Reviews over de opleiding Integrale Veiligheid bij Avans Hogeschool Breda

Wil jij Integrale Veiligheid studeren in Breda? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Integrale Veiligheid aan de Avans Hogeschool Breda in Breda. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Integrale Veiligheid en de Avans Hogeschool Breda in het algemeen.

Reviews over Integrale Veiligheid aan de Avans Hogeschool Breda

Uitvalpercentage van studenten Integrale Veiligheid aan de Avans Hogeschool Breda

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

44.7%

Landelijk gemiddelde

29%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Integrale Veiligheid

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Integrale Veiligheid studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Integrale Veiligheid aan de Avans Hogeschool Breda? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Integrale Veiligheid die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Anonieme reviewer over Integrale Veiligheid aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Deze opleiding bevat een breed scala aan onderwerpen die allen met veiligheid te maken hebben. Denk hierbij aan externe veiligheid (chemische bedrijven -> invloed op omgeving?) en sociale veiligheid (veiligheidgevoelens van mensen). Er worden verschillende vakken gegeven met inhoud over management, economie, rechten, criminologie, psychologie en natuurlijk veiligheid. Het gehele jaar door werk je aan bestaande projecten die je uitvoert in opdracht van bijvoorbeeld de NS of de haven van Rotterdam. Deze opdrachtgevers hebben bepaalde problemen en willen daar een oplossing voor hebben die het probleem integraal indekt. Een veiligheidsvraagstuk moet altijd vanuit verschillende perspectieven (economisch, sociaal, psychologisch, politiek etc.) worden bekeken, dit leer je dus gedurende de hele opleiding door middel van vakken en projecten.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja deze komt overeen, in de wereld van Integrale Veiligheid gaat het om een breed scala aan onderwerpen. dit maakt de opleiding erg veelzijdig en afwisselend.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De organisatie van de opleiding kan soms beter, het rooster is soms bijvoorbeeld een grote gatenkaas met veel tussenuren en onlogische tijden. De faciliteiten zijn op het gebouw aan de lovensdijkstraat, waar IV wordt gegeven, matig. Het is een verouderd gebouw.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Het hele jaar door werk je aan realistische projecten voor grote ondernemingen. Dit maakt de opleiding zeer praktijkgericht. Omdat Integrale Veiligheid een onderwerp is wat nooit hetzelfde is maakt dit de opleiding erg lastig. Waar voorheen nog geen probleem was kan in een oogopslag een ramp worden (denk aan vuurwerkramp Enschede). Een veiligheidskundige moet hier dus op kunnen inspelen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, gedisciplineerd, kunnen presenteren, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Bij deze opleiding wordt er veel van je gevraagd en verwacht. De opdrachten zijn van hoog niveau en ook de eisen die hieraan worden gesteld zijn vrij hoog. Vaak moet je in groepjes aan een opdracht werken en dus is het van belang dat je goed kunt samenwerken. Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel bij deze opleiding.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Integrale Veiligheid en/of de Avans Hogeschool Breda?

Positief:
- Brede opleiding
- Praktijkgericht
- Zeer veelzijdig
- Onderwerpen over alledaagse veiligheidsproblemen waar je anders nooit over na zou denken maken maken deze opleiding interessant
- Vrijwel alle docenten hebben een verleden als veiligheidskundige. Denk hierbij aan ex- brandweermannen, politiemannen, mariniers e.a.

Negatief:
- Organisatiekundig is er ruimte voor verbetering. Roosters zijn vaak niet goed en ook communicatie tussen leerlingen en docenten loopt soms moeizaam.

- Verberg volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

Onderwerpen over alledaagse veiligheidsproblemen waar je anders nooit over na zou denken maken maken deze opleiding interessant

+ Toon volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

Review van Anonieme reviewer over Integrale Veiligheid aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Bij welke studiegerelateerde baan ben je na het afronden van je opleiding terechtgekomen?

geen

Hoe ben je tijdens je opleiding voorbereid op de arbeidsmarkt?

Je wordt opgeleid als INTEGRAAL veiligheidskundige, dit betekent dat je op alle vlakken van het veiligheid domein geschoold word. echter is het veiligheid domein zo breedt dat je, je tijdens de opleiding niet kan specialiseren in een bepaalde richting. Hierdoor heb je na het afronden van je opleiding een achterstand op opleidingen die zich wel gespecialiseerd hebben.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Hoelang heb je actief gezocht naar een baan die gerelateerd is aan je opleiding?

Ik heb geen gerelateerde baan

Wat kunnen afgestudeerden verwachten wanneer ze met een diploma van deze opleiding de arbeidsmarkt op gaan?

Dat ze lang moeten zoeken naar een baan tenzij bij hun afstudeerstage of stage terug kunnen komen. Zo niet dan is het erg moeilijk om ergens binnen te komen omdat veiligheid een belangrijk aspect is. Vaak vragen bedrijven ook werk ervaring en zonder een baan kan je geen werkervaring op doen.

Heb je tips voor de voorbereiding op de arbeidsmarkt?

In het derde jaar meer keuze's voor specialisatie.

- Verberg volledige review

Anonieme reviewer Aansluiting arbeidsmarkt | | HAVO - Natuur & Gezondheid

Je moet lang zoeken naar een baan tenzij je bij je afstudeerstage of stage terug kunt komen. Zo niet dan is het erg moeilijk om ergens binnen te komen...

+ Toon volledige review

Anonieme reviewer Aansluiting arbeidsmarkt | | HAVO - Natuur & Gezondheid

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Avans Hogeschool Breda

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Avans Hogeschool in Breda en lees de reviews van studenten van de Avans Hogeschool.

Avans Hogeschool Breda