Reviews over de opleiding Rechtsgeleerdheid bij Erasmus Universiteit Rotterdam

Wil jij Rechtsgeleerdheid studeren in Rotterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in Rotterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Rechtsgeleerdheid en de Erasmus Universiteit Rotterdam in het algemeen.

1 review over Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Review van M over Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2018

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding Rechtsgeleerdheid gaat over... rechten. Je leert over de belangrijkste Nederlandse rechtsgebieden (denk aan privaat-, staats-, bestuursrecht etc.) en je volgt drie vakken in het Engels (Europees en internationaal recht).
Je leert niet alles uit je hoofd, maar leert omgaan met de wet. Je leest ontzettend veel uitspraken van de Hoge Raad en van de gerechtshoven, leert waarom deze zoveel invloed hebben op het rechtssysteem zoals het er nu uitziet. Ook ga je praktisch aan de slag met zogenaamde Juridische Algemene Vaardigheden - opdrachten. Je moet dan dingen doen die je in de praktijk ook tegen zou kunnen komen, zoals het schrijven van een bezwaarschrift, onderzoeksnota e.d.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Omdat ik al een HBO-rechten propedeuse in het bezit had, had ik een idee van wat me te wachten stond. Het verschil HBO / universiteit is natuurlijk wel dat er meer zelfstudie van je verwacht wordt. De hoeveelheid stof is groot. Het is goed te doen, als je er voldoende tijd in steekt.

Prettig aan de opleiding is dat ieder blok 5 weken duurt, en je gedurende die 5 weken maar 1 vak volgt. Het blok wordt afgesloten met een tentamen en dan krijg je het volgende blok. Je kunt je dus op 1 onderwerp tegelijk focussen. Er is daardoor meer mogelijkheid tot verdieping van de vakken.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Er is veel zelfstudieruimte, maar er zijn ook veel studenten. Voor een plek in de bibliotheek moet je dus vroeg (of laat) komen. Qua eten is het goed geregeld; er is een foodplaza met zaakjes zoals Starbucks en Asian Streetfood.

Op de communicatie heb ik niets aan te merken. Over het algemeen worden belangrijke zaken voldoende duidelijk op het online platform van de universiteit gedeeld.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Op de ESL wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde PGL-systeem (probleemgestuurd leren). Sommige studenten vinden dit fijn. Ik ben geen groot fan. Twee keer per week kom je samen in een onderwijsgroep om elkaar de stof uit te leggen. Er zit een tutor bij die kan helpen wanneer dat nodig is. Iedere vijf weken verander je van onderwijsgroep. Dat betekent 8 verschillende OG's per jaar. Je leert elkaar in de OG dus niet echt kennen. Daarvoor zou je andere activiteiten moeten gaan ondernemen - mocht je dat willen.

De tutor is samen met de hoogleraar de enige docent die je tegenkomt op de universiteit. Iedere week is er 1 hoorcollege dat ongeveer 4 uur duurt. Je kunt de hoogleraar in de pauzes vragen stellen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is belangrijk dat je gemotiveerd genoeg bent om zelfstandig de literatuur door te nemen en te oefenen. Vervolgens wordt er met name in het tweede en derde jaar van je verwacht dat je voldoende nauwkeurig antwoord geven kunt op het tentamen, anders heb je een onvoldoende. Het kennen van de grote lijnen is niet genoeg.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Rechtsgeleerdheid en/of de Erasmus Universiteit Rotterdam?

Positief: 1 vak per blok, goed niveau van de opleiding, over het algemeen wordt het onderwijs goed geregeld en gecommuniceerd.
Negatief: steeds wisselen van onderwijsgroep, weinig persoonlijk.

- Verberg volledige review

M Gehele opleiding | | ...

Stel M een vraag!

Positief: 1 vak per blok, goed niveau van de opleiding, over het algemeen wordt het onderwijs goed geregeld en gecommuniceerd.
Negatief: steeds wisselen van onderwijsgroep, weinig persoonlijk...

+ Toon volledige review

M Gehele opleiding | | ...

Stel M een vraag!

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Rechtsgeleerdheid

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Rechtsgeleerdheid studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Rechtsgeleerdheid die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van L over Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Gedurende de opleiding Rechtsgeleerdheid aan de EUR maakt de student kennis met het Nederlands (en een beetje Europees/Internationaal) recht.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De studie gaat over het bestuderen van het recht, in principe voldoet de studie aan de verwachtingen die ik heb gehad voordat ik aan de studie begon. Wat ik niet had verwacht, is dat de studie Rechtsgeleerdheid aan de EUR zich meer dan andere universiteiten richt op het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld: Waar bachelorstudenten aan andere universiteiten het vak Personen- en Familierecht volgen, moet men aan de EUR het vak Handelsrecht volgen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Locatie: De campus van de EUR bevindt zich in een veilige omgeving. Helaas moeten treinreizende studenten met de tram, bus of de metro reizen om op de campus te komen.

Faciliteiten: In verband met een aantal verbouwingen/renovaties op de campus schieten de faciliteiten tekort. Er zijn niet echt plekken waar studenten kunnen gaan zitten en leren. Ook is er geen goede bibliotheek, wat komt door de renovatie van de Universiteitsbibliotheek.

Organisatie: Persoonlijk vind ik de organisatie niet goed. Er wordt gewerkt met een digitaal netwerk op een website genaamd "Lawweb". Deze website is erg chaotisch en vaak niet erg duidelijk. De instructies voor de communicatie over het algemeen en per vak met docenten verschillen erg en blijken ook vaak niet te kloppen. Sowieso vind ik dat de kwaliteit van de communicatie met docenten erg verschilt per vak. Helaas is de organisatie van de colleges ook vaak ondermaats. Er is wel een online agenda, maar de collegetijden kloppen vaak niet. Zo wordt er vaak vier uur tijd gereserveerd voor een college dat uiteindelijk een uur blijkt te duren en dat uur bestaat dan alleen uit vertellen hoe de stof van een vak eruit gaat zien. Ook wordt er vaak op een tentamen vermeld dat je uiterlijk op een bepaalde datum over minimaal drie weken je tentamencijfer ontvangt: helaas is het nog nooit gebeurd dat men toch een cijfer eerder ontvangt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Sfeer: Er zijn best wel veel mensen die in Rotterdam studeren omdat ze naast rechten ook een serieuze interesse hebben in economie of het bedrijfsleven in het algemeen. Als dit ook jouw interesse is, zal je veel mensen gaan ontmoeten waar je vast een klik mee zal hebben. Verder is de sfeer over het algemeen oké. Ik vind het jammer dat het wel wat zakelijk is, maar het is hier wel relaxt opzich. Er heerst gewoon een veilige sfeer waar iedereen in principe gewoon welkom is. De groep die zich niet heel erg zakelijk is, is kleiner, maar er is verder wel een redelijke diversiteit op diverse vlakken tussen de studenten.

Colleges: Veel colleges bestaan uit herhaling van de stof van de werkgroepen of enkel uit vertellen hoe dit vak eruit gaat zien. De colleges waar ik echt wat aan heb, zijn een minderheid. Zonde!

Docenten: Over de tutoren van de werkgroepen ben ik tevreden. Over de docenten die de colleges geven en de tentamens maken en/of nakijken helaas minder.

Ondersteunende organen: Hier ben ik in principe tevreden over! Als je tegen problemen aanloopt met je studie en je neemt contact op met de studieadviseurs, word je heel goed geholpen. Helaas is de examencommissie wel een kritiekpunt. Maar als je eerst op tijd naar de studieadviseur bent gestapt, hebben zij meestal eventuele problemen al voor je opgelost, en anders sta je sterker bij de examencommissie. De studieadviseurs vind ik vriendelijke mensen die open staan om jou te helpen. Helaas is o[ de een of andere manier het niet zo bekend dat je op tijd naar hen toe moet stappen. Hierdoor worden studenten soms weggestuurd van de opleiding, terwijl zij een geldige reden hebben dat ze bijvoorbeeld één onvoldoende teveel hebben behaald.

Niveau: Het niveau wat op de EUR verwacht wordt van een rechtenstudent is redelijk hoog. In principe geldt, dat als je serieuze inzet toont, je je tentamens wel haalt. Door het systeem "nominaal is normaal" waar men in de eerste twee jaren van de bachelor onvoldoendes mag compenseren, lijkt het wel alsof bij bepaalde vakken de slagingspercentages zo laag mogelijk moeten zijn. Ook heeft de EUR een van de laagste slagingspercentages eerste jaar van heel Nederland, alleen de UvA scoort lager. Waar dit bij de UvA mogelijk verklaard kan worden door de vele afleidingen die de binnenstad van Amsterdam biedt, heeft dit bij de EUR meer te maken met dat de onvoldoendes die je mag compenseren niet lager dan een 5 mogen zijn in het eerste jaar én je gemiddeld een 6,0 moet staan. Als je voor zes tentamens een 6,0 hebt, en voor een tentamen een 4,0 en een ander tentamen een 5,0, dan krijg je helaas een negatief BSA, ondanks dat je op andere universiteiten wél bevorderd zou zijn naar het tweede jaar.

Praktijkgerichtheid: Op een paar keer een pleitnota schrijven en in het tweede jaar het vak Moot Court na, is het niet erg praktijkgericht.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, kunnen presenteren, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Gedurende de studie Rechtsgeleerdheid aan de EUR moet je veel zelf thuis op gaan zoeken voor je werkgroepen.
Soms zijn de boeken of de tentamenvragen niet zo duidelijk, en dan moet je creatief zijn met een oplossing op een gestelde vraag, ook indien het een leerdoel is van een werkgroep.
Ook moet je uiteindelijk examen doen in Moot Court, dit is een oefenrechtbank waar je gaat pleiten en dus moet kunnen presenteren.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Rechtsgeleerdheid en/of de Erasmus Universiteit Rotterdam?

Positief:
- Een laag slagingspercentage eerste jaar wijst mogelijk op dat de rechtenopleiding aan de EUR moeilijker is dan aan andere universiteiten, en dus eigenlijk meer waard is!
- Gedurende de bachelor werk je met een PGL-systeem. Dit is een systeem waar je in werkgroepen van 11 studenten een juridische casus ("probleem") gaat bestuderen. Hier ga je dan leerdoelen bij opstellen, deze thuis uitwerken, en de volgende bijeenkomst met elkaar bespreken.
- Omdat je tijdens de eerste twee jaar van de studie een 5,0 kunt compenseren, hoef je minder vaak te herkansen. Sta je een 5,0 voor een vak als Ondernemingsrecht en heb je een 7,0 voor Arbeidsrecht, dan is de 5,0 voor Ondernemingsrecht gecompenseerd en hoef je het vak niet te blijven herkansen tot je een voldoende hebt behaald.
- Er zijn bij elk vak 9 werkgroepen, waarvan je er één mag missen. Als je er meer mist, krijg je geen geldig tentamencijfer. Ook zijn de meeste tutoren van de werkgroepen mensen die streng letten op of je wel serieus je leerdoelen thuis uit hebt gewerkt. (Iets verkeerd begrepen hebben is geen probleem, er wordt naar je inzet gekeken) Hierdoor blijven zeer ongemotiveerde studenten weg van de werkgroepen.
- De werkgroepen bestaan uit maximaal 11 studenten, waar meestal een aantal studenten niet komen opdagen, waardoor de werkgroepen vrij rustig en kleinschalig zijn.
- SIR en Slimstuderen maken voor elk vak samenvattingen, je hebt dus keus uit wat je als extra leermiddel wilt gebruiken.
- De colleges bestaan veel uit herhaling van de stof van de werkgroepen, dus als je de stof moeilijk vindt kan je hier voordeel uit halen.

Negatief:
- De examinering aan de universiteit is overdreven streng. Zelf heb ik er eigenlijk geen last van, omdat ik tot nu toe de studie zonder vertraging of het moeten maken van herkansingen heb doorlopen, maar het is al meermaals gebeurd dat slagingspercentages van bepaalde tentamens véél lager zijn dan de vorige jaren.
- De overgangsnormen aan de EUR zijn een beetje apart. In het eerste jaar kan je namelijk je propedeuse halen met twee keer een 9,0 en zes keer een 5,0. Maar niet als je zes keer een 6,0 en twee keer een 5,0 hebt. Best oneerlijk, gezien studenten die aan elke andere Nederlandse universiteit wél bevorderd zouden zijn, op de EUR een negatief BSA behalen, terwijl studenten die de helft van de vakken niet behalen maar een aantal andere hoge cijfers hebben behaald wél bevorderd zijn aan de EUR en niet aan andere universiteiten.
- In het eerste jaar mag je van de laatste zes vakken één tentamen herkansen. Als je het eerste jaar behaald hebt, mag je na de herkansingsperiode geen onvoldoendes uit het eerste jaar meer herkansen. Heb je dus twee onvoldoendes behaald gedurende de laatste zes vakken, dan staat er dus minimaal één onvoldoende op je eindlijst.
- De inzages van tentamens zijn onder de maat. Soms zijn er 300 studenten die daar naartoe komen, en lopen er slechts 3 docenten rond. Ik heb een keer daar pas na 2,5 uur met een docent gesproken en dus lange tijd moeten wachten totdat ik mijn klacht over de puntentoekenning van een gegeven antwoord in kon dienen. Ook is er vaak een antwoordenmodel dat enkel bestaat uit "het perfecte antwoord" maar niet weergeeft wat je moet noemen voor een bepaald aantal punten.
- De voorbereiding voor tentamens is vaak niet goed. Met name bij het vak Staatsrecht worden hierdoor elk jaar bedroevende resultaten behaald. Het verschilt per vak hoe direct de vragen van de tentamens gesteld worden, het is niet altijd duidelijk waar je antwoord uit moet bestaan.
- Tijdens het eerste jaar is het mogelijk dat je van 4 tot 7 naar je verplichte werkgroep toe moet.
- De colleges zijn vooral herhaling van de werkgroepen: Dat is niet fijn als je de stof al goed begrijpt of herhaling niet zo fijn vindt. Persoonlijk vind ik het ook zonde van de tijd om naar een college te komen waarin alleen wat wordt verteld over stof die je al kent. (Of een college waarin alleen wordt verteld hoe een vak eruit gaat zien, terwijl dat ook op het eerder genoemde Lawweb staat)

- Verberg volledige review

L (21) uit Omgeving Den Haag Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Gezondheid

Stel L een vraag!

Persoonlijk vind ik het erg jammer, dat tijdens open dagen en op de website niet vermeld is dat de Rechtenstudie aan de EUR meer dan gemiddeld gericht is op het zakenleven...

+ Toon volledige review

L (21) uit Omgeving Den Haag Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Gezondheid

Stel L een vraag!

Review van Maureen Laarhuis over Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Over het probleem gestuurd leren vooral. Alle werkgroepen zijn groepsprocessen die jezelf in je vrije tijd tot in de puntjes moet uitwerken. Er zit zeer weinig eigen verantwoordelijkheid bij. Toch is de controle die je zo hebt erg prettig, je moet iets doen en omdat het zo goed gecontroleerd wordt doe je het ook maar omdat je anders met je bek vol tanden staat

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Nee, ik had verwacht dat we op de universiteit veel meer vrijheden zouden krijgen. Toch is het wel een fijn systeem. Je wisselt elke vijf weken van groep, waardoor je heel veel mensen leert kennen maar met niemand echt een hechte vriendschap op kan bouwen

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De universiteit is prima bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Het is jammer dat je een tutor kunt krijgen die helemaal niet gespecialiseerd is in het vak.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is bij het systeem van probleem gestuurd leren heel belangrijk dat je gemotiveerd bent om alle info overal vandaan te plukken. Ook moet je met de groep samenwerken om het doel te bereiken. Je moet je kunnen presenteren omdat je gespreksleider of notulist moet zijn

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Rechtsgeleerdheid en/of de Erasmus Universiteit Rotterdam?

Je wisselt elk blok van groep en hebt zo niet een vaste groep vrienden of tutoren waar je op terug kan vallen

- Verberg volledige review

Maureen Laarhuis (19) uit Leiden Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Maureen een vraag!

Ik had verwacht dat we op de universiteit veel meer vrijheden zouden krijgen. Toch is het wel een fijn systeem. Je wisselt elke vijf weken van groep, waardoor je heel veel mensen leert kennen...

+ Toon volledige review

Maureen Laarhuis (19) uit Leiden Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Maureen een vraag!

Review van Valerie Visscher over Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Het Nederlandse recht.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, mijn verwachtingen komen overeen met de opleiding

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De Erasmus is goed georganiseerd en goed bereikbaar met het openbare vervoer.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De hoorcolleges op de Erasmus zijn wat mij betreft goed voorbereid en zeer nuttig. Ook de docenten zijn erg aangenaam om naar te luisteren.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Rechten studeren vraagt erg veel discipline, omdat je wordt geacht om thuis veel te studeren en alles goed bij te houden. Het omvat veel stof en dat moet je dan ook regelmatig bestuderen om je tentamens goed te maken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Rechtsgeleerdheid en/of de Erasmus Universiteit Rotterdam?

Positieve: probleem gestuurd leren, het systeem waarmee wij werken. Negatief: de hulp die je hoort te krijgen als zich administratieve problemen voordoen.

- Verberg volledige review

Valerie Visscher (19) uit Sliedrecht Gehele opleiding | | ...

Rechten studeren vraagt erg veel discipline, omdat je wordt geacht om thuis veel te studeren en alles goed bij te houden...

+ Toon volledige review

Valerie Visscher (19) uit Sliedrecht Gehele opleiding | | ...

Review van Marco over Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Over de leer van het recht en hoe dit te gebruiken in het dagelijks leven, de praktijk.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Het is op de Erasmus Universiteit Rotterdam heel kleinschalig en hier wordt het Probleem Gestuurd Leren-systeem gehanteerd. Je brengt de theorie wekelijks in de praktijk en bespreekt en beoefent dit in kleine groepen. Deze groepen wisselen om de vijf weken. Hierdoor leer je de stof tot in de puntjes kennen en bouw je een groot netwerk op voor later.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De EUR is gelegen in de randstad van Rotterdam en is prima te bereiken. De campus is pas verbouwd en er is niks te verzinnen wat je hier niet kan vinden. Het is de universiteit van de toekomst.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De EUR hanteert het eerste jaar een 60-puntenregeling. Je zal alle vakken dus moeten halen, met maar twee herkansingen per jaar, om de opleiding te kunnen hervatten. Hierdoor blijven alleen de beste studenten over die met de praktijkgerichte lessen worden klaargestoomd voor de top van de advocatuur.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet alle uitzonderingen van alle weten kennen en kunnen toepassen. Dit moet je alleen kunnen doen, maar zeker ook in groepsverband. Alle tijd moet je nuttig kunnen besteden en je moet dus goed met de stress omgaan om op deze manier zo efficiënt mogelijk te zijn.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Rechtsgeleerdheid en/of de Erasmus Universiteit Rotterdam?

Positief is zeker het praktijkgerichte onderwijs met het PGL-systeem. Hierdoor word je klaargestoomd voor de praktijk en zie je het verschil met alleen de theorie. Negatief is dat veel hardwerkende mensen het niet halen door de 60-puntenregeling en hierdoor van de universiteit moeten.

- Verberg volledige review

Marco (20) uit Rotterdam Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Marco een vraag!

Positief is zeker het praktijkgerichte onderwijs met het PGL-systeem. Hierdoor word je klaargestoomd voor de praktijk en zie je het verschil met alleen de theorie. Negatief is dat veel hardwerkende mensen het niet halen...

+ Toon volledige review

Marco (20) uit Rotterdam Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Marco een vraag!

Review van Rosanne over Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding leert vooral over de gehele breedte de toepassing van rechtsbeginselen in de praktijk.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, maar dat is ook te danken aan het feit dat ik veel mensen in mijn omgeving heb die ook rechten hebben gestudeerd.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De organisatie laat wat te wensen over, er wordt veel oplettendheid van de student verwacht. Je moet achter veel dingen zelf aangaan. De faciliteiten zijn super. Supermarkt, kapper, ontzettend veel eetgelegenheden en een grote bibliotheek.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer bij rechtsgeleerdheid is over het algemeen genomen wel wat individueler, deels doordat er een groot aantal deeltijdstudenten deelnemen aan het onderwijs en veel studenten het eerste en zelfs het tweede jaar thuis bij hun ouders blijven wonen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Bij Rechtsgeleerdheid wordt veel verwacht van de student zelf, die vaak ook zelf inrichting kan geven aan het onderwijs. Niets is bij rechten zwart/wit, de opleiding is erg genuanceerd en hier moet je als student ook mee om kunnen gaan.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Rechtsgeleerdheid en/of de Erasmus Universiteit Rotterdam?

Negatief vind ik dat er weinig contacturen zijn en je veel zelfstudie moet doen. Positief vind ik de kwaliteit van het onderwijs.

- Verberg volledige review

Rosanne (20) uit Rotterdam Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Rosanne een vraag!

De sfeer bij rechtsgeleerdheid is over het algemeen genomen wel wat individueler, deels doordat er een groot aantal deeltijdstudenten deelnemen aan het onderwijs en veel studenten het eerste en zelfs het tweede jaar thuis bij hun ouders blijven wonen...

+ Toon volledige review

Rosanne (20) uit Rotterdam Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Rosanne een vraag!

Review van jaily over Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

Over het recht in Nederland. Er zijn 2 soorten recht en daar gaan we dieper op in.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Nee het is veel leuker dan ik had verwacht

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Rotterdam vind ik een leuke stad en wat ik leuk vind aan erasmus is dat het echt ewn campus is met bijvoorbeeld een eigen kapper en starbucks. De gebouwen staan op 1 terrein en niet zoals bij leiden bijvoorbeeld verspreid

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De docenten zijn tot nu toe erg goed. Ze kunnen erg goed uitleggen

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet veel zelfstandig doen dus je moet zeker gedisciplineerd en zelfstandig zijn.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Rechtsgeleerdheid en/of de Erasmus Universiteit Rotterdam?

Positief vind ik de manier van lesgeven. Negatief vind ik dat je om de 5 weken een tentamen hebt

- Verberg volledige review

jaily (18) uit schiedam Gehele opleiding | | ...

Positief vind ik de manier van lesgeven. Negatief vind ik  dat je om de 5 weken een tentamen hebt...

+ Toon volledige review

jaily (18) uit schiedam Gehele opleiding | | ...

Review van Maartje over Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Over het Nederlands Recht, waarin alle aspecten naar voren komen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, eigenlijk wel. Veel lezen, veel in wettenbundels bladeren. Weinig samenwerking, bijvoorbeeld in de vorm van werkgroepen etc.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Locatie is goed, prima te bereiken met trein/tram/metro. De faciliteiten zijn onlangs vernieuwd, ook dit is prima. Helaas weinig mogelijkheden om dingen uit te printen. De organisatie daarentegen is prima.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Weinig mogelijkheden tot praktijkgerichtheid; dit pas na je bachelor. Dan heb je de mogelijkheid om stage te lopen. Voor die tijd niet zo veel, behalve werk bij commissies, werk bij de rechtswinkel etc.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er wordt veel van je gevergd, met daarnaast weinig contacturen. Je kunt je best eenzaam voelen, je hebt hoorcolleges en werkgroepen, and that's it. Je moet gedisciplineerd, gemotiveerd en zelfstandig zijn om bij de stof te blijven, analytisch om de juridische problemen op te lossen. Af en toe dien je te kunnen presenteren, al komt dit niet heel vaak voor.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Rechtsgeleerdheid en/of de Erasmus Universiteit Rotterdam?

Positieve punten = leuke sfeer op de Universiteit, gemakkelijk te bereiken vanuit Den Haag, goede opleiding met goed geschoolde docenten.
Negatieve punten (niet speciaal gericht op Universiteit, meer op WO) = je hebt weinig contacturen, werkt niet in projectgroepen etc.

- Verberg volledige review

Maartje (20) uit Den Haag Gehele opleiding | | ...

Er wordt veel van je gevergd, met daarnaast weinig contacturen. Je kunt je best eenzaam voelen, je hebt hoorcolleges en werkgroepen, and that's it...

+ Toon volledige review

Maartje (20) uit Den Haag Gehele opleiding | | ...

Review van Rubinia over Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Rechten. En dan in de breedste zin van het woord. Strafrecht is natuurlijk het eerste waar men aan denkt, maar de studie Rechtsgeleerdheid omvat veel meer dan strafrecht alleen. Je leert over bestuursrecht, staatsrecht, mensenrechten, ondernemingsrecht, etc.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Zeker. Hoewel het wel veel meer leeswerk is dan ik in eerste instantie had gedacht.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Uni is makkelijk te bereiken met zowel openbaar vervoer als de fiets als met de auto. Parkeren is in de gehele omgeving betaald.

De universiteit heeft veel faciliteiten, behalve dan de mensa. Het eten is niet heel lekker en de prijs/kwaliteit verhouding klopt niet. Het is namelijk behoorlijk duur.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Colleges zijn duidelijk. Wat heel vervelend is, is dat er veel verplichte onderdelen zijn op de opleiding. De student die hoopt veel dmv zelfstudie te doen moet op zoek naar een andere universiteit, want de Erasmus universiteit heeft veel verplichte colleges en werkgroepen. Contacturen zijn dus niet vrijblijvend maar verplicht. Zo wordt je wel gedwongen de stof bij te houden, maar het is heel vervelend als je -zoals ik- liever niet naar hoorcolleges gaat en veel zelf thuis doet ivm werk.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet enorm veel lezen. Verder ben je voor veel vakken verplicht opdrachten in te leveren en dat op wekelijkse basis. De Erasmus universiteit is vrij 'schools' ingesteld, dus veel in groepen les volgen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Rechtsgeleerdheid en/of de Erasmus Universiteit Rotterdam?

Fijne omgeving, hoog niveau, interessante vakken.

Groot nadeel: de enorme verplichting. Soms lijkt het wel of je nog op de middelbare school zit ipv se universiteit. Bij sommige vakken mag je niet eens het onderwijs volgen als je je 'huiswerk' niet hebt ingeleverd. Zeer frustrerend vind ik dat. Maar voor studenten die het lastig vinden om zelfstandig te studeren en die discipline niet kunnen opbrengen is juist wel heel fijn.

- Verberg volledige review

Rubinia Gehele opleiding | | ...

Wat heel vervelend is, is dat er veel verplichte onderdelen zijn op de opleiding

+ Toon volledige review

Rubinia Gehele opleiding | | ...

Review van Cindy de Groot over Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2007

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is een opleiding die dichtbij de maatschappij staat. Door het probleem gestuurd onderwijs leer je direct de juridische leerstukken in verband te brengen met echte problemen waardoor de studie erg gaat leven.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, het PGO (probleem gestuurd onderwijs) zorgt ervoor dat je heel actief met de stof bezig moet zijn omdat anders de onderwijsgroep (werkcollege) niet nuttig is. Op deze manier dwing je jezelf om continu en met een zekere regelmaat met je studiestof bezig te zijn waardoor het leren voor tentamens een minder zware klus is.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De locatie van de universiteit is uitstekend, metrostation Kralingse zoom ligt op loopafstand en ook de tram stop vrijwel voor de deur.
Op de campus zijn voldoende werkplekken en eetgelegenheden.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De hoorcolleges zijn in dit jaar standaard op woensdag, er worden dan twee of drie colleges geven die prima bij elkaar aansluiten.
door het Probleem gestuurd onderwijs is de opleiding ook deels gericht op de praktijk, aan de hand van problemen die iedereen zouden kunnen overkomen ga je de leerstukken bestuderen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Door het probleem gestuurd onderwijs is het van groot belang dat je gedisciplineerd en nauwkeurig aan je opdrachten werkt, deze opdrachten dienen vooral zelfstandig gemaakt te worden.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Rechtsgeleerdheid en/of de Erasmus Universiteit Rotterdam?

positief: Probleem gestuurd onderwijs
negatief: de wisselende tutoren bij de onderwijsgroepen.

- Verberg volledige review

Cindy de Groot Gehele opleiding | | ...

het PGO (probleem gestuurd onderwijs) zorgt ervoor dat je heel actief met de stof bezig moet zijn

+ Toon volledige review

Cindy de Groot Gehele opleiding | | ...

Review van Annemarie Sohier over Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Waar gaat je opleiding over?

Het eerste bestond uit inleidende vakken als inleiding tot de rechtswetenschap en inleiding internationaal en Europees recht. Daarnaast kregen we vakken als rechtsfilosofie en rechtsgeschiedenis. Het onderwijs bestond uit hoorcollege en vaardigheidgroepen. In het tweede en derde kregen we meer verdiepende vakken zoals arbeidsrecht, bestuursrecht en goederen- en insolventierecht. Daarnaast is er in het derde jaar de verplicht minor. Hierbij heb je de mogelijkheid te kiezen uit een aantal vakken van zowel de rechtenfaculteit als de andere faculteiten. Daarnaast hebben we in het derde jaar het vak oefenrechtbank gehad, waarbij we zelf een zaak moesten voorbereiden en uiteindelijk in de rechtbank moesten bepleiten. Het onderwijs bestond ook in deze jaren uit hoorcollege en werkgroepen. De werkgroepen waren, in tegenstelling tot de vaardigheden in het eerste jaar, over het algemeen niet verplicht.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik vond de opleiding een stuk theoretischer dan ik had verwacht. Het is met name veel lezen. Papers schrijven hoefden we bijvoorbeeld bijna niet.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De ligging van de universiteit is prima: bus, tram en metro liggen op tien minuten afstand en ook met de auto is de universiteit prima bereikbaar. De stad is prima te bereiken. De faciliteiten zijn ook goed. Er zijn over het algemeen voldoende computers en studieplekken. Alleen rond tentamenperiodes is het aak drukker. Ook de organisatie is op orde. Tentamens worden op tijd nagekeken en cijfers worden op tijd ingevoerd. Via Sin-online kan je op Channels van onder andere de vakken abonneren waardoor je alle informatie krijgt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Het niveau van de docenten is goed. Zij zijn vaak werkzaam (geweest) als advocaat waardoor ze praktijkervaring hebben. Minpunt is de praktijkgerichtheid. Met name de eerste twee jaar is de opleiding erg theoretisch. Wel kan je via de studieverzekering meedoen met activiteiten

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, gedisciplineerd, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Zelfstandig is erg belangrijk. Je moet veel dingen zelf uitzoeken en regelen. Daarnaast is discipline belangrijk. Bijna geen een college en werkgroep is verplicht, maar om een tentamen te behalen is dit wel van belang. Daarnaast dient de student gemotiveerd te zijn, gezien de grote hoeveelheid theorie.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Rechtsgeleerdheid en/of de Erasmus Universiteit Rotterdam?

De locatie, sfeer en docenten zijn pluspunten aan de universiteit. Nadeel is de lage praktijkgerichtheid

- Verberg volledige review

Annemarie Sohier Gehele opleiding | | ...

De locatie, sfeer en docenten zijn pluspunten aan de universiteit

+ Toon volledige review

Annemarie Sohier Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Erasmus Universiteit Rotterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Erasmus Universiteit Rotterdam in Rotterdam en lees de reviews van studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Erasmus Universiteit Rotterdam

Rechtsgeleerdheid op de website van Erasmus Universiteit Rotterdam

Vergelijkbare opleidingen