Reviews over Lerarenopleiding Godsdienst bij Fontys Hogeschool in Tilburg

Wil jij Lerarenopleiding Godsdienst studeren in Tilburg? Onderstaand vind je reviews over Lerarenopleiding Godsdienst aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over Lerarenopleiding Godsdienst en de Fontys Hogeschool in het algemeen.

Reviews over Lerarenopleiding Godsdienst aan de Fontys Hogeschool

Uitvalpercentage van studenten Lerarenopleiding Godsdienst aan de Fontys Hogeschool

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

75%

Landelijk gemiddelde

44%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Lerarenopleiding Godsdienst

De reviews zijn geschreven door studenten die Lerarenopleiding Godsdienst studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf Lerarenopleiding Godsdienst aan de Fontys Hogeschool? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over Lerarenopleiding Godsdienst die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Anonieme reviewer over Lerarenopleiding Godsdienst aan de Fontys Hogeschool Tilburg

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Theologie en Levensbeschouwing gaat over het zoeken naar vragen en antwoorden over God; de onderwijsvariant focust in op hoe je leerlingen levensbeschouwelijke vragen kunt leren stellen. De vragen staan meer centraal dan de antwoorden. Behalve theoretische vakken ook veel pedagogische vakken en praktijkstages.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Jawel; ik kreeg meer diepgang en daar zocht ik ook naar. Theologie gaat niet alleen over God of het verleden, maar zeker ook over het heden, en heeft een breed maatschappelijk vlak en wordt bezien vanuit verschillende benaderingen (vanuit de Bijbel, geschiedenis, literair, sociaal etc.). In de opleiding kreeg ik veel handvatten om theologische onderwerpen bespreekbaar te maken voor middelbare scholieren.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Mijn locatie (Hengelo) is helaas inmiddels opgeheven. Vanuit Glanerbrug was dat voor mij ideaal. Ik heb tijdelijk mijn studie gestopt, en wanneer ik doorga moet ik naar Utrecht, wat een aanzienlijk langere reistijd met zich meebrengt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Ook deze bovenstaande vragen hebben wat mij betreft betrekking op de periode waarin ik in Hengelo op school zat (2008-2009/2009-2010/2010-2011). Hoe het in Utrecht is, weet ik dus niet.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat er in feite weinig contacturen zijn, moet je veel zelf doen. Je eigen stage organiseren, je werkstukken maken, lessen en tentamens voorbereiden. Tijdens de lessen zijn er zowel hoor- werkcolleges als colleges waarbij om samenwerken wordt gevraagd. Om de hoeveelheid goed vol te houden, moet je zeker gemotiveerd zijn en de discipline hebben om alles te doen wat gedaan moet worden. Ik vind het vooral heel interessant en leuk, en daarom kost het mij weinig moeite.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Lerarenopleiding Godsdienst en/of de Fontys Hogeschool Tilburg?

In Hengelo hadden we maar een kleine klas en daardoor een heel persoonlijke band met elkaar en een directe lijn met onze docenten. Er was dus geen sprake van afstandelijkheid. Ik vond dat erg prettig, omdat je elkaar zo gemakkelijk aan kunt spreken en kunt bevragen.
Minder positief was de periode van afbouw, waardoor er weinig contact was met andere leerlingen van andere leerjaren. De beperking zorgt dus weliswaar voor een goede band, maar voor minder interactie.

- Verberg volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

Theologie gaat niet alleen over God of het verleden, maar zeker ook over het heden, en heeft een breed maatschappelijk vlak

+ Toon volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Fontys Hogeschool

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Fontys Hogeschool in Tilburg en lees de reviews van studenten van de Fontys Hogeschool.

Fontys Hogeschool