Pabo opleiding: Reviews & Ervaringen

Wil je een Pabo opleiding volgen? De Pabo staat voor Pedagogische academie voor het basisonderwijs. De officiële naam is opleiding tot leraar basisonderwijs. Deze lerarenopleiding is een van de grootste opleidingen in Nederland die door ongeveer 30.000 studenten wordt gevolgd.

Er zijn rond de 50 hogescholen waar je een Pabo opleiding kunt volgen. Sommigen zijn gespecialiseerd in lerarenopleidingen zoals de IPabo, de Marnix Academie en Driestar Educatief. Ook de grotere hogescholen bieden bijna allemaal een Pabo opleiding aan. Genoeg te kiezen dus.

De Pabo leidt je op om les te geven op een basischool aan kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Hier komen natuurlijk veel verschillende aspecten bij kijken waardoor de Pabo over het algemeen als een pittige opleiding wordt ervaren. Wanneer je de Pabo hebt volbracht mag je je Bachelor of Education noemen en ben je bevoegd om les te geven op basisscholen in Nederland.  

Om een beter beeld van de verschillende Pabo opleidingen te krijgen, lees je hieronder de ervaringen van studenten. Volg je zelf de Pabo? Review dan je opleiding!

Gemiddelde waardering van studenten Pabo

Het niveau van de opleiding

Waardering gehele opleiding

Gebaseerd op 175 reviews

Pabo