Reviews over de opleiding International Business bij Zuyd Hogeschool in Maastricht

Wil jij International Business studeren in Maastricht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding International Business aan de Zuyd Hogeschool in Maastricht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding International Business en de Zuyd Hogeschool in het algemeen.

Reviews over International Business aan de Zuyd Hogeschool

Uitvalpercentage van studenten International Business aan de Zuyd Hogeschool

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

36.3%

Landelijk gemiddelde

36%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over International Business

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding International Business studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding International Business aan de Zuyd Hogeschool? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding International Business die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van William over International Business aan de Zuyd Hogeschool Maastricht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

Mijn opleiding gaat over het Internationaal Zaken doen, vandaar de naam International Business. Het is een Engels talige opleiding en bereid jou voor op de toekomst. Het is een zelfstandige opleiding dus je moet echt gemotiveerd zijn om het te halen, het is veel, pittig maar als je je best ervoor doet zal je het halen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik heb eerst International Business Management in Eindhoven gestudeerd, dat viel erg tegen en ik was niet gemotiveerd en ik had gelukkig nog kunnen veranderen van opleiding naar Maastricht. Ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb en ze beginnen het eerste blok met de basis, dat is wel fijn. Ik had het precies zo verwacht.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie van Hogeschool Zuyd is makkelijk te bereiken, als je met de trein naar station Maastricht gaat, kan je bus 1 of 2 nemen richting Brusselse Poort, die stopt recht voor de school. Als je andere lijnen (5, 6, 8, 9) neemt moet je bij de Kerk uitstappen en 5 minuutjes lopen.

Verder vind ik de organisatie wel matig, dit komt doordat sommige dingen tijdens de tentamens bijvoorbeeld niet goed geregeld zijn. Laatst, ontbrak er gewoon een deel van de vraag!

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer is goed omdat de leerlingen gezellig zijn, de colleges zijn dan weer heel erg saai meestal! Het vak is interessant, maar de colleges zijn meestal erg saai.

De praktijkgerichtheden zijn uitstekend, dit komt doordat je elk blok wel een opdracht moet maken met een groep wat je later ook zal moeten bij het bedenken van je eigen product/bedrijf. (Marketing Plan, Business Plan, Marketing Communication Plan etc.)

Verder, hebben sommige docenten niet zo een heel goede Engelse taalbeheersing wat erg vervelend kan zijn voor de leerling. Er zijn veel internationale student op Hogeschool Zuyd.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je zal Engelse taal zeker moeten beheersen, vooral omdat bijna alles in het Engels is. Je kan er voor kiezen om een Nederlandse stroom te kiezen maar uiteindelijk zal alles toch weer in het Engels komen, dit is doordat ze je gewoon willen voorbereiden op het Internationale leven. Je moet gemotiveerd zijn, want anders zal je zeer waarschijnlijk de opleiding niet halen. Samenwerken is ook erg belangrijk en dit is omdat er veel groepsopdrachten zijn, waar je naderhand je groepswerk ook moet presenteren. Je moet gedisciplineerd zijn, je huiswerk maken, als je je huiswerk niet maakt heb je jezelf er alleen maar mee. Je maakt je huiswerk zodat je de opdrachten snapt en ook het vak meer daarom is het belangrijk om zelfstandig en gedisciplineerd te zijn.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business en/of de Zuyd Hogeschool Maastricht?

Hogeschool Zuyd heeft veel positieve kanten, het is erg multicultureel, veel internationale studenten en het is erg gezellig. De negatieve punten zijn echt dan sommige docenten en de ongeregeldheid van de organisatie af en toe.

- Verberg volledige review

William (18) uit Geleen Gehele opleiding | | ...

Hogeschool Zuyd heeft veel positieve kanten, het is erg multicultureel, veel internationale studenten en het is erg gezellig...

+ Toon volledige review

William (18) uit Geleen Gehele opleiding | | ...

Review van Aline over International Business aan de Zuyd Hogeschool Maastricht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

De studierichting waar ik een review over wil geven is

International Business

Waar gaat deze studierichting over?

Ik heb gekozen voor de Marketing Specialisatie. International Business op Zuyd University is een goede opleiding. De reden hiervoor is omdat je veel theorie moet leren, maar bij elk stukje theorie dat je leert moet je een praktische opdracht maken zoals een verslag. Door het maken van deze verslagen leer je hoe je de theorie moet toepassen. Tevens is de volledige opleiding engelstalig, wat op het begin lastig is maar je plukt je vruchten ervan later als je bijvoorbeeld op stage gaat.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Met International Business op Zuyd heb je binnen 4 jaar de kans om 3 keer een half jaar in het buitenland te vertoeven. Dit is de voornamelijkste reden geweest voor mij om voor deze opleiding te kiezen. Ik verwachte een theoretische opleiding combineert met praktijk, en dit is precies wat je krijgt.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

Het enige probleem dat ik heb met deze opleiding is dat de kwaliteit van het engels van de leraren soms slechter is dan dat van leerlingen. Maar dit is een uitzondering op de regel

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, commercieel, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

International Business is een opleiding waarvoor je over veel kwaliteiten moet beschikken. Je krijgt bijvoorbeeld veel finance, waarvoor je analytisch moet zijn, maar je krijgt ook sales waarvoor je commercieel moet zijn ingestelt. Gedisiplineerd en gemotiveerd moet iedereen zijn die een opleiding wilt halen. Samenwerken en zelfstandig kunnen werken komen neer op het geven van bijvoorbeeld presentaties in een groep en het maken van verslagen, en het zelf kunnen maken van toetsen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positief:
- Engelstalig
- 1.5 jaar van de 4 in het buitenland
- praktijk gericht
- Leraren die uit het business leven komen

Negatief:
- Kwaliteit van engels van bepaalde leraren (uitzonderingen)

- Verberg volledige review

Aline (21) uit Wijlre Studierichting | | ...

 Ik verwachte een theoretische opleiding combineert met praktijk, en dit is precies wat je krijgt...

+ Toon volledige review

Aline (21) uit Wijlre Studierichting | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Zuyd Hogeschool

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Hogeschool Zuyd in Maastricht en lees de reviews van studenten van de Hogeschool Zuyd.

Zuyd Hogeschool