Reviews over de opleiding Logopedie bij HAN Nijmegen

Wil jij Logopedie studeren in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Logopedie aan de HAN Nijmegen in Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Logopedie en de HAN Nijmegen in het algemeen.

Reviews over Logopedie aan de HAN Nijmegen

Uitvalpercentage van studenten Logopedie aan de HAN Nijmegen

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

19.4%

Landelijk gemiddelde

34%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Logopedie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Logopedie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Logopedie aan de HAN Nijmegen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Logopedie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van A. over Logopedie aan de HAN Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Bij de opleiding logopedie leer je van alles over taal en spraak. Het varieert van geschreven (en gesproken taal) tot het uitspreken daarvan (articulatie). Daartussen zit een heel proces wat in je hoofd afspeelt. Ook het gehoor heeft hiermee te maken. Hierdoor wordt je breed opgeleid.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik heb mij, voordat ik aan deze opleiding begon, goed laten informeren over hoe de opleiding in elkaar zat. Hierdoor wist ik dat het eerste jaar erg theoretisch zou zijn, dat ik weinig stage moet lopen en ik kreeg een indruk van de school. Nu ik hier zit vind ik het theoretische deel erg meevallen. Het is wel erg theoretisch, maar er zijn meer praktische opdrachten dan dat ik had verwacht.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Er zijn vrij weinig computers. Tijdens de topdrukte (elke dag van ong. 11.00 - 15.00) is er geen één computer beschikbaar. Gelukkig hebben wij laptops en tablets, maar die willen graag aan de stroom. Als je dan een plek hebt gevonden mét stopcontact, blijkt vaak dat de stopcontacten het niet doen.

De organisatie kan ook beter. Bij mijn opleiding zijn er al heel wat miscommunicaties geweest. Dit kwam mede doordat er veel dingen zijn die dit jaar voor het eerst of anders georganiseerd worden. Veel docenten wisten hier niks van af.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Het verschilt per persoon, maar het komt nog steeds voor dat de hoorcolleges eigenlijk voorgelezen worden. Je kan dan net zo goed niet naar een hoorcollege gaan en dan de powerpoint zelf gaan lezen.

De docenten zijn erg professioneel en begeleiden je ontzettend goed. Dat is erg fijn! Je kan altijd mailen met een vraag en er is ook een praktijklokaal waar altijd een logopediste zit waar je dan met vragen naartoe kunt.

De opleiding logopedie is in het eerste jaar erg theoretisch. Voor de ene fijn, voor de ander pittig. Maar ik vind de theorie goed te doen.

Tijdens de opleiding moet je niet erg veel stage lopen en er komen ook maar weinig sprekers. Toch leer je veel doordat er opdrachten zijn die je zelf moet uitvoeren. Niet persé in het werkveld, maar wel (vergelijkbare) opdrachten die je in het werkveld zou kunnen doen.


Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, beheersing Engelse taal, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Dat je gemotiveerd moet zijn spreekt voor zich.
Samenwerken en zelfstandig ligt bij deze opleiding dicht bij elkaar. Je werkt met een klein tutorgroepje (van ong. 5 personen). Dit tutorgroepje (maar ook de tutorgroep, ong. 30 personen) verandert elk half jaar. Elk half jaar worden alle groepen door elkaar gegooit. Hierdoor kom je in een hele nieuwe klas en moet je weer met hele andere mensen gaan samenwerken. Dit vergt een bepaalde zelfstandigheid van je.

Bij logopedie moet je ondernemend zijn. De school verwacht van je dat je je eigen ideeën meeneemt en overal zelf over nadenkt. En als je heel ondernemend bent kun je later je eigen praktijk starten.

Je hoeft niet persé goed engels te kunnen, maar het vak 'anatomy' wordt wel in het engels gegeven. Ook heb je hier een boek van in het engels en de toetsvragen zijn ook in het engels. Maar met gewone basiskennis engels kom je ver.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Logopedie en/of de HAN Nijmegen?

De hoorcolleges anatomy zijn in het engels. Vaak gegeven door iemand die absoluut geen engels kan. Hierdoor is het voor veel mensen ontzettend lastig te volgen. De school heeft aangegeven hier naar te kijken.

- Verberg volledige review

A. (19) uit Ede Gehele opleiding | | ...

De hoorcolleges anatomy zijn in het engels. Vaak gegeven door iemand die absoluut geen engels kan. Hierdoor is het voor veel mensen ontzettend lastig te volgen. De school heeft aangegeven hier naar te kijken...

+ Toon volledige review

A. (19) uit Ede Gehele opleiding | | ...

Review van Eline over Logopedie aan de HAN Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Mijn opleiding draait eigenlijk helemaal om communiceren, zowel verbaal als non-verbaal, met betrekking tot spraak, taal, stem, gehoor en/of slikken. Veel mensen denken bij logopedie aan slissen en stotteren bij kinderen, terwijl er dus veel meer bij komt kijken. Een logopedist kan namelijk op veel verschillende werkplekken met verschillende doelgroepen werken. Werkplekken kunnen o.a. zijn: in het ziekenhuis, verpleeghuis, revalidatiecentrum, audiologisch centrum, kindercentrum, een vrije vestiging en/of GGD. Binnen deze werkplekken komen de volgende doelgroepen aan bod: ouderen, volwassenen, jongeren en/of kinderen met neurologische aandoeningen, trauma's, stemklachten, articulatiestoornissen, taal-/spraakstoornissen, leer- en/of ontwikkelingsproblemen en gehoorproblemen.
Gedurende de opleiding krijg je trainingen, cursussen en hoorcollege's over verschillende thema's binnen het werkveld. Daarnaast krijg je lessen in drama en muziek, om je inlevend vermogen en therapeutische vaardigheden te ontwikkelen. Na de eerste twee theoretische jaren, ga je in het derde en vierde jaar stage lopen, een minor volgen en afstuderen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, de opleiding komt overeen met de verwachtingen die ik er van had. Wel had ik gehoopt wat meer les te krijgen over 'stem'. Dit was helaas niet het geval. Wel is het mogelijk je hier meer in te verdiepen door de minor 'de stem centraal' te volgen, welke een goede aanvulling levert op je basiskennis.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie is prima. De hogeschool is makkelijk te bereiken. Daarnaast proberen ze steeds meer de opleidingen onder te brengen in bepaalde vleugels van de school, waardoor alles lekker dicht bij elkaar zit en je niet veel naar verschillende locaties moet.
De faciliteiten van de school zijn prima, wel is het soms lastig om een rustige studieruimte te vinden. Als oplossing hiervoor kun je wel subgroepruimtes reserveren.
Naar mijn mening is de organisatie in principe prima. Ik merk dat dat ook elk jaar beter wordt. Soms is het alleen lastig dat leraren maar enkele dagen op de school werken, waardoor lessen wel eens onhandig gepland (moeten) worden.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer is altijd goed, je wordt als student behandeld als collega door je docenten. De (meeste) docenten leveren een goede bijdrage aan de opleiding. Met de ondersteunende organen van de opleiding heb ik nog weinig te maken gehad, maar als ik ze nodig zou hebben weet ik wel hoe ik ermee in contact kan komen, wat voor mij het belangrijkste is. Het niveau vind ik steeds hoger liggen, het afstudeer niveau wordt steeds meer opgekrikt en dat vind ik een goede zaak, aangezien dit niveau wel eens ondermaats was. De opleiding is zeer zeker praktijk gericht. Je loopt gedurende de hele opleiding stage, al zijn dat in het eerste en tweede jaar wel hele korte snuffelstages.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Gemotiveerd: je moet veel (zelfstandige) opdrachten maken, waarvoor je je moet inzetten.
Samenwerken: Je werkt veel in projectgroepen waarmee je samen opdrachten moet maken.
Beheersing Engelse taal: Het komt wel eens voor dat je een wetenschappelijk artikel moet lezen om bijvoorbeeld een case-study te doen, waarvoor het best handig is als je een woordje Engels spreekt.
Creatief: Je moet vaak zelf behandelingen verzinnen, waarbij het leuk en belangrijk is dat je deze creatief invult.
Kunnen presenteren: je moet voor deze opleiding veel presentaties geven, waarvoor goede communicatieve vaardigheden wel een vereiste zijn.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Logopedie en/of de HAN Nijmegen?

Positief:
Het is creatief, je krijgt de mogelijkheid veel van de praktijk te zien en het is afwisselend.
Negatief:
Soms vind ik het jammer dat de opleiding niet heel diep in gaat op de stof en ook dat ik (ondertussen twee jaar geleden) nog formatieve toetsen kreeg, waarvoor je geen studiepunten kreeg. Hierdoor kwam het weleens dat het niet erg was als je een toets niet haalde. Desondanks kon je wel door met de opleiding als je op een andere manier kon bewijzen dat je de stof toch beheerste. Dat was wel eens vreemd en niet leerzaam.

- Verberg volledige review

Eline (21) uit Doesburg Gehele opleiding | | ...

Positief: Het is creatief, je krijgt de mogelijkheid veel van de praktijk te zien en het is afwisselend...

+ Toon volledige review

Eline (21) uit Doesburg Gehele opleiding | | ...

Review van Karleen over Logopedie aan de HAN Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

Mensen denken bij logopedie meestal alleen aan articulatie. Maar het vak Logopedie is veel meer dan dat! Je kunt met kinderen, volwassenen of bejaarden werken. Die mensen kan je helpen op het gebied van stem, spraak, taal etc.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt best wel overeen met de verwachtingen die ik had. Zelfs misschien nog wel meer. Je leert zoveel meer nieuwe dingen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De organisatie loopt niet altijd soepel, maar dat is op bijna alle hogescholen wel.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Je hebt niet alleen theorie, maar ook nog eens best veel praktijkvakken. Wat heel leuk is, want dan leer je gelijk wat basisvaardigheden.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je Engels moet voldoende zijn om anatomie en fysiologie goed te kunnen volgen. Verder moet je veel samenwerken op de opleiding, niet alleen met mede logopediestudenten, maar ook met studenten van andere paramedische studies

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Logopedie en/of de HAN Nijmegen?

Een heel groot positief punt aan de opleiding is dat je iedereen van jouw jaar kent en dat docenten je kennen. Je bent dus niet maar gewoon een nummertje.

- Verberg volledige review

Karleen Gehele opleiding | | ...

Een heel groot positief punt aan de opleiding is dat je iedereen van jouw jaar kent en dat docenten je kennen. Je bent dus niet maar gewoon een nummertje...

+ Toon volledige review

Karleen Gehele opleiding | | ...

Review van Anonieme reviewer over Logopedie aan de HAN Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding logopedie aan de HAN is een praktische, maar ook theoretische opleiding. Je leert heel veel over verschillende gebieden. Logopedie heeft namelijk niet alleen met goed articuleren te maken, er komt nog veel meer bij kijken. Slechthorendheid, taal, stem, revalideren etc.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik had niet echt hele hoge verwachtingen van de opleiding. Wel vind ik dat doordat de opleiding kleinschalig is je iedereen kent en ook docenten. Dit geeft een hele goede sfeer binnen de opleiding.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De organisatie kan soms nog wel een probleem zijn, dit komt omdat veel dingen via de examencommissie lopen en dat wel even duurt voordat je reactie krijgt. Wel zijn de coördinatoren van de opleiding heel erg betrokken bij de studenten.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

nvt

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De opleiding is veel werk, maar wel ontzettend leuk. Je moet kunnen samenwerken, omdat je veel in groepen werkt, niet alleen met andere medestudenten van je opleiding maar ook van andere paramedische studies.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Logopedie en/of de HAN Nijmegen?

Positieve punten zijn dus dat je iedereen van jouw jaar kent en je geen nummer bent, maar de docenten je ook bij naam kennen.
Negatief is dat de communicatie tussen docenten en studenten niet altijd soepel loopt, maar dat heb je op alle hoge scholen.

- Verberg volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

Wel vind ik dat doordat de opleiding kleinschalig is je iedereen kent en ook docenten. Dit geeft een hele goede sfeer binnen de opleiding...

+ Toon volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

Review van Leonie van den Blink over Logopedie aan de HAN Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Binnen mijn opleiding leren we veel over o.a. spraak, taal, stem, gehoor en primaire mondfuncties (zuigen, slikken, kauwen etc.). De informatie krijgen we door middel van hoorcolleges, waarvan we de lesstof ook getoetst krijgen in een tentamen aan het eind van de periode. Daarnaast leren wij de informatie toe te passen in de praktijk door tijdens een training te oefenen in praktijksetting. In tutorlessen verdiepen wij ons in de stof door opdrachten te maken in groepsvorm. Soms zijn er ook individuele opdrachten en moet je ook regelmatig een reflectie schrijven. Op de HAN hebben we daarnaast ook lessen koor, muziek en drama, wat goed is om je eigen therapeutische vaardigheden te ontwikkelen en ontdekken.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Vooraf had ik meegelopen in een praktijk bij logopedie. Daar heb ik een goed beeld gekregen wat logopedie inhoudt. Maar logopedie is natuurlijk breder dan alleen 'praktijk', dus binnen mijn opleiding heb ik nog zoveel meer geleerd waar ik niet eens het bestaan vanaf wist. De opleiding sluit in die zin wel aan bij mijn verwachtingen, bijna alles wat ik leer vind ik interessant en had ik al van gedacht dat het in de opleiding naar voren zou komen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De hogeschool is goed bereikbaar vanaf het station met de bus. Daarnaast zijn er veel studieruimtes, genoeg computers beschikbaar en ook stiltewerkplekken zijn er te vinden. Als ik een vraag heb of er is iets niet helemaal duidelijk staan docenten altijd voor me klaar.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Een heel gezellige opleiding, maar daar maak je het al studenten natuurlijk zelf ook naar. Docenten zijn erg bekwaam in hun vak, voor vragen kan je altijd bij ze terecht. Omdat het een specialisatie betreft is het niveau best pittig, je moet je er wel echt voor inzetten. Daarnaast bestaan de eerste 2 jaar voornamelijk alleen uit theorie, daarna mag je 2x een half jaar stage lopen. Wat dat betreft is het dus minder praktijkgericht.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Sociaalcreatief, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Voor het vak logopedie is het wel handig als je creatief bent, vooral bij het verzinnen van behandelingen. Daarnaast is motivatie heel erg belangrijk, bij iedere opleiding wel, want zodra die verdwijnt komt er niet veel meer van je studievaardigheden terecht. Samenwerking is belangrijk bij alle opdrachten die je in tutorgroepjes moet maken en zelfstandigheid is vereist bij het maken van je eigen opdrachten en je initiatief en inzet. Het is een sociaal beroep, dus ook richting de cliënten is het handig dat je je sociale vaardigheden in kan zetten.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Logopedie en/of de HAN Nijmegen?

Positief:
- Goede begeleiding
- Gezellige sfeer

Negatief:
- Soms lange dagen en de andere dag niets.

- Verberg volledige review

Leonie van den Blink Gehele opleiding | | ...

Als ik een vraag heb staan de docenten altijd voor me klaar

+ Toon volledige review

Leonie van den Blink Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

HAN Nijmegen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Nijmegen en lees de reviews van studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

HAN Nijmegen

Vergelijkbare opleidingen