Reviews over Lerarenopleiding Geschiedenis bij Fontys Hogeschool in Tilburg

Wil jij Lerarenopleiding Geschiedenis studeren in Tilburg? Onderstaand vind je reviews over Lerarenopleiding Geschiedenis aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over Lerarenopleiding Geschiedenis en de Fontys Hogeschool in het algemeen.

Reviews over Lerarenopleiding Geschiedenis aan de Fontys Hogeschool

Uitvalpercentage van studenten Lerarenopleiding Geschiedenis aan de Fontys Hogeschool

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

60.7%

Landelijk gemiddelde

46%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Lerarenopleiding Geschiedenis

De reviews zijn geschreven door studenten die Lerarenopleiding Geschiedenis studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf Lerarenopleiding Geschiedenis aan de Fontys Hogeschool? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over Lerarenopleiding Geschiedenis die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Thania Vrolijk over Lerarenopleiding Geschiedenis aan de Fontys Hogeschool Tilburg

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Als je voor deze opleiding kiest, dan word je opgeleid tot docent geschiedenis. Als je aan deze opleiding begint, dan kies je dus al heel specifiek voor een beroep. Na je studie hoef je niet perse voor de klas te gaan staan. Je kunt er ook voor kiezen om voor tijdschriften te gaan schrijven, of door te studeren op een universiteit. Houd er wel rekening mee dat de helft van de opleiding gericht is op het docentschap. Mocht je dus echt niet voor de klas willen staan, maar alleen voor de geschiedenis deze opleiding kiezen, dan gaat het waarschijnlijk niet werken. Je gaat namelijk in je eerste jaar als best veel lessen geven tijdens je stage op een middelbare school en dat wordt de jaren daarna alleen maar meer. De opleiding is heel erg praktijkgericht, zodat je goed voorbereid op stage gaat. Je wordt dus niet in het diepe gegooid.

De vakken die puur over geschiedenis gaan, zijn ingedeeld per onderwerp/tijdvak. Je hebt dus vakken als 'oudheid', 'middeleeuwen', pré- en proto geschiedenis, kunstgeschiedenis, volkscultuur en geloof, etc. Na een periode sluit je het vak af met een tentamen en komt het onderwerp eigenlijk niet meer terug.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, ik ben goed voorgelicht door Fontys en had kennissen op de opleiding. Ik wist dus goed waar ik aan begon.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie van Fontys in Tilburg is erg modern en je hebt er alles wat je nodig hebt. In de mediatheek zijn meer dan genoeg boeken te vinden en zijn veel computers waar je aan kunt werken. Wel is het zo dat de computers in de mediatheek eigenlijk de enige computers zijn in het gebouw. Als je op een tijdstip wilt werken wanneer het erg druk is, heb je niet altijd een computer tot je beschikking.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De docenten zijn erg professionele en vriendelijke mensen. Je kunt altijd de docentenkamer binnenstappen als je een probleem hebt en de meesten mailen erg snel terug als je een vraag hebt. De docenten zijn dus erg betrokken bij de studenten. Ook is er een overlegorgaan tussen studenten en docenten, waardoor er samen met docenten een oplossing gezocht kan worden voor een eventueel probleem.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet Engels kunnen, omdat er een dik studieboek in het Engels geschreven is. Dit boek komt bij bijna elk vak terug, dus als je echt geen Engels kunt, heb je een probleem. Het niveau van je Engels hoeft niet hoog te zijn, maar enige leesvaardigheid is wel noodzakelijk.

Je moet gedisciplineerd zijn, omdat je anders achter gaat lopen. In het eerste jaar staat er veel druk op je, omdat je 50 studiepunten moet halen om over te gaan, maar daarna hangen er geen consequenties aan als je iets te laat inlevert. Als je niet gedisciplineerd bent, dan loop je dus snel achter en heb je kans dat je straks de langstudeerdersboete moet betalen.

Je moet uiteraard kunnen presenteren, want je zult veel voor de klas moeten gaan staan. Je hoeft natuurlijk niet perfect te kunnen presenteren als je begint op Fontys, want je leert het vanzelf wel, maar toch is het fijn als je dit wel een beetje kan.

Je moet gemotiveerd zijn, waarom? Dat lijkt me duidelijk.

Je moet kunnen samenwerken, want veel projecten zal je in groepjes moeten maken. Als je straks afgestudeerd ben, dan moet je in een team van docenten gaan werken, dus is het ook wel belangrijk dat je kunt samenwerken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Lerarenopleiding Geschiedenis en/of de Fontys Hogeschool Tilburg?

Positief:
- persoonlijk
- leuk
- goed studiemateriaal
- goede faciliteiten op Fontys
- en nog veel meer.

Negatief:
- Fontys als organisatie kan nogal een chaos zijn. Je moet bijvoorbeeld goed controleren of je cijfers wel juist zijn ingevoerd.

- Verberg volledige review

Thania Vrolijk Gehele opleiding | | ...

als je echt geen Engels kunt, heb je een probleem

+ Toon volledige review

Thania Vrolijk Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Fontys Hogeschool

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Fontys Hogeschool in Tilburg en lees de reviews van studenten van de Fontys Hogeschool.

Fontys Hogeschool