Reviews over de opleiding Sport en Bewegen bij Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle

Wil jij Sport en Bewegen studeren in Zwolle? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Sport en Bewegen aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Sport en Bewegen en de Christelijke Hogeschool Windesheim in het algemeen.

Reviews over Sport en Bewegen aan de Christelijke Hogeschool Windesheim

Uitvalpercentage van studenten Sport en Bewegen aan de Christelijke Hogeschool Windesheim

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

28.8%

Landelijk gemiddelde

39%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Sport en Bewegen

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Sport en Bewegen studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Sport en Bewegen aan de Christelijke Hogeschool Windesheim? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Sport en Bewegen die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Eva over Sport en Bewegen aan de Christelijke Hogeschool Windesheim Zwolle

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Ik volg de opleiding sportmanagement. Het eerste jaar is gezamenlijk met de opleidingen LO en PMT. Je krijgt 80 % aan sport en 20 % aan theorie. De sporten lopen uiteen van zwemmen, turnen tot dansen en judo. Daarnaast loop je in het 2e semester stage op een basisschool. Dit is eigenlijk raar als je voor de opleiding Sportmanagement hebt gekozen want je moet gaan lesgeven (en ik had juist de opleiding gekozen omdat ik niet wou lesgeven). Het eerste jaar ga je ook twee keer op kamp voor studiepunten. Je gaat op winterkamp waar je kan kiezen uit skiën of snowboarden. Het maakt niet uit of je gevorderd of beginner bent, iedereen krijgt les. De keuzes voor zomerkamp zijn heel divers, van kanoën in Zuid-Frankrijk tot golfen op Ameland. Één dag in de week krijg je les over je eigen opleiding. Dit is vooral les over wat je kan worden met je opleiding en in welk werkveld je terecht komt. Je maakt ook een paar leuke uitstapjes.

In het tweede leerjaar kom je alleen maar bij je eigen opleiding te zitten. Je krijgt vakken zoals sportmarketing, projectmanagement en ontwikkelingsaspecten. Dit is gerelateerd aan je opleiding. Je krijgt veel opdrachten die je vaak in groepjes doet. Dit jaar ga je naar 20 % praktijk en 80 % theorie. De praktijk die je doet zijn verschillende trends bekijken in de sportwereld en activiteiten neerzetten die je bijvoorbeeld kan gebruiken op je stage. Je begint ook met je stage, dit is één dag in de week. Het is ook de bedoeling dat je de vakken die je krijgt, toepast in je stage.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Het eerste jaar was heel gezellig en leuk. Je leert veel mensen kennen en maakt kennis van allerlei sporten. Dit overtrof nog mijn verwachtingen. Wel vind ik het niveau van de opleiding vrij laag. De tentamens zijn letterlijk te leren en ook bij de sporten wordt een basisniveau van je verwacht. Daarbij vond ik het jammer dat je in het eerste jaar heel weinig te maken krijgt met je eigen opleiding. Bijvoorbeeld de stage op de basisschool. Ik heb niet gekozen voor de opleiding gymdocent. Ik vond het niet leuk om te doen en daarbij ook niet leerzaam voor mij.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie van Windesheim is zeer makkelijk te bereiken. Je stapt uit op Zwolle station en loopt in 10 minuten naar de school toe. Daarnaast beschikt de school over voldoende faciliteiten. De opleidingen van Sport en Bewegen hebben een eigen kantine gerund door leerlingen. De kosten hierdoor zijn laag en de kantine heeft een gezellige sfeer met o.a. een tafeltennistafel.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De docenten zijn vakkundig en komen vaak zelf uit het werkveld waardoor je veel praktijkervaring mee krijgt. Een nadeel is wel dat de docenten slecht bereikbaar zijn en vaak laat of niet antwoorden op e-mails. De colleges verschillen per docent of ze interessant zijn. Zoals ik al eerder aangaf, vind ik het niveau van de opleiding niet heel hoog. Dit komt misschien ook door mijn achtergrond als VWO'er. De tentamens en opdrachten zijn makkelijk te halen. Je krijgt genoeg praktijk in deze opleiding. Er wordt veel met stages gewerkt en excursies.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het eerste jaar wordt je aan de hand genomen maar daarna wordt veel zelfstandigheid van je verwacht. Je moet zelf achter dingen aan. Daarnaast moet je heel gemotiveerd zijn om deze opleiding te gaan doen. Als je sporten namelijk niet leuk vind, dan zit je totaal op de verkeerde opleiding. Ook doe je veel projecten en moet je bijna bij alle projecten samenwerken. Je moet dus ook kunnen samenwerken met anderen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Sport en Bewegen en/of de Christelijke Hogeschool Windesheim Zwolle?

De positieve punten zijn vooral de sfeer, de kampen waardoor je je netwerk vergroot en de praktijkgerichtheid. De negatieve punten vind ik het niveau van de opleiding, geen les in Engels of Nederlands (terwijl veel leerlingen dat wel nodig hebben) en het eerste jaar te weinig op je opleiding gericht.

- Verberg volledige review

Eva Gehele opleiding | | ...

Daarbij moet je jezelf goed afvragen of je sportmanagement na het eerste jaar ook nog leuk vind omdat je nog weinig sporten overhoudt in het 2e en 3e jaar...

+ Toon volledige review

Eva Gehele opleiding | | ...

Review van Tom Haanschoten over Sport en Bewegen aan de Christelijke Hogeschool Windesheim Zwolle

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

De studierichting waar ik een review over wil geven is

Sport En Bewegen

Waar gaat deze studierichting over?

De ontwikkeling als een sportmanager. Alle facetten van deze richting worden behandeld en aan de hand van een goede mix tussen theorie en praktijk hoop ik over 4 jaar Sportmanager te zijn. Sportmanager is een vrij breed begrip en je kan dus ook alle kanten op na deze studie. Dat is ook wat ik leuk vind. Je bent niet vast gepint op 1 vak.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Mijn verwachtingen worden zeker waar gemaakt. Dat komt vooral door de goede verhalen die ik heb gehoord van mijn omgeving. Theorie word afgewisseld met praktijk en tijdens de lessen word je echt betrokken. Het zijn echt interactieve lessen waardoor je eigenlijk wel gedwongen word om mee te doen. Je kan er niet zitten , aantekeningen maken en verder niks zeggen. De vakken die worden gegeven in het 2e jaar zijn ook gerelateerd aan je stage. Dat maakt je stage interressant omdat je toch anders je stage ingaat. Je hebt toch al wat theorie gehad en die kan je dan in de praktijk gaan gebruiken.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

De colleges. Die zijn, zoals eerder vernoemd, interactief. Je word betrokken bij de les en zo leer je meer. Afwisseling van theorie en praktijk, voorbeelden uit de praktijk tijdens de theorie lessen. Ook komt er wel eens een gastspreker die wat verteld uit het werkveld. Dat is zeer informatief omdat vast 1 van de studenten daar komt te werken.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

analytisch, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Een combinatie van deze facetten word verwacht. Je maakt opdrachten samen & alleen. Ook zijn de opdrachten niet bepaald klein. Daar moet je wel gemotiveerd voor kunnen zijn. Ook moet je goed kunnen analyseren, of zoals wij dat noemen, helikopteren. Dus een view van bovenaf. Hoe sta ik er eigenlijk voor. Gaat alles naar wens en wat moet ik nog allemaal doen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positieve punten zijn dat de theorie goed aansluit op de praktijk die je hebt. Je hebt bijna geen praktijk vanaf het 2e jaar SB maar de praktijk die je hebt sluit wel aan op de theorie. Het mindere punt van de opleiding vind ik dat tijdens de praktijk het een beetje veel op LO lijkt. De lerarenopleiding. En ik zeg bewust, op lijkt, omdat de essentie van de praktijk natuurlijk weer aansluit op de theorie. Al met al een aanrader !

Heb je nog overige opmerkingen/toevoegingen?

Wil jij als toekomstig HBO student de CALO gaan doen ? Zorg dan dat je minstens 1 open dag bekijkt. Verdiep je in je mogelijke keuze en last but not least : Doe de K-tijd die de CALO elk jaar aanbied ! Zo leer je veel mensen kennen voordat je de CALO begint en begin je eigenlijk met een kleine sociale voorsprong.

- Verberg volledige review

Tom Haanschoten Studierichting | | ...

Het zijn echt interactieve lessen waardoor je eigenlijk wel gedwongen word om mee te doen.

+ Toon volledige review

Tom Haanschoten Studierichting | | ...

Review van Dylan Brouwer over Sport en Bewegen aan de Christelijke Hogeschool Windesheim Zwolle

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2007

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding Sport en Bewegen is één van de drie richtingen binnen de CALO. Hierbij wordt je opgeleid tot sportmanager. De sportmanager heeft als taak om mensen aan het bewegen te krijgen. Dit is wel heel breed gezegd, maar tijdens de opleiding krijg je stapsgewijs een beter beeld over wat je kan doen en bereiken als sportmanager. Het eerste jaar maak je kennis met verschillende sporten: spel, turnen, zwemmen, dansen, atletiek en judo. Daarnaast wordt er les gegeven over bewegen, anatomie, fysiologie, EHBO en filosofie.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De verwachtingen die ik had waren dat het alleen maar sporten, sporten en sporten zou zijn. In het eerste jaar is dit deels wel zo, maar vanaf het tweede jaar wordt meer nadruk gelegd op de theorie die nodig is als sportmanager.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Je hebt veel praktijkles en daardoor minder theorie, het zelfstandige werk is daardoor wel iets beperkt maar lastiger te plannen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van de opleiding zelf en daaromheen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, gedisciplineerd, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet gemotiveerd en gedisciplineerd zijn om alle sporten uit te voeren en serieus te beoefenen. Op de sporten wordt je namelijk beoordeeld. Ook moet je creatief en analytisch zijn om te kijken hoe je sen bepaald spel anders kunt vormgeven of op welke manier je iets kunt organiseren. Tijdens de opleiding wordt bijna alles in samenwerking gedaan, dus is dit ook een vereiste dat je daar mee om kan gaan. Door al het sporten is het soms lastig om het theorie gedeelte bij te houden, vandaar dat stressbestendigheid ook een rol speelt. Als je zorgt voor een juiste planning helpt dit wel het verminderen hiervan.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Sport en Bewegen en/of de Christelijke Hogeschool Windesheim Zwolle?

Positievie: veel sport, gezellige sfeer, goede samenwerking en begeleiding.

Negatieve: De studieloopbaanbegeleiding (SLB) lessen worden te veel opgevuld met onnodige informatie / tijdsbesteding. Filosofie is ook een vak waarvan ik mij afvraag of dat bruikbaar is bij deze opleiding.

- Verberg volledige review

Dylan Brouwer Gehele opleiding | | ...

Als je sporten leuk vindt, maar je wil nier voor de klas staan, dan is Sport en Bewegen een juiste keuze

+ Toon volledige review

Dylan Brouwer Gehele opleiding | | ...

Review van Nick Janssen over Sport en Bewegen aan de Christelijke Hogeschool Windesheim Zwolle

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Waar gaat je opleiding over?

Mijn opleiding leidt jonge mensen op tot sportmanager. De oorspronkelijke naam van de opleiding is Sport & Bewegen, maar het neigt steeds meer naar Sportmanagement te gaan. Het praktische onderdeel van de opleiding is voornamelijk in het eerste jaar. Deze ervaringen van tal van sporten die je opdoet kun je meenemen in de vervolgjaren aan deze opleiding. Als je alleen van sport houdt en daarom deze opleiding wilt kiezen dan zeg ik nee. Ga dan maar zoveel mogelijk sporten beoefenen en blijf weg van school. Ben je echter iemand die de zakelijke kant van de sportwereld wilt beïnvloeden, een verbinder wilt zijn tussen school, overheid en de sport dan zou ik me per direct aanmelden. De opleiding S&B (afkorting Sport & Bewegen) Sportmanagement heeft mij opgeleid tot sportmarketeer. Waarom sportmarketeer? Mijn persoonlijke interesse lag en ligt bij marketing van sport en marketing door sport. Deze ruimte heeft de schoolleiding mij geboden om mijzelf op dit vakgebied verder te ontwikkelen. Anderen hebben bijvoorbeeld gekozen voor vrijwilligerswerk in de sport, werken bij en voor de overheid of werkzaamheden waarbij je mensen uit die luie stoel wilt krijgen.

Al met al, een opleiding die de basis biedt voor een prachtjob later in de sport. Die basis moet je zelf wel vorm gaan geven en je eigen draai eraan geven, alleen dan wordt je een echte sportmanager die klaar is op de sportwereld van Nederland (en meer) te gaan beïnvloeden...

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Aan het begin van mijn opleiding wilde ik een baan waarbij ik kon gaan combineren. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld een eigenaar van een fitnesscentrum die niet alleen de zaak runt en zijn mensen aanstuurt maar ook iemand die zelf mensen begeleidt. Dat idee heb ik snel losgelaten toen de school mij het thema sport en economie introduceerde. Hiermee vind ik dat de school mijn verwachtingen heeft overtroffen. Ze hebben niet alleen de juiste snaar bij mij geraakt, maar zelfs meer uit mij weten te halen dan ik zelf had durven denken van tevoren.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie van de school heb ik als matig ingevuld omdat ik zelf woonachtig ben in Nijmegen en telkens de reis naar Zwolle heb moeten maken. Daarnaast moet je vanaf het station nog zeker 15 min lopen naar de school. De faciliteiten zijn prima. De school heeft een enorme metamorfose ondergaan dat zich ook heeft geuit in de faciliteiten waarvan studenten gebruik kunnen maken. Zij denken dus in eerste instantie aan hun doelgroep, iets dat ik als prettig heb ervaren. Verder vind ik de organisatie van de school prima. Het heeft een fijne informele sfeer en de communicatie heb ik ook als prima ervaren.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Bij de opleiding S&B Sportmanagement wordt continu de link gelegd tussen theorie en de praktijk. Verschillende vakken spelen op elkaar in of maken gebruik van elkaar. Er is bijvoorbeeld één opdracht waarbij je verschillende colleges moet volgen. De sfeer is echt meer dan prima. De docenten zijn veelal mensen uit het bedrijfsleven of uit de sportwereld die goed de vertaalslag kunnen maken die studenten nodig hebben. Het niveau van de opleiding heb ik als gemiddeld aangevinkt omdat ik niet echt problemen door de jaren heen heb ondervonden.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, commercieel, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Samenwerken is een belangrijk aspect voor de opleiding. Er wordt veel gewerkt in groepsprojecten waarbij wordt verwacht dat je kunt presteren. Daarnaast ben ik van mening dat de wil en de motivatie het allerbelangrijkste is. Op momenten dat het even minder gaat - en ja die gaan er komen - dan zul je jezelf uit het slop moeten halen met de gedachte waarom je voor de opleiding hebt gekozen. Het is tenslotte jouw eigen toekomst waar je aan sleutelt.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Sport en Bewegen en/of de Christelijke Hogeschool Windesheim Zwolle?

Positieve punten zijn voornamelijkd de organisatie, de informele sfeer en de combinatie van theorie en praktijk. Er zijn geen negatieve punten maar ontwikkelpunten. Deze zijn de inrichting van de studie en vrije uren per klas. Echter, dat blijft altijd een struikelblok naar mijn mening. Verder moeten er meer docenten komen, op die manier kunnen zij de studenten de juiste hoeveelheid aandacht schenken die zij verdienen.

- Verberg volledige review

Nick Janssen Gehele opleiding | | ...

Als je alleen van sport houdt en daarom deze opleiding wilt kiezen dan zeg ik nee

+ Toon volledige review

Nick Janssen Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Christelijke Hogeschool Windesheim

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle en lees de reviews van studenten van de Christelijke Hogeschool Windesheim.

Christelijke Hogeschool Windesheim

Vergelijkbare opleidingen