Reviews over de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur bij Universiteit van Amsterdam

Wil jij Nederlandse Taal en Cultuur studeren in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam in Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur en de Universiteit van Amsterdam in het algemeen.

Reviews over Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Nederlandse Taal en Cultuur

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Jessica over Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

De studierichting waar ik een review over wil geven is

Nederlandse taal en cultuur

Waar gaat deze studierichting over?

De bachelor bestaat uit taalkunde-, taalbeheersings- en letterkundevakken (moderne en historische letterkunde). De opleiding is breed; je leert bijvoorbeeld literatuur analyseren, maar ook een argumentatiestructuur uit een tekst te halen en waarom een persoon die het Nederlands als tweede taal heeft geleerd, vaak fouten maakt zoals 'een mooie huis'.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Ik had verwacht dat het een brede opleiding zou zijn, waar ik vooral zou leren hoe je op een wetenschappelijke manier teksten benadert en waarom we zinnen ontleden zoals we ze ontleden. Mijn verwachtingen zijn meer dan uitgekomen. Vooral de verschillende onderzoekjes die je zelf moet doen hebben mij heel veel geleerd. Ik weet nu hoe ik vragen moet bedenken en op welke manier ik ze moet stellen. Het academische niveau van de opleiding is hoog en dat helpt je ook kritischer in het leven te staan.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

Het niveau van de opleiding is hoog, maar goed te doen als je de stof goed bijhoudt.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

analytisch, gedisciplineerd, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet zowel in groepjes als zelfstandig onderzoeken uitvoeren. Ook moet je veel lezen en papers schrijven. Er wordt bovendien van je verwacht dat je nadenkt over de stof en niet zomaar alles aanneemt.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Sinds dit jaar worden al in de bachelor een aantal vakken aangeboden in het Engels. Ik denk dat dit heel goed is, omdat veel masters in het Engels worden aangeboden en dit is dus een goede voorbereiding daarop. Maar het is natuurlijk wel een beetje vreemd om een vak in het Engels te hebben, als je het bijvoorbeeld hebt over Vondel. Mocht je dus heel slecht zijn in Engels, dan is deze verandering wel een minpunt. Ik ben zelf eigenlijk erg tevreden over de opleiding en zou geen negatief punt kunnen bedenken. Maar het moet je wel liggen natuurlijk. Je moet vooral erg houden van lezen.

- Verberg volledige review

Jessica Studierichting | | ...

Ik ben zelf eigenlijk erg tevreden over de opleiding en zou geen negatief punt kunnen bedenken

+ Toon volledige review

Jessica Studierichting | | ...

Review van Maura Bless over Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding Nederlands t&c bestaat uit vier onderdelen: Moderne letterkunde, historische letterkunde, taalkunde en taalbeheersing. Van elk onderdeel volg je ongeveer 30 studiepunten en naast deze 120 studiepunten heb je 60 punten keuzeruimte. Juist de variatie van deze onderdelen maakt de opleiding breed en tegelijkertijd volg je genoeg vakken van elk onderdeel om tot verdieping te komen. Als je afstudeert, kies je een van de onderdelen want daar schrijf je dan je scriptie over. Ook volg je een vak als wetenschapsfilosofie en naast het algemene deel dat voor alle geesteswetenschappers bedoeld is, krijg je ook een specifiek deel en daarvoor kies je ook een van de onderdelen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja. Op basis van de informatie over de opleiding krijg je een goed beeld en aan die verwachtingen voldoet de opleiding wel.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De locatie is achter de Magnaplaza in Amsterdam, centraler kan je niet zitten.
De kantine is prima, de bibliotheek en studiezaal ook alleen in tentamenperiodes is het vechten om een plekje...
De onderwijsbalie van Neerlandistiek is heel toegankelijk en vriendelijk. Maar als je iets moet regelen bij de UvA zelf gaat dat soms iets minder soepel.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Het niveau zal nog wel eens onderschat kunnen worden maar er zitten vakken tussen die heel pittig zijn en waarvoor je veel moet doen om de stof te beheersen. Zie het als een uitdaging!
De opleiding is niet echt praktijkgericht. Je kunt wel een minor Educatie doen, dan doe je een semester even niets met je bachelorvakken maar dan leer je over het onderwijs en loop je stage op een school. Na vijf maanden word je tweedegraads bevoegd.
De meeste docenten zijn heel bevlogen en omdat de opleiding kleinschalig is, leren de docenten jou ook wat beter kennen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De literatuur die je moet lezen is overwegend Nederlands maar toch zit er ook best veel Engelse literatuur tussen.
Voor de studie moet je het hele collegejaar door papers inleveren, tentamens maken, presentaties geven etc. Het is niet zo dat je 7 weken alleen maar passieve hoorcolleges krijgt en dat je daarna even gaat leren voor een tentamen. Nee, er zijn veel werkcolleges waarin een actieve houding van je wordt gevraagd. Gedisciplineerd en gemotiveerd zijn is dus heel belangrijk.
Voor veel vakken komen analytische en nauwkeurige kwaliteiten ook zeker van pas.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Nederlandse Taal en Cultuur en/of de Universiteit van Amsterdam?

Ik vind het heel positief dat je zo breed wordt opgeleid.
Ik vind het negatief dat je voor bijna alle vakken 'huiswerk' moet maken. Het is wel een goede methode om alle studenten de colleges te laten voorbereiden maar is anderzijds ook best wel schools. Je bent het hele jaar actief bezig maar dit is ook wel positief want zo hoef je voor een tentamenweek niet heel veel meer te doen.

- Verberg volledige review

Maura Bless Gehele opleiding | | ...

Het niveau zal nog wel eens onderschat kunnen worden

+ Toon volledige review

Maura Bless Gehele opleiding | | ...

Review van Tirza van der Graaf over Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding Nederlandse taal&cultuur geeft je een compleet beeld van het Nederlands. Je wordt onderwezen in de gehele Nederlandse literatuur van de middeleeuwen tot nu. Maar ook de technische kant van het Nederlands wordt belicht: zo leer je hoe de taal precies in elkaar zit, maar ook om een goede argumentatie op te stellen. Tot slot zit er in deze studie ook een deel literatuurwetenschap, waarin je leert om analyses te maken van de literatuur die je in andere vakken behandeld krijgt. Kortom: het is een hele brede studie waar je veel kanten mee op kunt.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding voldoet zeker aan mijn verwachtingen. De vakken die ik in mijn propedeusejaar heb gevolgd, waren heel afwisselend. Niet alles lag binnen mijn interesses, maar dat is juist heel nuttig. Ik wist zo namelijk direct welke aspecten van het vakgebied me niet lagen en dus ook welke kant ik uit wilde. Dat ik veel moest lezen, had ik ook verwacht, maar dat vind ik juist heel leuk om te doen. Ik had vooral een brede opleiding verwacht en dat is het zeker.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De Universiteit van Amsterdam heeft verschillende locaties in de binnenstad. Ik heb dus niet altijd op dezelfde plek college. Maar de locaties van de UvA zijn vooral oude panden en ik vind het heel leuk om daar college te hebben. Tegelijkertijd zijn er veel studie-en computerzalen waar altijd wel plek te vinden is om te studeren.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Omdat Nederlands niet een hele grote studie is kent iedereen elkaar. Niet alleen de studenten onderling, maar ook de docenten kennen je. Ik vond dit heel leuk omdat er zo een goede sfeer ontstaat in de colleges. Er is zo veel ruimte voor extra hulp als dat nodig is en maakt de samenwerking met elkaar ook erg prettig, omdat je vaak met dezelfde mensen in groepen zit om opdrachten te maken.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, gedisciplineerd, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Ik volgde in mijn propedeusejaar veel vakken en had veel contacturen. Hierdoor moet je veel colleges volgen en bijbehorende opdrachten maken. Discipline is daarom heel belangrijk: als je de stof niet bijhoudt, is het ook niet mogelijk om vakken goed af te ronden omdat het daarvoor te veel is. Ook moet je goed kunnen uitmaken wat belangrijk is en wat niet. Bij deze studie moet je bijvoorbeeld heel veel boeken lezen. Ik heb echt moeten leren om selectief te lezen, omdat ik anders in de problemen kwam met de andere opdrachten die ik nog moest maken. Ook moet je ondernemend zijn en init

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Nederlandse Taal en Cultuur en/of de Universiteit van Amsterdam?

Heel positief is dat Nederlands een hele brede opleiding is, waarin je heel veel verschillende vaardigheden krijgt aangeleerd. Een nadeel is wel dat je bijvoorbeeld bij de literatuurvakken zo veel moet lezen, dat het onmogelijk is om alles van kaft tot kaft te lezen.

- Verberg volledige review

Tirza van der Graaf Gehele opleiding | | ...

De locaties van de UvA zijn vooral oude panden en ik vind het heel leuk om daar college te hebben

+ Toon volledige review

Tirza van der Graaf Gehele opleiding | | ...

Review van Lotte over Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Ik volg de opleiding Taal en Communicatie, deze mist echter in het lijstje van opleidingen. Deze studie valt onder Neerlandistiek, dus vandaar dat ik dit invul onder Nederlandse Taal en Cultuur. Mijn opleiding gaat over communicatie, argumentatie en schrijven en je gaat je in een vreemde taal verdiepen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Nee. Veel te makkelijk, saai en niet toepasbaar in de praktijk. We leren nutteloze dingen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Neen

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

-

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Veel van je cijfers zijn afhankelijk van samenwerking, de meeste literatuur is helaas in het Engels, creativiteit in de zin van het bedenken van onderzoeken en presenteren is een groot onderdeel van deze studie (bijna elk blok wel een presentatie + debat aan het eind van het jaar).

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Nederlandse Taal en Cultuur en/of de Universiteit van Amsterdam?

Positief: kost weinig tijd en je kunt makkelijk een 8 gemiddeld staan zonder iets te doen.
Negatief: de rest.

- Verberg volledige review

Lotte (20) uit Kerkrade Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Gezondheid

Stel Lotte een vraag!

Positief: kost weinig tijd en je kunt makkelijk een 8 gemiddeld staan zonder iets te doen.
Negatief: de rest...

+ Toon volledige review

Lotte (20) uit Kerkrade Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Gezondheid

Stel Lotte een vraag!

Review van Lieke over Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Ik doe Nederlandse Taal en Cultuur, onderdeel Taal en Communicatie. Dit is een aparte studie. Het is communicatie gecombineerd met het leren van een vreemde taal, in mijn geval Spaans.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, ik had verwacht dat de afwisseling van een nieuwe taal leren en vakken over alle vormen van communicatie heel fijn zou zijn. Het blijft hierdoor interessant.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Ik zit voornamelijk in het P.C. Hoofthuis en in het Bungerhuis, dit is allebei op de Spuistraat, net achter de dam. Midden in het centrum dus!

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Voor een universitaire opleiding, zijn er nog redelijk veel praktische vakken. Het niveau vind ik echter niet heel hoog, wanneer je leert voor je tentamens. lukt het makkelijk om voldoendes te halen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Gevoel voor taal.kunnen presenteren, samenwerken, zelfstandig,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Spreekt voor zich.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Nederlandse Taal en Cultuur en/of de Universiteit van Amsterdam?

Positief: fijne sfeer, goede colleges. Negatief: soms wat rommelig.

- Verberg volledige review

Lieke (20) uit Amsterdam Gehele opleiding | | VWO - Cultuur & Maatschappij

Stel Lieke een vraag!

Voor een universitaire opleiding, zijn er nog redelijk veel praktische vakken. Het niveau vind ik echter niet heel hoog, wanneer je leert voor je tentamens. lukt het makkelijk om voldoendes te halen...

+ Toon volledige review

Lieke (20) uit Amsterdam Gehele opleiding | | VWO - Cultuur & Maatschappij

Stel Lieke een vraag!
Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Universiteit van Amsterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit van Amsterdam in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Universiteit van Amsterdam.

Universiteit van Amsterdam

Nederlandse Taal en Cultuur op de website van Universiteit van Amsterdam