Reviews over de opleiding Muziektherapie bij ArtEZ in Enschede

Wil jij Muziektherapie studeren in Enschede? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Muziektherapie aan de ArtEZ in Enschede. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Muziektherapie en de ArtEZ in het algemeen.

Reviews over Muziektherapie aan de ArtEZ

Uitvalpercentage van studenten Muziektherapie aan de ArtEZ

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

15.4%

Landelijk gemiddelde

15%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Muziektherapie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Muziektherapie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Muziektherapie aan de ArtEZ? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Muziektherapie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Lizzy Dinghs over Muziektherapie aan de ArtEZ Enschede

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

In de opleiding leer je de basis voor het geven van muziektherapie. Muziektherapie is een behandelwijze voor verschillende doelgroepen zoals verstandelijk gehandicaptenzorg, ouderenzorg, psychiatrie, forensische psychiatrie en revalidatie.
De opleiding bestaat grofweg uit drie delen: kennis en praktijk van muziek, kennis en praktijk van de zorg en onderzoek en het toepassen en deze twee onderwerpen in één: Muziektherapie

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, ik verwachte veel muziekkennis en praktijk op te doen en dit geriht te leren toepassen bij cliënten met een bepaalde problematiek.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie ligt vrij centraal in het centrum van Enschede, dicht bij de supermarkt en muziekcentra. Het trein en busstation is 10 minuten lopen, helaas is er geen busverbinding.
Het conservatorium heeft ruimtes om te oefenen, met elk sowieso een piano. Helaas zijn er veel studenten die hier gebruik van willen maken zodat de tijd dat je gebruik kunt maken van deze ruimtes beperkt is. Ook computers in de mediatheek zijn beperkt. Daarentegen kan er gebruik gemaakt worden van notenschriftprogramma's en is er veel bladmuziek aanwezig. De centrala bibliotheek heeft nog meer bladmuziek en is op 15 minuten loopafstand. Er is mogelijkheid om andere instrumenten zoals elektrische gitaren, basgitaren, drumstel of versterkers te gebruiken.

De organisatie wat betreft bijhouden van cijfers en studiepunten niet altijd vlekkeloos gegaan. De organisatie wat betreft de afdeling liep meestal vrij soepel.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De docenten van de opleiding zijn bijna allemaal werkzaam als muziektherapeut in de praktijk. De opleiding gaat mee met de nieuwe ontwikkelingen in de zorg.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat de studie muziektherapie tevens voor een gedeelte een muziekvakopleiding is, wordt er aandacht geschonken aan podiumpresentatie en het presenteren van je muzikale kwaliteiten. Dit draagt tevens bij aan vaardigheden in het presenteren van muziektherapie als vakgebied in het behandelteam.
Met muziek ben je nooit klaar, er is altijd ruimte voor meer verbetering. Hiervoor moet je de motivatie hebben om te blijven studeren en tevens stressbestendig kunnen zijn om bewust je keuzes te maken in het indelen van je tijd.
Naarmate de opleiding vordert wordt er steeds meer gevraagd van de zelfstandigheid van de student.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Muziektherapie en/of de ArtEZ Enschede?

De positieve punten zijn de veelzijdigheid van de opleiding en de kwaliteit van lessen. Er is ruimte voor verbetering. Punten die ingebracht worden tijdens bijvoorbeeld studieloopbaangesprekken, worden serieus genomen en er wordt indien nodig en mogelijk, meteen actie ondernomen.

De negatieve punten zitten voornamelijk op organisatorisch vlak van ArtEZ zelf. Tijdens mijn opleiding zijn er bijvoorbeeld veel problemen geweest rondom het bijhouden van de studiepunten en cijfers.

- Verberg volledige review

Lizzy Dinghs (24) uit Enschede, Netherlands Gehele opleiding | | ...

Je moet de motivatie hebben om te blijven studeren en tevens stressbestendig zijn om bewust je keuzes te maken in het indelen van je tijd...

+ Toon volledige review

Lizzy Dinghs (24) uit Enschede, Netherlands Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

ArtEZ

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de ArtEZ in Enschede en lees de reviews van studenten van de ArtEZ.

ArtEZ