Reviews over de opleiding Politicologie bij Vrije Universiteit Amsterdam

Wil jij Politicologie studeren in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Politicologie en de Vrije Universiteit Amsterdam in het algemeen.

Reviews over Politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Politicologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Politicologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Politicologie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Michiel over Politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

Bij politicologie leer je de mechanismen achter politiek begrijpen. De opleiding is breed en heeft zowel praktische vakken (waarin je leert hoe Nederland en de EU bestuurd wordt) als theoretische vakken waarin je leert hoe landen zich gedragen op het wereldtoneel, hoe protestbewegingen ontstaan en wie daar aan meedoen en wat de invloed van de media is op publieke opinie. Daarnaast zijn er verschillende geschiedenis-georiënteerde vakken waarin de geschiedenis van internationale handel wordt beschreven, inclusief de kredietcrisis. Tot slot wordt ook stilgestaan bij politieke theorie: hierin staat de vraag wat goede politiek is centraal, evenals welke zaken onder de politiek vallen. In deze vakken wordt ingegaan op het conservatisme, liberalisme en socialisme en de geschiedenis van die ideologieën.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Houdt er rekening mee dat de opleiding je voorbereid op een wetenschappelijke carrière (dit geldt voor bijna alle universitaire studies, overigens). De opleiding is zeer theoretisch en lijkt soms ver van de praktijk te staan. Een minpunt aan de opleiding is dat het weinig ingaat op de politici zelf, en wat zij doen om hun doelen te verwezenlijken.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De VU heeft een compacte campus en ligt op loopafstand van station Amsterdam Zuid, metro 51, trams 5, 16 en 24 en enkele bussen. De bereikbaarheid is dus ideaal. De organisatie is doorgaans goed: roosters zijn duidelijk en kloppen ook, de online werkomgeving (BlackBoard) werkt goed en je weet doorgaans waar je moet zijn. Ik ben minder te spreken over de slechte internetverbinding voor laptops en smartphones, en het is vaak zoeken naar een lege computerzaal.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Politicologie is een vrij makkelijke opleiding als je de literatuur leest en de colleges regelmatig bijwoont. Sommige vakken zijn echter ondermaats en zijn te halen zonder iets te doen. Er wordt gebruik gemaakt van meerkeuzetoetsen, hoewel de meeste vakken wel opdrachten hebben die inspanning en niveau vereisen. Twee keer per jaar zijn er korte vakken die veel tijd en nauwkeurigheid vereisen, en deze vakken zijn vaak een meerwaarde.

Politicologie is niet erg praktijkgericht, hoewel dit wel mogelijk is met sommige opdrachten. Af en toe zijn er gastsprekers, voornamelijk uit de politiek of publieke organisaties. Zo af en toe is er een spreker uit het bedrijfsleven.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Gedurende de studie zul je de nodige onderzoeken moeten doen en deze vragen veel aandacht, nauwkeurigheid en het nodige (wiskundige) inzicht. Deze onderzoeken zijn niet zelden in groepsverband en hebben vaak strakke deadlines. Meer dan 90% van de literatuur is in het Engels, net als een aanzienlijk deel van de colleges. Opdrachten en tentamens worden afwisselend in het Nederlands of Engels gemaakt, afhankelijk van het vak.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Politicologie en/of de Vrije Universiteit Amsterdam?

Door politicologie krijg je een scherper inzicht in politiek en beleid, op nationaal en internationaal niveau. Het is daarmee een goede opleiding voor beleidsadviseurs, politici (en politiek assistenten) en politiek verslaggevers. Ook leer je om onder tijdsdruk te presteren, zowel individueel als in groepen. Een nadeel is de onderbelichting van de spelers (de politici en mensen daar omheen) zelf, en door de nadruk op de theorie kan het soms lastig zijn om theorie naar praktijkvoorbeelden te vertalen. Ook zijn er veel docenten die hun eigen politieke voorkeur niet voor zich kunnen houden en dat is helaas ook te merken aan de selectie van de literatuur.

- Verberg volledige review

Michiel Gehele opleiding | | ...

De opleiding is zeer theoretisch en lijkt soms ver van de praktijk te staan

+ Toon volledige review

Michiel Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Vrije Universiteit Amsterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Vrije Universiteit Amsterdam

Politicologie op de website van Vrije Universiteit Amsterdam

Vergelijkbare opleidingen