Reviews over de opleiding Sociologie bij Universiteit Utrecht

Wil jij Sociologie studeren in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Sociologie aan de Universiteit Utrecht in Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Sociologie en de Universiteit Utrecht in het algemeen.

Reviews over Sociologie aan de Universiteit Utrecht

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Sociologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Sociologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Sociologie aan de Universiteit Utrecht? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Sociologie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Anonieme reviewer over Sociologie aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2011

Bij welke studiegerelateerde baan ben je na het afronden van je opleiding terechtgekomen?

Bij een online platform voor ondernemers. Ik ben hier mee bezig met het communicatiegedeelte van het beleidsplan te schrijven. Dat komt redelijk overeen met mijn master; Vraagstukken van Beleid en Organisatie. Daarnaast ben ik community manager, wat zoveel inhoudt als (online) het gesprek aangaan met de doelgroep (ondernemers). Dat klinkt alsof het veel raakvlakken heeft met sociologie. In de praktijk ben ik hier nog niet veel aan toegekomen.

Hoe ben je tijdens je opleiding voorbereid op de arbeidsmarkt?

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Hoelang heb je actief gezocht naar een baan die gerelateerd is aan je opleiding?

3-6 maanden

Wat kunnen afgestudeerden verwachten wanneer ze met een diploma van deze opleiding de arbeidsmarkt op gaan?

Dat je niet echt een specialisme hebt. Het 'schrijven, communiceren, evalueren van beleid', gooit momenteel geen hoge ogen. Ik ben afgewezen geweest op basis van de studie. Niet geheel onterecht, maar wel jammer dat ik daardoor de kans niet kreeg te laten zien wat ik in mn mars heb. Ik heb bijvoorbeeld oefentesten gedaan waaruit blijkt dat ik analytisch zeer sterk ben. Met bachelor sociologie en master vraagstukken van beleid en organisatie kom je alleen bij consultancy's niet door de cv-/motivatieronde, dus ook niet bij die testen om dat te laten zien.

Heb je tips voor de voorbereiding op de arbeidsmarkt?

Ik denk dat het van belang is je dus op een andere manier te hebben gespecialiseerd (bestuursjaar, sport, eigen bedrijf) of anders voor jezelf heel goed te weten waar je wilde eindigen. Ik had dat laatste niet, waardoor zo'n beetje alle opties open bleven. Dat gaf onrust en bovendien kwam dit tijdens sollicitaties wel vaak naar boven.

- Verberg volledige review

Anonieme reviewer Aansluiting arbeidsmarkt | | ...

Het 'schrijven, communiceren, evalueren van beleid', gooit momenteel geen hoge ogen

+ Toon volledige review

Anonieme reviewer Aansluiting arbeidsmarkt | | ...

Review van Marnick de Bruin over Sociologie aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Het onderzoeken van maatschappelijke proberen, waarbij vooral gefocust wordt op de hoofdthema's ongelijkheid, criminaliteit en sociale ontwikkelingen

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

niet helemaal, de opleiding is heel erg gericht op het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. Ik had zelf verwacht dat er wel meerdere invalshoeken benaderd zouden worden

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Op de uithof zijn alle gebouwen van de universiteit gesitueerd, zodat je nooit heel ver hoeft te lopen wanneer je colleges in verschillende gebouwen hebt. Daarnaast ben ik zeer te bespreken over de organisatie an sich. Bij vragen kan je altijd terecht bij het informatiepunt of contactpersonen en er zijn duidelijke regels en richtlijnen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Ik heb zowel op de Hogeschool als op de Universiteit gestudeerd en ik merk dat deze opleiding vrij laagdrempelig is ten op lichte van andere universitaire studies. De overstap van HBO naar Universiteit is bij deze opleiding dan ook goed mogelijk. Ik zelf volg momenteel 2 studies aan de Universiteit en wanneer je je hiervoor inzet is dit ook goed te combineren

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, gedisciplineerd, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Vooral het analytisch niveau is erg belangrijk voor deze opleiding aangezien je veel onderzoek zal gaan verrichten. Dit onderzoek ga je vaak met meerdere personen doen met een bijbehorende deadline. Hiervoor is samenwerken, discipline en motivatie vereist

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Sociologie en/of de Universiteit Utrecht?

positief aan de studie is dat het een hele brede opleiding is qua onderwerpen. Sociologie heeft betrekking op heel veel facetten van het leven waardoor je heel veel kanten op kan. Het nadeel is dat je toekomstperspectief naar mijn mening vrij beperkt is. Waarschijnlijk zal een onderzoeksfunctie bij de overheid het meest voor de hand liggen wanneer je alleen sociologie hebt gestudeerd

- Verberg volledige review

Marnick de Bruin (20) uit Utrecht Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Gezondheid

Stel Marnick een vraag!

De opleiding is heel erg gericht op het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. Ik had zelf verwacht dat er wel meerdere invalshoeken benaderd zouden worden...

+ Toon volledige review

Marnick de Bruin (20) uit Utrecht Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Gezondheid

Stel Marnick een vraag!
Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Universiteit Utrecht

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit Utrecht in Utrecht en lees de reviews van studenten van de Universiteit Utrecht.

Universiteit Utrecht

Sociologie op de website van Universiteit Utrecht

Vergelijkbare opleidingen