Reviews over de opleiding Natuur- en Sterrenkunde bij Vrije Universiteit Amsterdam

Wil jij Natuur- en Sterrenkunde studeren in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Natuur- en Sterrenkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Natuur- en Sterrenkunde en de Vrije Universiteit Amsterdam in het algemeen.

Reviews over Natuur- en Sterrenkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Natuur- en Sterrenkunde

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Natuur- en Sterrenkunde studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Natuur- en Sterrenkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Natuur- en Sterrenkunde die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Tom Veeken over Natuur- en Sterrenkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Tijdens je bachelor zul je de basis van de natuurkunde leren. Daarmee kun je, met behulp van wiskunde, natuurkundige verschijnselen beschrijven, o.a. binnen de gebieden (Quantum) Mechanica, Elektromagnetisme, Thermodynamica, Sterrenkunde en Optica.
Aan de VU ligt de nadruk op de thema's 'Leven en Energie'. Je komt tijdens je bachelor dus ook de Biofysica tegen en je zult op een kwantitatieve manier werking maar ook problemen van energie-bronnen verkennen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn verwachtingen van deze studie komen overeen de werkelijke studie. Doordat ik al de boeken van Stephen Hawking (Prof. Natuur- en Wiskunde @ Cambridge University) over natuurkunde had gelezen wist ik al wat voor onderwerpen ik kon verwachten. Het is iedereen dus ook zeker aan te raden een boek te lezen dat representatief is voor de onderwerpen/thema's van welke studie dan ook. Wanneer het boek je interesse wekt weet je wat je interesseert en kun je daarop je keuze baseren.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Alle faculteiten staan op dezelfde campus. Wanneer je naar een andere faculteit toe moet hoef je niet de hele stad door maar kun je gewoon naar de overkant lopen!

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer aan de Faculteit Exacte Wetenschappen (FEW) wordt als zeer goed beschouwd, mede door mijzelf. Het is een positieve, vriendelijke sfeer waarin je docenten en studenten tegenkomt die ook persoonlijk contact hebben met elkaar. Bij de FEW hoef je je geen nummertje te voelen; de groepen zijn kleinschalig waardoor de meeste docenten de afzonderlijke studenten (bij naam) kennen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gemotiveerd.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Analytisch zijn is vereist omdat je vooral wordt opgeleid om 'problemen op te lossen'. Om problemen op de juiste manier aan te pakken en kwantitatieve oplossingen te kunnen formuleren is analytisch denkvermogen een vereiste.
Beheersing van de Engelse taal is vereist omdat alle studieboeken en de meeste dictaten in het Engels zijn. Ook een aantal colleges en examens zullen in het Engels zijn.
Dat je gemotiveerd moet zijn lijkt een triviale kwaliteit, maar de praktijk leert dat interesse en inzet essentieel zijn om in deze studie succesvol te zijn. Wanneer je je niet meer kunt interesseren en het niet meer leuk vindt om te studeren wordt het al gauw te veel. Aan de andere kant zijn studenten met veel enthousiasme omtrent Natuur- en Sterrenkunde wel (heel) succesvol!

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Natuur- en Sterrenkunde en/of de Vrije Universiteit Amsterdam?

Positief: kleinschalig, persoonlijk, breed vakkenaanbod, veel specialisatie mogelijkheden, interessante inhoud, geweldige studievereniging, docenten doceren over eigen onderzoeks-vakgebied, hoog niveau.

Negatief: slechte kwaliteit internet op de campus.

- Verberg volledige review

Tom Veeken Gehele opleiding | | ...

kleinschalig, persoonlijk, breed vakkenaanbod, veel specialisatie mogelijkheden

+ Toon volledige review

Tom Veeken Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Vrije Universiteit Amsterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Vrije Universiteit Amsterdam

Natuur- en Sterrenkunde op de website van Vrije Universiteit Amsterdam