Reviews over de opleiding Religiewetenschappen bij Universiteit Leiden

Wil jij Religiewetenschappen studeren in Leiden? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Religiewetenschappen aan de Universiteit Leiden in Leiden. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Religiewetenschappen en de Universiteit Leiden in het algemeen.

Reviews over Religiewetenschappen aan de Universiteit Leiden

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Religiewetenschappen

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Religiewetenschappen studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Religiewetenschappen aan de Universiteit Leiden? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Religiewetenschappen die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Eline over Religiewetenschappen aan de Universiteit Leiden

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

Wereldgodsdiensten (vanaf 2014 genaamd Religiewetenschappen) houdt zich bezig met de niet-theologische kanten van religies. In het eerste jaar wordt er een inleiding in alle wereldgodsdiensten (incl. Nieuwe Religieuze Bewegingen en Antieke godsdiensten) geboden, en in het tweede jaar specialiseer je je in één godsdienst. Daarnaast worden er vakken aangeboden als godsdienstpsychologie, godsdienstsociologie, filosofie, godsdienstwijsbegeerte en andere vakken om je academische vaardigheden bij te vijlen. Je hebt de keuze uit een taalkundig-historische variant (waarbij je een taal leert en de geschiedenis van een religie onderzoekt) en een sociaal-wetenschappelijke variant (waarbij je onderzoek leert doen door middel van enquêtes en interviews). Lees hier meer: http://www.studereninleiden.nl/studies/info/religiewetenschappen/bacheloropleiding/

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja: de brede opzet van de opleiding Wereldgodsdiensten trok mij aan, en ondanks dat niet elk vak precies bij mijn interesses aansloot heb ik de opleiding als verdiepend en verbredend ervaren. Ook de keuzevrijheid voor het inrichten van mijn minor en de persoonlijke betrokkenheid van het kleinschalige instituut heb ik als zeer prettig ervaren.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Zowel de locatie, faciliteiten en organisatie van de Universiteit Leiden heb ik als goed tot uitstekend ervaren.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De praktijkgerichtheid hangt af van je specialisatie in de taalkundig-historische variant of de sociaal-wetenschappelijke variant, maar zeker bij de laatste (die het vaakst gekozen wordt) is er een directe aansluiting met de praktijk. Ook heeft 95% van de afgestudeerden van de opleiding Wereldgodsdiensten binnen een jaar een baan: dat pleit ook voor de praktijkgerichtheid van de opleiding.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

In een opleiding tot (godsdienst)wetenschapper zijn vooral de vaardigheden van motivatie, zelfstandigheid en analytisch vermogen zeer belangrijk: per slot van rekening doe je van moment 1 zelf onderzoek!

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Religiewetenschappen en/of de Universiteit Leiden?

De kleinschaligheid heb ik als positief ervaren, evenals het enthousiasme van de docenten en het gevarieerde onderwijsaanbod. Deze kleinschaligheid kan ook als negatief worden ervaren, omdat je niet onopgemerkt in de massa kunt opgaan.

- Verberg volledige review

Eline (22) uit Leiden Gehele opleiding | | ...

Ook de keuzevrijheid voor het inrichten van mijn minor en de persoonlijke betrokkenheid van het kleinschalige instituut heb ik als zeer prettig ervaren...

+ Toon volledige review

Eline (22) uit Leiden Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Universiteit Leiden

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit Leiden in Leiden en lees de reviews van studenten van de UL.

Universiteit Leiden