Opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening volgen in Nederland?

Denk je erover om MWD te gaan studeren? Maatschappelijk Werk en Dienstverlening is een populaire opleiding in Nederland. MWD wordt op 23 verschillende hogescholen aangeboden en er studeren momenteel rond de 13.000 studenten aan de opleiding.

Als je MWD studeert dan word je opgeleid tot maatschappelijk werker. Je helpt mensen met problemen op het gebied van opvoeding, geweld, financiën en psychologie. Tegen een stootje kunnen is erg belangrijk en je zult veel geconfronteerd worden met uitdagende situaties. Het goed kunnen oplossen van problemen is erg belangrijk.

Als MWD’er kun je je specialiseren in een aantal richtingen zoals bijvoorbeeld jeugdzorg of de verslavingszorg. Ook is de praktijk een belangrijk onderdeel binnen deze opleiding. Al in het eerste jaar loop je stage waardoor je meteen in aanraking komt met de praktijk.

Lees onderstaand de reviews die studenten hebben geven over hun opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Volg je zelf de opleiding MWD? Deel dan jouw ervaringen!

Gemiddelde waardering van studenten Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Het niveau van de opleiding

Waardering gehele opleiding

Gebaseerd op 69 reviews

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening