Reviews over Lerarenopleiding Frans bij NHL Hogeschool in Leeuwarden

Wil jij Lerarenopleiding Frans studeren in Leeuwarden? Onderstaand vind je reviews over Lerarenopleiding Frans aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over Lerarenopleiding Frans en de NHL Hogeschool in het algemeen.

Reviews over Lerarenopleiding Frans aan de NHL Hogeschool

Uitvalpercentage van studenten Lerarenopleiding Frans aan de NHL Hogeschool

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

75%

Landelijk gemiddelde

45%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Lerarenopleiding Frans

De reviews zijn geschreven door studenten die Lerarenopleiding Frans studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf Lerarenopleiding Frans aan de NHL Hogeschool? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over Lerarenopleiding Frans die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van I. M. over Lerarenopleiding Frans aan de NHL Hogeschool Leeuwarden

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2018

Waar gaat je opleiding over?

De lerarenopleiding Frans is een HBO-opleiding die in principe 4 jaar duurt. De lat wordt direct hoog gelegd wat de Franse taal betreft, dus met een 7 gemiddeld voor Frans op de havo is het nog hard werken voor de studiepunten, maar waar een wil is, is een weg. Wat de Franse kant van de studie betreft is er veel persoonlijke aandacht, wat de leraarschap kant van de studie betreft is er genoeg contact met de studenten Nederlands/Fries/Duits/Engels. Kortom: Hard werken, maar zeker leuk!

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt wel overeen met mijn verwachtingen. 50% leraarschap, 50% Frans. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan zowel het leraarschap als de Franse taal.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Voor mij persoonlijk is de locatie ideaal, half uurtje fietsen en ik ben er. Voor studenten die verder weg wonen is de school goed te bereiken met lijn 12 die elke seconde vertrekt. Binnen de school zijn er genoeg faciliteiten. De organisatie van de school over het algemeen is chaotisch, maar omdat de lerarenopleiding Frans erg klein is, is de organisatie binnen de afdeling goed geregeld.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Al mijn leraren zijn zeer bekwaam en hebben persoonlijke aandacht voor de studenten. Meteen in het eerste jaar moet de student al voor de klas staan, daarom is de opleiding praktijkgericht. Het niveau is vrij hoog als je een niet-Franstalige student bent, maar oefening baart kunst.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Minimaal ERK-niveau A2 voor het Frans is geen verplichte kwaliteit, maar met een lager niveau is de opleiding pittig. gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het vraagt veel motivatie en zelfstandigheid om het Frans onder de knie te krijgen. Alleen aanwezig zijn in de lessen is niet voldoende. Goed kunnen samenwerken is handig bij grote verslagen. Kunnen presenteren is gunstig voor de klas.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Lerarenopleiding Frans en/of de NHL Hogeschool Leeuwarden?

Positief: de kleinschaligheid --> Persoonlijk contact. Maar tegelijkertijd is de opleiding (alle talen meegerekend) groot --> redelijk veel contact met alle studenten, wat wel gezellig is. De opleiding organiseert leuke dingen om de studenten gemotiveerd te houden (wijnproeven, franse films, franse gerechten koken, etc.)

Verbeterpunten: Het tempo waarop de leraren de toetsen nakijken.

- Verberg volledige review

I. M. (19) uit Stiens Gehele opleiding | | ...

Positief: de kleinschaligheid --> Persoonlijk contact. Maar tegelijkertijd is de opleiding (alle talen meegerekend) groot --> redelijk veel contact met alle studenten, wat wel gezellig is...

+ Toon volledige review

I. M. (19) uit Stiens Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

NHL Hogeschool

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de NHL Hogeschool in Leeuwarden en lees de reviews van studenten van de NHL Hogeschool.

NHL Hogeschool