Reviews over de opleiding Notarieel Recht bij Universiteit van Amsterdam

Wil jij Notarieel Recht studeren in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Notarieel Recht aan de Universiteit van Amsterdam in Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Notarieel Recht en de Universiteit van Amsterdam in het algemeen.

Reviews over Notarieel Recht aan de Universiteit van Amsterdam

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Notarieel Recht

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Notarieel Recht studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Notarieel Recht aan de Universiteit van Amsterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Notarieel Recht die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Lars Zonnebeld over Notarieel Recht aan de Universiteit van Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding is heel logisch opgezet. Alle vakken zijn onderling met elkaar verbonden. De stof die je in het ene vak heb geleerd heb je weer nodig voor het andere vak. Met de opleiding notarieel recht verdiep je je sterk in het private recht, het burgerlijke recht, in plaats van het bestuurlijke, het internationale recht of grondrechten. Daarbij heeft het ook een paar fiscale vakken in de bachelor, in tegenstelling tot Rechtsgeleerdheid.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De vakken komen goed overeen met de beschrijvingen te vinden op www.studiegids.uva.nl. Echter had ik niet verwacht dat de opleidingen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid een heel hoog tempo hebben. Het 884-systeem houdt in dat er na 8 weken les, direct een tentamen volgt, nogmaals na 8 weken, en na 4 weken les een tentamen. Er is geen vrije studieweek voor het tentamen. Dit kan betekenen dat je donderdag de laatste colleges hebt, en maandag direct tentamen van dat vak.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Het aanmelden voor vakken en tentamens moet digitaal. Het programma daarvoor is erg onduidelijk, traag, en er is weinig instructie te vinden. Indien het aanmelden mislukt, en je bent niet op tijd binnen de gestelde deadline, dan moet de onderwijsbalie op locatie dit herstellen, en wordt er een boete van 40 euro in rekening gebracht.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Erg intelligente, inspirerende en duidelijke sprekende hoogleraren en docenten tijdens colleges. Erg bekwaam.
De opleiding is echter niet zo praktijkgericht. Veel studiestof is moeilijk te begrijpen zonder praktische voorbeelden omdat het anders zo ontastbaar blijft.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het beantwoorden van de tentamenvragen moet erg analytisch gebeuren. Zo kan men met een open vraag punt C en D niet noemen als A en B niet is genoemd. Stap voor stap dient de casus te worden uitgelegd aan de hand van de wet. Nauwkeurigheid is daarbij dus erg belangrijk, omdat het om minieme verschillen kan gaan.
Verder zijn er weinig contacturen, dus veel zelfstudie is geboden. Omdat de blokken van 8 en 4 weken logisch zijn opgebouwd, is het belangrijk elke week bij te houden, omdat de laatste weken niet te begrijpen zijn zonder de kennis van de eerste weken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Notarieel Recht en/of de Universiteit van Amsterdam?

Zie toelichting op organisatie van de UvA.

- Verberg volledige review

Lars Zonnebeld (21) uit Amsterdam Gehele opleiding | | ...

De opleiding is heel logisch opgezet. Alle vakken zijn onderling met elkaar verbonden. De stof die je in het ene vak heb geleerd heb je weer nodig voor het andere vak. ..

+ Toon volledige review

Lars Zonnebeld (21) uit Amsterdam Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Universiteit van Amsterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit van Amsterdam in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Universiteit van Amsterdam.

Universiteit van Amsterdam

Notarieel Recht op de website van Universiteit van Amsterdam