Reviews over de opleiding International Business Administration bij Vrije Universiteit Amsterdam

Wil jij International Business Administration studeren in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding International Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding International Business Administration en de Vrije Universiteit Amsterdam in het algemeen.

Reviews over International Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over International Business Administration

De studievereniging van IBA aan de VU is Aureus. Zij zijn met meer dan 4000 leden een van de grootste en actiefste studieverenigingen van Nederland! Bekijk de website van Aureus voor meer informatie.

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding International Business Administration volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf International Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding International Business Administration die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Victor over International Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

International Business Administration is een economische studie die volledig in het Engels is voorzien. Bij IBA gaat het meer over de psychologische kant van de consumenten en bedrijven en niet zo zeer tot de (naar mijn mening droge) kant van hoe de economie reageert op bepaalde acties. Vanwege het internationale gedeelte van de studie, willen ze niet te veel studenten en is er daarom Decentrale Selectie. Ook vanwege het feit dat ze de kwaliteit van de studie willen waarborgen. Voor de Nederlandstalige studenten is een Engelsvaardigheidstoets verplicht. Er zijn 150 plaatsen en de internationale studenten hebben wel voorrang, aangezien ze het internationale gedeelte van de studie willen behouden. Het internationale aspect is één van de voordelen. Je leert nieuwe culturen en talen kennen en je verbetert je Engels spreek- en schrijf-vaardigheid.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt grotendeels met mijn verwachtingen overseen. Het gaat inderdaad over hoe iets of iemand reageert op bepaalde acties en wat er precies aan vooraf gaat. Het aantal internationale studenten is wel minder dan verwacht. Er werd verteld dat 50% van de studenten buitenlands is, terwijl dat in werkelijkheid rond de 40 à 50 studenten zijn. Er is in het eerste jaar ook meer wiskunde dan verwacht, maar als je dit bijhoudt en desnoods een stoomcursus oid neemt, is het te halen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De professoren zijn makkelijk te bereiken via de mail en ze reageren ook vrij snel, met de uitzonderingen daargelaten.
De campus van de VU is makkelijk te bereiken via station Amsterdam Zuid, 7 tot 10 minuutjes lopen en ook via de Metro makkelijk te bereiken.
De faciliteiten van de VU zijn minder, omdat er niet voldoende computers(zalen) zijn voor de studenten en deze zitten vaak vroeg vol. Dit geldt eveneens ook voor studiezalen, voornamelijk in de tentamenweken of de week voorgaande aan de tentamenweek. Gelukkig zijn ze hier al wel mee bezig om dit te verbeteren,.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer is erg gezellig, soms vallen de buitenlandse studenten er een beetje buiten door het gebruik van Nederlands in de colleges, maar dit wordt verder in het jaar steeds minder. De colleges zijn interessant naar mijn mening, soms wat droog, maar de presentaties zelf spreken voor zich en zijn heel behulpzaam voor de tentamens en verslagen. De docenten spreken soms gebrekkig Engels en dat is storend, voor de internationale studenten als voor de Nederlandstalige.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet voor onderzoeksverslagen goed artikelen kunnen analyseren, dat is een belangrijk aspect hiervoor. De beheersing van de Engelse taal spreekt voor zich, aangezien het een Engelstalige studie is. Er moeten veel presentaties gegeven worden en zelfstandigheid is een must, maar dat is bij bijna elke WO-studie een kwaliteit die je moet beschikken. Je moet ook gemotiveerd zijn, aangezien je voor de Decentrale Selectie ook al een motivatiebrief, CV, aanbevelingsbrief en een Engelsvaardigheidstoets moet maken. Ervaring in het buitenland, zoals vrijwilligershulp of stage in het buitenland, is een voordeel, maar is niet verplicht. In het eerste jaar moet je ook veel projecten samen doen, dus daarom is samenwerken ook een kwaliteit die je moet beschikken voor IBA.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business Administration en/of de Vrije Universiteit Amsterdam?

De positieve punten van de Universtieit is dat het makkelijk te bereiken is, de studie zelf is interessant en het is om zo maar te zeggen een hechte groep van 150 man, dus je kent bijna iedereen sowieso wel van gezicht. Je wordt goed begeleid met projecten en krijgt goede feedback. Alle gebouwen en Faculteiten van de VU staan naast elkaar, dus makkelijk te bereiken, mocht je college hebben in een ander gebouw.
De nadelen zijn dat er weinig computer- en studiezalen zijn. Eveneens is het Engels van sommige professoren zo slecht of matig dat ik plaatsvervangende schaamte krijg en de gedachte dat andere buitenlandse studenten denken dat alle Nederlanders zo gebrekkig Engels spreken.

- Verberg volledige review

Victor (20) uit Soest Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Victor een vraag!

De opleiding komt grotendeels met mijn verwachtingen overseen. Het gaat inderdaad over hoe iets of iemand reageert op bepaalde acties en wat er precies aan vooraf gaat. Het aantal internationale studenten is wel minder dan verwacht...

+ Toon volledige review

Victor (20) uit Soest Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Victor een vraag!

Review van Azra Talic over International Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

International Business Administration is eigenlijk Internationale Bedrijfskunde. Je leert over bedrijven, maar in een internationale context.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, door de meeloopdagen, open dagen, Bachelordagen, IBA Orientation Day, heb ik een heel goed beeld kunnen vormen van de studie.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Locatie is voor mij ideaal, totaal niet ver van huis, en alle gebouwen op één campus.
Wat betreft faciliteiten, bied de Vrije Universiteit mij alles wat ik nodig heb. Ik heb tot nu toe nog niks gemist.
Organisatie is eigenlijk uitstekend, maar toch gaat het hier en daar nog wel eens mis. Eigenlijk hele makkelijke dingen, zoals lokalen, hebben nog wel eens voor chaos gezorgd.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Sfeer is uitstekend, ik vind dat vaak iedereen goed meedoet en in groepjes weet iedereen zijn mening goed te vormen.
De colleges en docenten zijn eigenlijk verbonden met elkaar, maar toch merk ik dat docenten vaak beter uitleg geven als je er zelf naar vraagt. Tijdens colleges heb ik vaak het gevoel dat het niet helemaal overkomt.
Het niveau vind ik prima, ik merk dat als je beter je best doet, je dat ook terug zult zien in je cijfer.
Helaas is mijn opleiding niet gericht op de praktijk. Wel hebben wij zo af en toe nog een gastspreker, maar eigenlijk is dat het enige.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Analytisch: Je zult veel theoretisch onderzoek moeten doen en research papers moeten lezen die vaak lastig zijn door het taalgebruik.
Beheersing Engelse taal: Omdat het een internationale studie is, streeft de VU naar een percentage van 50% internationale studenten. Daarom wordt er les gegeven in het Engels, ook zijn boeken en tentamens in het Engels.
Gemotiveerd: IBA is een lotingstudie en ze zijn daarom op zoek naar gemotiveerde studenten.
Samenwerken: Met ieder vak werk je samen in een groep voor een bepaalde opdracht/project.
Zelfstandig: Er wordt vrij weinig meer voor je gedaan, je moet veel zelf doen. Zelfstandig leren kreeg voor mij een nieuwe betekenis.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business Administration en/of de Vrije Universiteit Amsterdam?

Positief: Internationale context, kleinschaligheid van de opleiding, gemotiveerde studenten.
Negatief: Niet praktijkgericht

- Verberg volledige review

Azra Talic (19) uit Ouderkerk aan de Amstel Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Gezondheid

Stel Azra een vraag!

Positief: Internationale context, kleinschaligheid van de opleiding, gemotiveerde studenten.
Negatief: Niet praktijkgericht...

+ Toon volledige review

Azra Talic (19) uit Ouderkerk aan de Amstel Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Gezondheid

Stel Azra een vraag!

Review van Irene over International Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Het handelen van bedrijven en de overheid in onze maatschappij, vakken over boekhouden, economie, filosofie.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Komt overeen met verwachtingen, internationale omgeving, kleine klassen, veel persoonlijke aandacht. Wel erg breed, had een iets speicifekere aanpak verwacht.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Qua locatie zit de uva beter, maar VU is georganiseerder en kleinschaliger.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

WO studies kunnen altijd praktischer heb ik het idee. Wel veel bekwame, goed engelssprekende docenten.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Alles is engelstalig en er wordt vanaf dag 1 veel zelfstandigheid geeisd.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business Administration en/of de Vrije Universiteit Amsterdam?

Positief; internationaal karakter, goede colleges
Negatief; niet praktijk gericht, iets te breed soms

- Verberg volledige review

Irene (21) uit Amsterdam Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Irene een vraag!

Positief; internationaal karakter, goede colleges
Negatief; niet praktijk gericht, iets te breed soms...

+ Toon volledige review

Irene (21) uit Amsterdam Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Irene een vraag!

Review van Liz over International Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding bevat een pakket van uiteenlopende vakken die het bedrijfsleven uitleggen. Dit zijn vakken die gericht zijn op financiering en accountancy tot aan marketing en marktgedrag van zowel klant als werknemer.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, wel vind ik de opleiding vrij algemeen en had ik gehoopt dat het dieper zou gaan en dat ik me meer kon specialiseren. Er zijn namelijk erg veel wiskundige finance vakken, zelf had ik meer marketing en management vakken gehad.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Ik had het leuker gevonden als de VU meer in het centrum van Amsterdam had gelegen. Verder vind ik het gebouw heel erg lelijk wat een slecht beeld geeft van de universiteit want aan de andere kant vind ik de sfeer en de faciliteiten die de VU binnen heeft heel goed.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Ik vind het een pittige studie en ik heb het idee dat ik vergeleken met mijn vriendenkring soms een hoger niveau van opleiding heb, misschien komt dit ook door het feit dat ik wiskunde lastig vind en het behoorlijk veel wiskunde in voor komt. Verder vind ik het erg veel theorie en had ik meer praktijkgerichtheid gewild. Wel vind ik alles verder goed georganiseerd. Behalve de exchange, daar vond ik dat erg veel van de studenten zelf gevraagd werd terwijl dat voor ons verplicht is om op exchange te gaan. Ik vind dat er een aparte exchange bijeenkomst had moeten zijn voor IBA studenten.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, commercieel, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat dit allemaal kritische punten zijn die nodig zijn om je sutdiepunten te behalen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business Administration en/of de Vrije Universiteit Amsterdam?

Een positief punt is het kleine aantal studenten wat een leuke persoonlijke sfeer geeft, een negatief punt is de algemeenheid van de opleiding en dat de mogelijkheid mist om je al vroeg te specialiseren en te verdiepen in de vakken die je interessant vindt. Ik vind dat het eerste jaar een algemeen jaar kan zijn maar dat de opleiding daarna in het tweede en derde jaar, minder breed moet zijn.

- Verberg volledige review

Liz (20) uit Amsterdam Gehele opleiding | | ...

Stel Liz een vraag!

Ik vind het een pittige studie en ik heb het idee dat ik vergeleken met mijn vriendenkring soms een hoger niveau van opleiding heb...

+ Toon volledige review

Liz (20) uit Amsterdam Gehele opleiding | | ...

Stel Liz een vraag!

Review van Elise Bak over International Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

IBA is een brede studie over bedrijfskunde maar dan totaal in het engels gegeven, waarbij er wordt gehouden aan internationale aspecten. De studie is erg interessant en zijn met een minder aantal studenten, wat een betere sfeer geeft naar mijn mening.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De vakken naar mijn mening interessant, met name de vakken over management en met een filosofische kant. IBA komt ook overeen met mijn verwachtingen. Ik ben erg blij met het aantal uren dat je op de universiteit moet doorbrengen. Hierdoor kan je je eigen tijd invullen en leer je zelfstandig omgaan met het studeren. Verder ben ik ook tevreden met dat een exchange verplicht is voor deze studie!

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De locatie is prima te bereiken, buiten de stad maar OV komt er erg makkelijk en dichtbij station zuid.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Persoonlijke contact met ondersteunende organen is wel iets lastiger. Praktijk gericht is niet erg duidelijk voor de opleiding, maar doordat ik actief lid bij Aureus ben en mee doe aan hun activiteit zorgt voor meer praktijk ervaring

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat het veel nodig is om samen te werken door alle presentaties en groepsopdrachten te halen. Ook zou er motivatie moeten zijn om iets te doen aan de opleiding anders loopt het snel mis. Analytisch om assignments goed te maken en de Engelse taal omdat alles in het engels wordt gegeven

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business Administration en/of de Vrije Universiteit Amsterdam?

Positief: De sfeer is heel fijn, vrij en lekker multicultureel. Verdere ruimtes zijn ook fijn om te zitten. Minpunt: De Universiteit staat niet erg hoog aan geschreven, maar verder vind zelf de VU erg fijn om te studeren

- Verberg volledige review

Elise Bak (20) uit Amsterdam Gehele opleiding | | ...

Stel Elise een vraag!

Ik ben erg blij met het aantal uren dat je op de universiteit moet doorbrengen. Hierdoor kan je je eigen tijd invullen en leer je zelfstandig omgaan met het studeren...

+ Toon volledige review

Elise Bak (20) uit Amsterdam Gehele opleiding | | ...

Stel Elise een vraag!

Review van Boris Lamp over International Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

het is een interessante, internationaal georienteerde, bedrijfskundige opleiding. Je leert hier over het succesvol managen van een bedrijf/afdeling, wat leiderschapsskills zijn maar ook de economische kant. Wiskunde, statistiek, logistiek etc. En dat allemaal in het engels, met veel buitenlandse studenten.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, ik heb E&M gedaan en was dus al geïnteresseerd in deze richting, verder had ik niet heel veel verwachtingen, maar het bevalt zeker tot nu toe.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Locatie: de VU is gelegen op de zuidas, waar veel grote multinationals hun hoofdkantoren hebben. Aureus, de studievereniging, organiseert allerlei evenementen met deze bedrijven, wat jou weer in contact brengt met je potentiële werkgever. Daarnaast is de VU goed te bereiken met het OV, (metro/tram/bus/trein, eigenlijk alles)

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer is prima bij IBA, omdat het slechts een groep is van 140 man leer je mensen al snel beter kennen. Het is zeker een aanrader om de introductie week en het weekend bij Aureus te doorlopen. hierdoor leer je al een hoop leuke mensen van je studie kennen voor je eerste college.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, commercieel, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

het is een Engelstalige opleiding, dus beheersing van de taal is essentieel. Verder moet je goed kunnen presenteren, dit in combinatie met een ondernemend/commercieel inzicht en vaak in samenwerkingsverband. dit is vooral van toepassing bij werkcolleges, waar je verslagen/presentaties moet maken in groepsverband.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business Administration en/of de Vrije Universiteit Amsterdam?

positief: goede interactie, genoeg contacturen, engelstalig, genoeg ruimte voor extra activiteiten ernaast.
Negatief: communicatie kan soms beter

- Verberg volledige review

Boris Lamp (19) uit Amsterdam, Netherlands Gehele opleiding | | ...

Bbeheersing van de Engelse taal is essentieel. Verder moet je goed kunnen presenteren, dit in combinatie met een ondernemend/commercieel inzicht en vaak in samenwerkingsverband...

+ Toon volledige review

Boris Lamp (19) uit Amsterdam, Netherlands Gehele opleiding | | ...

Review van Christianne over International Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding is best wel algemeen. Je hebt vakken die gaan over marketing maar ook accounting, logistiek en bijvoorbeeld gedrag van werknemers in een organisatie. Maar je krijgt ook niet economisch specifieke vakken zoals statistiek en presentatie vaardigheden en het schrijven van wetenschappelijke verslagen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik had verwacht dat de opleiding veelzijdig zou zijn, zodat ik me goed kon oriënteren en kijken wat ik nou leuk vind. Verder zou mijn Engels zich nog meer ontwikkelen en de studie leek me erg leuk. Al mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Mijn Engels is beter dan tevoren, ik weet in welk gebied mijn interesses liggen en vind de studie heel erg leuk.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De VU bevindt zich naast het station (zowel trein als metro, tram en bus) en is daarom heel goed te bereiken. Verder ligt het op de Zuid-As, te midden van alle grote (internationale) bedrijven.
De VU is nu bezig met renoveren, waardoor de faciliteiten nog beter worden. Er zijn genoeg computers beschikbaar, even als studie ruimtes, coffee corners en printers.
De communicatie op de VU is heel goed. Aan het begin van het semester weet je gelijk je rooster voor dat komend half jaar, evenals wanneer de tentamens zijn. Het is altijd duidelijk wanneer en waar je colleges hebt, en mocht er een college uitvallen dan staat dit of online of krijg je een berichtje van de hoogleraar via blackboard.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer bij de opleiding is heel goed. Het is altijd gezellig maar ook serieus. De inhoud van de colleges zijn goed, alhoewel bij het ene vak beter dan de ander. Er is een goede variatie van gastcolleges, voorbeelden uit de praktijk en theorie. Het niveau vind ik gemiddeld, er zijn zowel mensen die er moeite mee hebben als mensen die het makkelijk vinden.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Allereerst moet een student gemotiveerd zijn, dit geldt voor elke studie. Zonder motivatie wordt een studie heel erg lastig om succesvol af te ronden. Verder moet je gedisciplineerd en zelfstandig zijn, er is niet iemand die jou op de vingers tikt als je niet naar college komt of je maakwerk niet bij houdt, en als je dit doet is het lastig om een vak te halen. Verder moet je kunnen presenteren en samenwerken want bij bijna elk vak is een van de twee wel aan de orde. Verder is een beheersing van de Engelse taal niet een must, maar wel een groot voordeel. Het Engels leer je vanzelf gedurende de studie, maar boeken lezen, colleges volgen en opdrachten maken zal wel meer tijd in beslag nemen zonder de nodige Engelse taalkennis.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business Administration en/of de Vrije Universiteit Amsterdam?

Positieve punten: je wordt voorbereid op een internationale carriere, je Engels wordt aanzienlijk beter, je kan je goed oriënteren op wat je nou leuk vindt, je komt in contact met internationale studenten.
Negatieve punten: er zit soms groot verschil in de kwaliteit van colleges (spreek- en presenteervaardigheden van een hoogleraar), je hebt maar weinig contacturen dus je zal veel zelfstandig moeten doen.

- Verberg volledige review

Christianne (19) uit Amsterdam Gehele opleiding | | ...

Al mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Mijn Engels is beter dan tevoren, ik weet in welk gebied mijn interesses liggen en vind de studie heel erg leuk...

+ Toon volledige review

Christianne (19) uit Amsterdam Gehele opleiding | | ...

Review van Alyda over International Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Kleinschaligere studie, dus veel contact met medestudenten. Het blijft een grote universiteit, maar je hebt zodoende ook persoonlijker contact met je docenten. Alles in het engels en verplicht naar het buitenland, beste voorbereiding voor een internationale baan later.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Wel in de zin dat ik fijn vind dat het zo breed is maar tegelijkertijd krijg je in elk vak wel internationale cases mee. Niet, ik had gehoopt dat er meer buitenlandse studenten zouden zijn.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Vanuit de VU zit je zo op de ZuidAs. De plek waar je heel veel contacten gaat leggen voor je latere zakelijke leven. Zijn veel evenementen op de mooie kantoren daar. De VU wordt verbouwd, voorheen waren de faciliteiten ronduit slecht, over 2 jaar zal het weer bij de tijd passen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Het is een WO opleiding, veel theorie en onderzoek nog steeds. Je krijgt wel te maken met praktische zaken, maar meer in hoe je daar als manager mee omgaan. De echte skills moet je vanuit ervaring in commissies en gerichte bijbaantjes opbouwen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De IBA groep in zijn geheel is een hele enthousiaste groep. Vandaar dat motivatie belangrijk is en elke periode moet je in teams samenwerken, dus dat zijn dingen die belangrijk zijn. De overige kwaliteiten horen bij WO onderwijs en maken de IBA bij je past.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business Administration en/of de Vrije Universiteit Amsterdam?

Postief: Verplichte exchange en daar de ruimte voor krijgen
Negatief: Lage aantal buitenlandse studenten, warrige organisatie, slecht adviserende studieadviseurs

- Verberg volledige review

Alyda (20) uit Amsterdam, Netherlands Gehele opleiding | | ...

Stel Alyda een vraag!

Let op je wiskunde, je gaat heel veel te maken krijgen met wiskunde b sommen. Plus op de VU is filosofie een heel belangrijk onderdeel, dus daar kun je al rekening mee houden...

+ Toon volledige review

Alyda (20) uit Amsterdam, Netherlands Gehele opleiding | | ...

Stel Alyda een vraag!

Review van Suzan Janssen over International Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

De studierichting waar ik een review over wil geven is

International Business Administration

Waar gaat deze studierichting over?

Bij IBA leer je hetzelfde als bij Bedrijfskunde maar dan is de gehele opleiding in het Engels. We leren over de verschillende aspecten van bedrijven, het management niveau, marketing, finance, gedrag in organisaties en ook human resource management. Verschillende aspecten waar je je in kan oriënteren om te kijken waar je je straks met je master in wilt specialiseren.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

IBA komt wel en niet overeen met mijn verwachtingen. Wel in de zin dat het zeker breed georiënteerd is en we breed opgeleid worden met betrekking tot het bedrijfsleven. Maar wat ik jammer vind is dat we niet veel in contact komen met de internationale studenten. Eigenlijk praat je nog overal Nederlands.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

De kwaliteit van de docenten is erg verschillend per vak heb ik gemerkt. Sommige zijn erg goed en hebben een goed niveau qua Engels, sommige kunnen het gewoon echt niet.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet gemotiveerd en zelfstandig zijn omdat je veel thuis moet werken er zijn veel zelf studie uren. Beheersing van Engels is ook wel belangrijk omdat alle boeken en colleges in het Engels worden gegeven. Goede beheersing is dus belangrijk om snel door de stof te komen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positief dat je zeker wel wat leert maar toch wel breed zodat je nog goed kan nadenken wat voor een master je wilt gaan doen en dus goed kan kijken wat jij leuk vind. Negatieve punten zijn wel dat je niet echt in contact komt met de internationale studenten en dat er redelijk wat docenten zijn die niet erg goed zijn in Engels.

Heb je nog overige opmerkingen/toevoegingen?

Als verbeter puntje is het misschien slim om voor werkgroepen eisen te stellen over de combinatie van je werkgroep. Zo kan je als docent zeggen dat je minimaal zoveel culturen, etc in je groep moet hebben om de internationale studenten met Nederlandse studenten te mengen.

- Verberg volledige review

Suzan Janssen (21) uit AMSTERDAM Studierichting | | ...

Stel Suzan een vraag!

Het is zeker breed georiënteerd en we worden breed opgeleid met betrekking tot het bedrijfsleven. Maar wat ik jammer vind is dat we niet veel in contact komen met de internationale studenten...

+ Toon volledige review

Suzan Janssen (21) uit AMSTERDAM Studierichting | | ...

Stel Suzan een vraag!
Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Vrije Universiteit Amsterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Vrije Universiteit Amsterdam

International Business Administration op de website van Vrije Universiteit Amsterdam