Reviews over de opleiding Natuurkunde bij Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij Natuurkunde studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Natuurkunde en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Reviews over Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Natuurkunde

De FMF is de studievereniging voor Natuurkunde aan de RUG. De vereniging organiseert een groot aantal activiteiten ter ondersteuning van de studievoortgang en ervaring van de studententijd. Voor meer informatie kijk je op de website van FMF!

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Natuurkunde volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Natuurkunde die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Karin over Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Bij de Theoretische Natuurkunde opleiding aan de RuG leer je veel over fundamentele concepten die aan de grondslag van onze kennis over de natuur liggen. Denk hierbij aan dingen die op de kleinste schaal gebeuren zoals quarks en interacties daartussen, maar ook hoe die processen het huidige universum hebben bepaald.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt overeen met mijn verwachtingen. In het eerste jaar leer je veel basisprincipes zoals mechanica en optica, maar in je tweede jaar krijg je al veel meer ruimte om de kant op te gaan die je echt interessant vind en in je derde wordt je kennis van eerste, tweede en derdejaarsvakken aan elkaar gekoppeld en wordt langzamerhand het grotere plaatje duidelijk.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De Natuurkunde-opleiding wordt gegeven op het Zernike-terrein in Groningen. Hier zijn allerlei studentenvoorzieningen te vinden en het centrum is ook dichtbij :)

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Theoretische Natuurkunde is een erg fundamentele wetenschap en dus niet heel praktijkgericht.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, nauwkeurig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Natuurkunde is en lastige studie en nu ook nog in het Engels. Direct in de eerste periode wordt je geconfronteerd met een relatief hoge werklast en het tempo ligt zeker in het begin hoog. Je zult dus goed je stof bij moeten houden om niet achter te lopen. Verder is het in de b├Ętawetenschappen altijd belangrijk om nauwkeurig en analytisch te zijn.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Natuurkunde en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Groningen is een fantastische stad met heel veel studentenvoorzieningen. Er hangt een heerlijke sfeer en op kamers gaan is ook betaalbaar. Het enige nadeel is dat Groningen ver van zo'n beetje alles is. Wil je een keer naar een bedrijfsbezoek o.i.d. dan ben je altijd een tijd onderweg.

- Verberg volledige review

Karin uit Groningen Gehele opleiding | | ...

Stel Karin een vraag!

De opleiding komt overeen met mijn verwachtingen. In het eerste jaar leer je veel basisprincipes zoals mechanica en optica, maar in je tweede jaar krijg je al veel meer ruimte...

+ Toon volledige review

Karin uit Groningen Gehele opleiding | | ...

Stel Karin een vraag!
Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Rijksuniversiteit Groningen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen en lees de reviews van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Rijksuniversiteit Groningen

Natuurkunde op de website van Rijksuniversiteit Groningen

Vergelijkbare opleidingen