit. Je leert heel veel in de boeken, maar merkt al snel dat deze stof in de praktijk (bijna) niet gebruikt wordt (Stage)...

+ Toon volledige review

Ruben Oever (21) uit Rotterdam Gehele opleiding | | HAVO - Natuur & Techniek

Review van Wieke over Sport en Bewegingseducatie aan de Fontys Hogeschool Eindhoven

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Binnen de afstudeerrichting Sports and Urban leer je veel over het organiseren van activiteiten in en rondom sport. Denk hierbij aan kampen en sportdagen/ evenementen. Dit kan voor kleine evenementen zijn maar ook bijvoorbeeld voor 200 medestudenten.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik had nog geen duidelijk beeld voordat ik aan de opleiding begon maar het paste wel bij me. Het is erg breed dus je kan veel kanten uit en er zit altijd wel iets bij wat wat meer bij je past of wat minder.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie is voor een sportopleiding super. Daarentegen moet je wel een stukje fietsen of met de bus om vanaf het station op de locatie te komen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer is super, docenten zijn gemakkelijk te bereiken en hebben vaak het beste met je voor

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er wordt veel samengewerkt binnen de opleiding. Je zult sommige zaken zelfstandig moeten uitzoeken maar in een groep oppakken en organiseren.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Sport en Bewegingseducatie en/of de Fontys Hogeschool Eindhoven?

Het is er breed. Kan positief maar ook negatief zijn. Veel studenten weten niet direct wat ze er uiteindelijk mee kunnen hierdoor is het soms lastig om gemotiveerd te blijven.

- Verberg volledige review

Wieke (20) uit Eindhoven Gehele opleiding | | ...

Stel Wieke een vraag!

Het is er breed. Kan positief maar ook negatief zijn. Veel studenten weten niet direct wat ze er uiteindelijk mee kunnen hierdoor is het soms lastig om gemotiveerd te blijven...

+ Toon volledige review

Wieke (20) uit Eindhoven Gehele opleiding | | ...

Stel Wieke een vraag!

Review van Denise over Sport en Bewegingseducatie aan de Fontys Hogeschool Eindhoven

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Wat je vooral veel leert is alles op het gebied van het organiseren van sport(evenementen/activiteiten) etc. De opleiding bestaat voornamelijk uit theorie en de praktijk wordt gedurende de opleiding steeds minder. Je wordt niet opgeleid als lesgever en hier wordt dus ook niet heel veel aandacht aan besteed.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik had verwacht dat er meer aandacht zou worden besteed aan lesgeven. Uiteindelijk krijg je geen diploma waarmee je mag lesgeven, maar tijdens stages wordt er wel van je verwacht dat je een gymactiviteit/les kan geven.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De school is pas nieuw gebouwd en bezig dus over goede faciliteiten. De ligging is goed en ook over de organisatie binnen de school ben ik tevreden.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Gedurende de opleiding krijg je steeds minder praktijk. Ik ben erg tevreden over de docenten binnen onze school. Indien je met vragen/problemen zit kun je altijd bij een docent terecht en ze zijn je altijd bereidt om te helpen. Ook wordt er snel gereageerd op email etc.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Binnen veel projecten werk je met een groep samen en wordt er van je verwacht dat je goed met elkaar samenwerkt. Ook moet je gemotiveerd zijn en blijven om de studie af te kunnen ronden. Veel studenten zijn in het eerste jaar niet gemotiveerd genoeg en worden hier gelijk mee gestraft doordat ze de opleiding niet af mogen maken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Sport en Bewegingseducatie en/of de Fontys Hogeschool Eindhoven?

Positief: goede docenten, goede sfeer, goede faciliteiten
Negatief: Niet altijd op tijd met bepaalde dingen (studiehandleidingen, toetsen etc.)

- Verberg volledige review

Denise (21) uit Eindhoven Gehele opleiding | | ...

Ik had verwacht dat er meer aandacht zou worden besteed aan lesgeven. Uiteindelijk krijg je geen diploma waarmee je mag lesgeven...

+ Toon volledige review

Denise (21) uit Eindhoven Gehele opleiding | | ...

Review van Sebastiaan over Sport en Bewegingseducatie aan de Fontys Hogeschool Eindhoven

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

Sports & Leisure - Urban. Dat wil eigenlijk zeggen de vrije tijds branche in de sport. Het is de organisatiekant van de opleiding waar je veel bezig bent met projecten en evenementen te organiseren.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja hoor. Ik ben in het tweede leerjaar ingestroomd wat in het begin (en nog steeds) hard werken is, maar ik krijg voldoende begeleiding en werk veel zelfstandig. (wat ik fijn vind)

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De Sporthogeschool is gelegen naast veel sportaccommodaties, wat ideaal is voor de opleiding. Als student wordt er van je verwacht dat je veel zelf regelt en terugkoppelt met de docenten.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Er heerst een gezellige sfeer op de opleiding waar de docenten zich ook goed in kunnen vinden. Praktijkgericht volg je tweemaal per week stage waar je in je werkveld bezig bent en je praktisch veel bezig bent.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er wordt op de opleiding verwacht dat je werkt en je best doet. Zo niet, dan kom je er vanzelf achter aan het einde van de periode. Je moet voor jezelf alles goed bijhouden en in samenwerking met andere klasgenoten projecten en evenementen kunnen organiseren en uitvoeren, waarbij het presenteren van toepassing is.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Sport en Bewegingseducatie en/of de Fontys Hogeschool Eindhoven?

Ik spreek voor mezelf als tweedejaars instromer. Ik merkte in het begin dat er weinig aandacht werd besteed aan het uitleggen van de portal en hoe alles precies in zijn werk ging. Na twee weken werd er een extra SLB uur ingelast voor instromers waar er uitleg en tijd werd besteed aan de opdrachten.

De opleiding over het algemeen vind ik fijn. Ik heb MBO CIOS als achtergrond en deze opleiding sluit dus goed aan bij mijn vooropleiding. De docenten zijn erg aardig en er alles wordt via de portal en mail gecommuniceerd. Erg fijn, beter dan al de papieren die ik altijd kreeg!

- Verberg volledige review

Sebastiaan (21) Gehele opleiding | | ...

Ik ben in het tweede leerjaar ingestroomd wat in het begin (en nog steeds) hard werken is, maar ik krijg voldoende begeleiding en werk veel zelfstandig. (wat ik fijn vind)...

+ Toon volledige review

Sebastiaan (21) Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Fontys Hogeschool

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Fontys Hogeschool in Eindhoven en lees de reviews van studenten van de Fontys Hogeschool.

Fontys Hogeschool