Reviews over de opleiding International Business and Management Studies bij Avans Hogeschool Breda

Wil jij IBMS studeren in Breda? Onderstaand vind je reviews over de opleiding International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda in Breda. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding International Business and Management Studies en de Avans Hogeschool Breda in het algemeen.

Reviews over International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda

Uitvalpercentage van studenten International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

38.7%

Landelijk gemiddelde

28%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over International Business and Management Studies

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding International Business and Management Studies studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding International Business and Management Studies die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Renée van Poppel over International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

IBMS is a study, which is completely in English. The main result from this bachelor is that you will gain a broad overview on any company. You will learn about every subject/department in (international) companies. This includes: marketing, (strategic) management, intercultural communication, finance, accounting, economics, etc. You learn to be able to think from each viewpoint in each department and built bridges between those views. The study is very internationally oriented and you will have three opportuinities to go abroad (twice compulsory). I really enjoyed my time here (graduation atm) and I've learned a lot. Moreover, I have had a blast in going abroad (in my case Brussels and Istanbul) and getting to know different cultures and habits. The teachers are great! Very open, knowledgeable and always willing to help or talk.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

I had very little expectations when starting this bachelor. However, I really enjoyed it and would recommend it to anyone who is looking for a broad/diversified, international education and who likes challenges and working in project groups.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Great location, near the city centre of Breda.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

You will have to do an internship (of five months) twice and do a minor once.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

English is a pré. However, you will grow into it. You don't have to speak English fluently in the beginning at all. You will learn from doing.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business and Management Studies en/of de Avans Hogeschool Breda?

Negative: it is very broad, meaning that you'll know something of everything. You won't become a specialist although you can steer this in your minor (in the third year).

- Verberg volledige review

Renée van Poppel (21) uit TILBURG Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Renée een vraag!

I really enjoyed it and would recommend it to anyone who is looking for a broad/diversified, international education and who likes challenges and working in project groups...

+ Toon volledige review

Renée van Poppel (21) uit TILBURG Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Renée een vraag!

Review van Ramon den Hartog over International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

International Business and Management Studies is onder verdeeld in drie majors die je in jaar een al moet kiezen. De drie zijn: Asian Business Studies, International Business Studies en Cross-Cultural Management & Languages. Volgend jaar start Avans volgens mij al met hun nieuwe major, Latin-America studies waarbij zij dus gaan focussen op de ontwikkelingen in Latin-America. Voor de personen die graag Spaans leren en met die kant van de wereld zaken wil gaan doen zou dit een goede keuze zijn. Hier is echter nog geen informatie over te geven aangezien het nog niet gekozen kan worden.

Voor de hele opleiding geldt al jaren lang een regel, in het eerste jaar. Die regel is: 50% van de studenten aan het begin van jaar één zal vertrekken voor het einde van het jaar. De lat ligt vrij hoog en de opleiding probeert ook om de zwakste niet gemotiveerde studenten er z.s.m. uit te werken. Dus, als je nu al weet dat je geen zin hebt om te leren en je huiswerk te maken, en je een 5,5 haal mentaliteit hebt, schrijf je dan maar gewoon niet in en bespaar jezelf de vernedering.

Ik ben student Asian Business Studies, nu in het tweede jaar. Je krijgt in jaar één ongeveer 2 tot 3 uur per week Mandarijn Chinees als verplicht vak. Je moet daar echt vanaf week één mee aan de slag thuis, anders kun je het niet bijhouden. Het is ook wijs om zelf thuis te oefenen of een studie maatje te vinden, want 2 tot 3 uur per week is niet genoeg voor een volkomen vreemde taal te leren schrijven, spreken, lezen EN verstaan. De docent die wij voor Chinees hebben is wel echt tof en wilt zelfs vrije tijd in je steken als jij gemotiveerd overkomt.

Naast Chinees heb je nog een tal van andere vakken, waaronder: Marketing, Organisational Business Management, Financial Accounting, Managerial Accounting, Statistics (Basic en Advanced), International Business, Law, English, Business Research Methods, Intercultural Management, en daarnaast nog wat zogenaamde Skill-Trainings zoals Report Writing, Presentation Skills, Ethical Thinking, Creative Thinking, Critical Thinking, Project Planning en Meeting Skills. Persoonlijk vind ik de Skill-Trainings van slechte kwaliteit, maar dat verschilt per student en de kennis die de student al heeft. Het is allemaal erg basis, en persoonlijk heb ik daar niet veel van geleerd. De overige vakken die ik noemde zijn nodig voor een basis kennis van Business, en daarom mag het niet ontbreken. Sommige vakken zul je leuk vinden en anderen zul je weer stom vinden. Ik vond met name Accounting en Statistics echt een groot minpunt, maar dat komt omdat ik niet goed ben ik dat soort vakken. Als jij niet goed bent met cijfers, zullen dit soort vakken je in moeilijkheden brengen. De docenten zijn bereid je te helpen, maar dan moet je wel moeite doen en voorbereid zijn als je om hulp vraagt. Doe je je huiswerk nooit, zal je niet veel hulp krijgen.

Verder heb je nog een vak wat bij je Major hoort. 4 op een jaar. Bij Asian Business Studies is dat: Asian Geography & History, Major Asian Economies, Asian Culture and Ethics is Business Relations en in het laatste kwartaal Distribution in Asia, Het gaat dus niet alleen over China, maar over geheel Azie. Met name, China, Japan, Zuid-Korea, Vietnam, Thailand, Indonesia en Malaysia.

Een jaar bestaat uit 4 kwartalen, elk kwartaal met andere vakken. Terug komende vakken zijn echter Chinees, Engels en Marketing. Daarnaast heb je elk kwartaal ook een project, groepsproject. Je gaat dan met groepjes van 5 tot 8 mensen werken aan een Marketing project. Ik weet niet meer precies uit mijn hoofd wat elk project in hield, maar je moet onder anderen mensen interviewen uit het zakenleven. Je moet een bedrijf analyseren op competitie, sterke en minder sterke punten (SWOT analyse) en daar rapport over doen, en presenteren. Projecten kunnen makkelijk zijn mits iedereen samenwerkt, wat vaak helaas niet het geval is.

De gehele opleiding is in het Engels. In jaar een zul je minimaal 1/5 van de klas aan Internationale studenten hebben, die dus geen Nederlands spreken. In de klas moet je ook Engels spreken en alles wordt in het Engels toegelicht. Als je niet goed bent in Engels dan kan dit een probleem worden. Ik heb mensen zien falen omdat ze het gewoon niet volgen konden. Weet dus waar je aan begint.

In het eerste kwartaal moeten ook alle eerste jaars een Basic Calculatie toets afleggen. Je krijgt geloof ik 5 of 6 keer de kans om hem te maken. Misschien zul je nu lachen, maar ga er maar van uit dat 85% de eerste keer zakt. En nog eens 80% daarvan de tweede keer zakt. Er is nog een redelijk percentage dat na 6 pogingen nog steeds heeft gefaald. Resultaat: Je behaald je Propedeuse niet! Dus, bereid je voor en neem de Calculation lessen serieus! Je bent gewaarschuwd.

Al met al vind ik het een goede opleiding. De meeste docenten zijn erg kundig en bereid om te helpen. Docenten van die financiele en statistieke vakken kunnen verwarrend zijn, daarom is het belangrijk dat je iemand in de klas vindt die er goed in is, en daarmee samen studeer/huiswerk maakt.

De moeilijkere vakken zitten in het eerste en tweede kwartaal. Bijvoorbeeld het van OBM: Organisational Businesss Management. Dat vak zit in kwartaal één en wat mij betreft moet die naar kwartaal drie. De studie stof is enorm qua hoeveelheid. Het is niet moeilijk, maar het is heel erg veel theorie, over organizatie en structuur, psychologie op de werkvloer en dergelijke en allerlei modellen die je uit je hoofd moet stampen. Als je in kwartaal één niet gelijk gemotiveerd bent en gaat leren en je huiswerk doe, dan ga je dit vak niet halen. Ik ben een gemotiveerde student en ik sta voor jaar één gemiddeld een 8.0 maar OBM heb ik op het nippertje gehaald met een 5,5 , dus, werderom, je bent gewaarschuwd.

Wat mis ik aan de opleiding?
Betere skill trainings, zoals het schrijven van Reports, omdat ze daar veel op becijferen en daar gaat het bij bijna alle studenten fout. Je krijgt er slechts één keer een les over en dat is gewoon te weinig om het goed te doen.

Een leeromgeving. De school faalt hard in het beschikbaar stellen van stille werkplekken. De school heeft geen stille bibliotheek of dergelijke, dus als je niet kunt studeren met veel lawaai om je heen, kun je beter thuis leren. Er zijn ook teveel studenten op school in vergelijking tot het aantal beschikbare werkplekken met computers. De eerste twee kwartalen kan het voorkomen dat er gewoon nergens een stoel vrij is. Na het tweede kwartaal is meestal 30% al vertrokken dus dan wordt het wat rustiger.

Meer les in Chinees, want de huidige aantal uren zijn te weinig.

Verder weinig eigenlijk. De opleiding is vrij compleet, maar soms mis ik net dat beetje extra informatie. Maar dit zal persoonlijk zijn. Sommige studenten zijn laks en vinden het prettig als ze amper les hebben en het makkelijk te halen is terwijl andere studenten wat meer uitdaging willen. Die uitdaging is er niet altijd.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt vrijwel helemaal overeen met wat ik verwachtte toen ik met de opleiding van start ging. Enige punt, zoals hierboven aangegeven, is het aantal uren Chinees. De grootste reden dat ik met name voor deze Major kies is omdat ik graag Chinees wilde leren. Echter is het met welke taal die je ook kiest op Avans, precies hetzelfde. Elke taal krijgt hetzelfde aantal uren per week.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie van de school is niet verkeerd, maar het is niet dicht bij het station. Dus als je niet in Breda woont en met de trein komt, moet je eerst met een bus naar de school wat minimaal 10 minuten duurt. Als je wilt lopen duurt het je minimaal een half uur. Als je uit de regio Utrecht komt zul je uit stappen bij een sportschool genaamd De Bijster. Vanaf daar is het 5 minuten lopen. Ik kom uit die regio dus voor mij is de locatie gewoon goed.

De faciliteiten heb ik al eerder toeglicht. Met name de stille werkplekken ontbreken. Dat kan irritant zijn als je wilt leren in stilte, dat gaat dus niet.

De school laat vrijwel altijd optijd weten als een les uitvalt. De roosters zijn oke, alleen een groot nadeel is dat je rooster elke week totaal anders is. Dit maakt het moeilijker om een bijbaan te vinden/aan te houden. Wees er op voorbereid dat in jaar twee er veel gaten in je rooster zullen zitten en je soms tot 6 uur moet wachten op je volgende vak.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Allemaal al besproken in bovenste tekst. Alles hangt echter af van je klasgenoten. Sommige klasgenoten verpesten het niveau en kunnen niet stil zijn tijdens colleges en trainingen waardoor anderen afgeleid raken. Veel docenten doen hier helaas te weinig aan dus het kan een apenkooi worden. Asian Business Studies (ABS) studenten zijn echter vaak rustigeren en meer gemotiveerde studenten dan bijvoorbeeld International Business Studies studenten (IBS)

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Alles is in het Engels en de werkdruk ligt vrij hoog. Je moet daarom dus gemotiveerd en zelfstandig zijn. In een jaar kun je in totaal 60 punten (ECTS) behalen, waarvan je er minimaal 52 moet hebben om over te kunnen. Sommige vakken wegen zwaarder dan anderen, en meestal zijn dat dus die moeilijke vakken. Die kun je alleen halen als je moeite ervoor doet of een natuurtalent bent. Discipline en motivatie is dus vereist.

Daarnaast moet je elk kwartaal minimaal 2 keer iets presenteren en als je dus verlegen bent en niet voor een groep mensen durft te praten dan ga je het moeilijk krijgen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business and Management Studies en/of de Avans Hogeschool Breda?

Positive punten:
-Docenten hebben veel kennis en zijn zeer vriendelijk en bereid iedereen te helpen (mits je moeite doet).
-De vakken sluiten goed aan op de praktijk, erg praktisch en niet heel droog aan stof.
-De school geeft wel om de studenten en vraagt regelmatig om je mening om vervolgens wijzigingen door te voeren.

Negatieve punten:
-Geen stille werkruimtes
-Sommige boeken die verplicht aangeschaft dienen te worden zul je nooit gebruiken- tenzij je zelfstandig wilt lezen.
-Te weinig uren Chinees/andere talen.
-Te veel studenten in het eerste half jaar in vergelijking met aantal zitplaatsen.

- Verberg volledige review

Ramon den Hartog (23) uit Gorinchem Gehele opleiding | | ...

Alles is in het Engels en de werkdruk ligt vrij hoog. Je moet daarom dus gemotiveerd en zelfstandig zijn...

+ Toon volledige review

Ramon den Hartog (23) uit Gorinchem Gehele opleiding | | ...

Review van Goort de Bruijn over International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

Een dynamische en erg praktiche opleiding welke erg goed is toegespitst op de toekomstige arbeidsmarkt. Ondanks dat ik met twijfels aan deze opleiding begon ben ik nu vol lof. Het feit dat alle leraren een groot aantal jaren ervaring hebben in het vakgebied waarin ze les geven maakt dat ze je vrijwel altijd het nut van hetgeen dat je leert kunnen uitleggen. Erg fijn voor de mensen die zich wel eens afvragen waarvoor ze bepaalde dingen moeten leren.

De opleiding is redelijk zwaar qua de hoeveelheid stof en thuisstudie die je moet verrichten, maar tegelijkertijd is de opleiding ook goed opgedeeld in vier overzichtelijke blokken. Deze blokken hebben altijd een thema met bijbehorende vakken. Zo heeft het blok "Business Research" bijvoorbeeld vakken als statistisch onderzoek, marketing onderzoek etc.

Ook gaat elk blok gepaard met een project dat 8 weken mee loopt. Op deze manier wordt je gevraagd direct alles dat je leert te implementeren in de praktijk, waardoor je enkele weken na je tentamen nog steeds weet en begrijpt wat je hebt geleerd, en belangrijker nog, wat je er in de toekomst mee kunt.

Avans hogeschool doet hiernaast constand onderzoek naar de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, en elk jaar worden er diverse aanpassingen aan het programma toegepast om te zorgen dat alumni een zo groot mogelijke kans maken op de arbeidsmarkt.

Bovenop dit alles wordt de studie volledig in het Engels gegeven. Echter worden er ook extra Engelse taal lessen en ondersteuning gegeven. Er wordt niet vanuit gegaan dat je de taal al volledig beheerst dus maak je daar vooral geen zorgen over.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ondanks de info sessies niet goed wist wat ik moest verwachten. Ik wist dat ik een extra taal naast Engels moest kiezen welke niet Nederlands was, en dat er verder veel verschillende vakken gegeven zouden worden.

Al met al heb ik dit als prettig ervaren omdat er op deze manier veel afwisseling in het programma zit. Ook is de manier waarop de tentamens worden afgenomen mij positief bevallen. Vooraf had ik geen idee hoe dit zou gaan, en wat ik kon verwachten qua moeilijkheidsgraad. Al met al zijn bijna alle tentamens multiple choice met vier mogelijkheden. Zelfs tentamens als statistiek en accounting zijn grotendeels multiplechoice met soms een rekenvraag. Verder vond ik het contact met de docenten erg prettig. Ze mailen snel en altijd terug wanneer je ze een e-mail met een vraag stuurd. De eigen 'office' van de opleiding behandelt al je vragen serieus en probeert je op alle mogelijkheden te helpen. Na een tijdje zul je daar dan ook geen vreemde meer zijn.

Ondanks dat de opleiding veel van je tijd in beslag neemt, iets dat ik dan weer wel had verwacht, is er verassend veel ruimte in het programma voor plezier. De leraren zorgen voor veel interactie tijdens de lessen waardoor je niet snel afdwaalt of saai achterover leunt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie vind ik matig, de hogeschool ligt nabij een druk kruispunt op 20 minuten lopen van het centrum. Ondanks dat de school een ruime bushalte heeft waar om de vijf minuten een bus stopt is het tijdens de spits erg druk en zal het voorkomen dat je niet meer in een bus past en op de volgende moet wachten. De verschilende faciliteiten zijn ruim aanwezig en altijd netjes schoon. Door de overweldigende grote van de school is het wel nodig om altijd vooraf een tafeltje of computer te reserveren wanneer je ergens wilt kunnen vergaderen met je project groep, of op een computer wilt kunnen werken. Verder vind ik persoonlijk de prijzen van het schoolrestaurant aan de hoge kant, maar hier is wel ruime keuze uit diverse koude en warme gerechten. Daarnaast beschikt de hogeschool over een echt café waar een lange dag met een biertje of uitsmijter kan worden afgesloten.

De organisatie van de hogeschool beoordeel ik als uitstekend, na elk studie blok volgt er een enquête waarin ze je om je mening vragen. Hier wordt echt naar geluisterd en na een tijd wordt dit ook altijd vervolgt met een rapport wat ze gaan veranderen aan de hand van de ontvangen enquêtes. Daarnaast is de communicatie tussen de diverse docenten en managers van de hogeschool goed, waardoor je problemen vaak maar eens hoeft uit te spreken.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer is huiselijk en na een tijdje kent iedereen elkaar. Je kunt dus altijd wel gezellig bij iemand aanschuiven in de kantine als je een tussenuur hebt.
Colleges zijn er gemiddeld een of twee keer per week over een bepaald vak. De colleges worden door de reguliere docenten gegeven en verschillen dan ook niet veel van een klassiekale les.
Wel worden er vaak gastsprekers uitgenodigd uit het bedrijfsleven wat de studie net weer wat interesanter maakt.

De docenten brengen de stof erg dicht bij de praktijk waardoor deze vaak ook minder snel saai is en voor waar wordt aangemone.
Avans hogeschool bied naast een eigen 'office' voor de opleiding een team van studieloopbaan begeleiders, psychologen en extra programma's voor net dat extra boven op je studie ook mogelijkheden voor topsporters.
Het niveau van de opleiding heb ik als hoog beoordeeld, niet zozeer omdat deze erg moeilijk is, maar vooral omdat het veel werk is. Reken dus maar op veel uurtjes zelfstudie waarin onderzoek moet worden verricht, dikke boeken moeten worden gelezen en rapporten worden geschreven.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat er in deze studie van je wordt verwacht dat je veel thuis studeert naast de klassikale lessen moet een succesvolle student zeker gemotiveerd zijn. Verder moet er bij elk project weer worden samengewerkt met verschillende mensen. Hierbij kom je mensen tegen uit verschillende culturen waardoor je ook vaardigheden op zult moeten doen in het werken met mensen van verschillende achtergronden. Omdat de studie volledig in het engels wordt gegeven is het wel handig dat men de basis van de taal beheerst. Verder moet een student ondernemend en stressbestendig zijn tijdens de projecten omdat er wordt verwacht dat studenten zelf oplossingen voor diverse problemen aanbrengen. Daarnaast moeten er tijdens de studie, ook in het eerste jaar, regelmatig presentaties gegeven worden van onderzoeksresultaten.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business and Management Studies en/of de Avans Hogeschool Breda?

Positieve punten;
- Goede voorbereiding op de arbeidsmarkt
- Theorie wordt direct geïmplementeerd waardoor deze beter wordt begrepen en onthouden
- Gezellige en uitnodigende sfeer
- Studenten uit verschillende landen en culturen

Negatieve punten:
- Veel thuisstudie naast al lange dagen op school
- Hoog tempo waarin wordt les gegeven
- Soms erg druk waardoor het gebruiken van diverse facaliteiten lastig kan zijn.

- Verberg volledige review

Goort de Bruijn (19) uit Oud-Vossemeer Gehele opleiding | | ...

Ondanks dat de opleiding veel van je tijd in beslag neemt, iets dat ik dan weer wel had verwacht, is er verassend veel ruimte in het programma voor plezier...

+ Toon volledige review

Goort de Bruijn (19) uit Oud-Vossemeer Gehele opleiding | | ...

Review van Chantal over International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2011

Waar gaat je opleiding over?

Het is een internationale business opleiding die erg veelzijdig en interessant is opgebouwd. Je hebt vakken van marketing, accountancy, tot law en economics, het is vooral erg praktijkgericht omdat de studenten vaak de kans krijgen om met bedrijven samen te werken en ook met elkaar. Verder is het vernoodzaakt om een minimum van 1 jaar in het buitenland te zitten, voor stage of een semester exchange. Dit geeft de studenten een internationale perpectief op het sociale en professionele leven, waar ik persoonlijk heel erg veel interessante en leerzame ervaringen heb opgekregen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, heel erg. Het geeft de studenten heel veel kansen om buiten de box te denken en te reizen. Door de vele mogelijkheden om naar het buitenland te gaan, creeert het ook een hele goede upgrade van je CV.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De faciliteiten zijn erg modern en nieuw, waar de leraren uitgebreid hun lectures kunnen ondersteunen met goede smartboards bijvoorbeeld. Ook is de organisatie van de internationale afdeling van Avans erg goed gestructureerd en behulpzaam.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De docenten zijn allemaal business professionals die veel hebben meegemaakt in het praktijk zelf, wat het erg interessant maakt om naar hen te luisteren, vooral de goede en de slechte ervaringen. Hier kan de studenten veel van leren. Ook verwacht de docenten veel van de leerlingen waar de werkdruk degelijk hoog ligt, en daarom de studenten ook meer competitief en gemotiveerd raken.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het kan een erg zware opleiding zijn als je je niet genoeg voorbereid hebt of niet samen kan werken met de medestudenten, omdat er veel aan projecten wordt gewerkt dus ook veel deadlines. Je moet met stress kunnen omgaan en daarom ook kunnen multi- tasken en de touwtjes ook zelf onder handen kunnen nemen en soms de leider kunnen uithangen en niet altijd alleen maar als een volger de studie ondergaan.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business and Management Studies en/of de Avans Hogeschool Breda?

De positieve kant is de Engelstalige en internationale opleiding waar alle leerlingen daarbij ook een tweede taal bij moet kiezen, wat een belangrijke value-added punt is voor de studenten in de hedendaagse economie markt. De negatieve kant is dat je soms veel tijd moet besteden aan de studie.

- Verberg volledige review

Chantal (24) uit Tilburg Gehele opleiding | | ...

Het geeft de studenten heel veel kansen om buiten de box te denken en te reizen. Door de vele mogelijkheden om naar het buitenland te gaan, creeert het ook een hele goede upgrade van je CV...

+ Toon volledige review

Chantal (24) uit Tilburg Gehele opleiding | | ...

Review van Sanne over International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2018

Waar gaat je opleiding over?

You will acquire a broad knowledge of international management, marketing, trade and finance. And you will develop relevant professional skills, such as intercultural teamwork, planning, leadership and business communication. We maintain close contact with the professional world. The entire study programme is taught in English.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Jazeker! de studie is naar mijn verwachting! De lessen die worden gegeven zijn kleinschalig en geven veel ruimte voor vragen of betere uitleg. Het internationale gedeelte begint al meteen vanaf de eerste dag. Je medestudenten kunnen uit het buitenland komen dus je wordt (haast) gedwongen om Engels te praten. Dit is een goede oefening voor het verdere verloop van deze studie!

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie van de school vind ik niet goed. Het ligt ver van het station af en de bussen die rijden naar de hogeschool zitten vaak veel te vol waardoor ze gewoon doorrijden en je alsnog te laat bent voor je les. Als je dit probleem denkt op te lossen door met de auto te gaan dan krijg je een ander groot probleem... parkeerplaatsen! Er is alleen rekening gehouden met parkeerplaatsen voor leraren en niet voor de studenten. Je moet er snel bijzijn (reken hier dan maar op 3 kwartier van te voren) om een parkeerplaats te bemachtigen of je moet betaald gaan parkeren in een woonwijk waardoor je alsnog ver moet lopen en net zo goed met het openbaar vervoer gaan.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Positieve punten zijn dat deze opleiding en ook de hogeschool van goede kwaliteit zijn. Het is een strenge opleiding maar je word meteen klaargestoomd voor het echte business leven.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, commercieel, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is een zware opleiding waar je veel voor moet doen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business and Management Studies en/of de Avans Hogeschool Breda?

Positieve punten zijn dat deze opleiding en ook de hogeschool van goede kwaliteit zijn. Het is een strenge opleiding maar je word meteen klaargestoomd voor het echte business leven.

- Verberg volledige review

Sanne (20) uit Moergestel Gehele opleiding | | MBO

 Het internationale gedeelte begint al meteen vanaf de eerste dag. Je medestudenten kunnen uit het buitenland komen dus je wordt (haast) gedwongen om Engels te praten. Dit is een goede oefening voor het verdere verloop van deze studie...

+ Toon volledige review

Sanne (20) uit Moergestel Gehele opleiding | | MBO

Review van Rob over International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding leert vooral hoe je succesvol een manager kan zijn. Zo leren we hoe je als manager rekening moet houden met de verschillende afdelingen binnen een bedrijf. We krijgen vakken als Marketing, Finance, Logistics, Intercultural Management, Organisational and Behavioral Management maar ook Statistics en Business Research Methods.. De vakken variëren elke periode weer maar Marketing en Finance komen wel vaak terug.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja in grote lijnen wel, ik wist dat het een brede studie zou zijn, het richt zich dus niet op een vak meer veel verschillende aspecten in het bedrijfsleven. Ik wilde ook een brede studie doen dus het voldoet wel aan mijn verwachtingen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Avans Hogeschool biedt goede faciliteiten aan zoals een bieb, computers, leerruimtes en plekken om een meeting te houden. Echter, omdat er zóveel leerlingen opzitten is er vaak weinig of geen plek als je niet op tijd reserveert. Daarom is het een goed en niet uitstekend.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De opleiding is zeer praktijkgericht omdat we in jaar 2 al op stage gaan, en in het eerste anderhalf jaar worden we hier dus goed op voorbereid.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, commercieel, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De Engelse taal is nodig omdat alles in het Engels gegeven wordt. Daarnaast moet je vaak presenteren dus is dit een belangrijke eigenschap. Je moet veel discipline hebben omdat je veel werk thuis moet doen. Je moet goed kunnen samenwerken voor de projecten, en daarvoor moet je ook ondernemend zijn want als niemand iets onderneemt, komt er ook niets van. Een goede motivatie is nodig want anders hou je het niet vol.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business and Management Studies en/of de Avans Hogeschool Breda?

Positief: goede kwaliteit opleiding (leraar, vakken etc)
Negatief: Het eerste jaar is de werkdruk erg zwaar in vergelijking met de middelbare

- Verberg volledige review

Rob (20) uit Breda Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Avans Hogeschool biedt goede faciliteiten aan zoals een bieb, computers, leerruimtes en plekken om een meeting te houden. Echter, omdat er zóveel leerlingen opzitten is er vaak weinig of geen plek als je niet optijd reserveert...

+ Toon volledige review

Rob (20) uit Breda Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Review van Jonie over International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Het is een zeer globale opleiding in de business waar je over alles iets leert, van marketing, management tot finance.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

ja, de informatie gegeven is zeer duidelijk en geeft je een goed beeld wat je precies kan verwachten van de opleiding

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

de locatie voor mij super, niet te ver van het station waardoor je er ook nog lopend naar toe kan gaan. en doordat het bij het ziekenhuis ligt rijden er ook meerdere bussen heen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Veel docenten op deze opleiding komen uit het bedrijfsleven, waardoor ze veel relevante onderwerpen gebruiken

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Veel studenten vallen af in het eerste jaar, en nog redelijk veel in het tweede jaar. ondanks dat engels belangrijk is, kun je dit ook nog leren op de opleiding, maar motivatie is echt wat je echt nodig hebt om verder te kunnen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business and Management Studies en/of de Avans Hogeschool Breda?

je kan het als negatief gaan zien dat er steeds meer mensen naar avans komen voor IBMS ipv naar Fontys, waardoor het soms wel eens een zooite word. Positief is de expertise van de leraren, leuke cases die gemaakt moeten worden waarvan je veel leert

- Verberg volledige review

Jonie (23) uit Eindhoven Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Jonie een vraag!

Veel docenten op deze opleiding komen uit het bedrijfsleven, waardoor ze veel relevante onderwerpen gebruiken. Veel studenten vallen af in het eerste jaar, en nog redelijk veel in het tweede jaar. ondanks dat engels belangrijk is, kun je dit ook nog leren op de opleiding, maar motivatie is echt wat je echt nodig hebt om verder te kunnen...

+ Toon volledige review

Jonie (23) uit Eindhoven Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Jonie een vraag!

Review van Celinde over International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Het is een hele brede opleiding die alle aspecten van de economie omvat, onder andere: managment, marketing, statestiek, supply chain, finance en HRM.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Absoluut, het is een brede, en leerzame opleiding.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie van de hogeschool is zeer centraal en goed bereikbaar.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Het niveau van de opleiding is zeer hoog, maar als je er voor gaat lukt het.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De opleiding is totaal in het engels, en 60% van de studenten valt in jaar 1 nog af, dus je moet gemotiveerd zijn om het te halen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business and Management Studies en/of de Avans Hogeschool Breda?

Positief: praktijk gericht, hoog niveau
Negatief: veel contact uren

- Verberg volledige review

Celinde Gehele opleiding | | ...

De opleiding is totaal in het engels, en 60% van de studenten valt in jaar 1 nog af, dus je moet gemotiveerd zijn om het te halen...

+ Toon volledige review

Celinde Gehele opleiding | | ...

Review van Celinde Sterkenburg over International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding is heel breed, onderwerpen als marketing, finance, management, supply chain management, business research methods, process information management en economics komen aan bod. Het behandelt alle belangrijke onderwerpen in het zaken doen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, het is een zeer leuke, brede opleiding, waar je later een hoop kanten mee op kunt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Avans is gemakkelijk te bereiken met de bus en trein, er zijn een hoop computers aanwezig, en een kantine.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De opleiding is niet makkelijk, maar je hebt zeker wat aan je diploma. Verder is het gezellig op de opleiding, ook met alle mensen van buiten Nederland. De opleiding is praktijk gericht, want je loop 2x stage, waarvan minimaal 1x in het buitenland.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat als je niet gemotiveerd bent, je de opleiding ook niet gaat halen, en de opleiding is helemaal in het Engels, en je moet een hoop samenwerken in groepjes.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business and Management Studies en/of de Avans Hogeschool Breda?

Positief is de hoeveelheid studenten van andere nationaliteiten, het is erg leerzaam met hen samen te werken. Soms kan Avans alleen niet plannen met lesuren of toets momenten.

- Verberg volledige review

Celinde Sterkenburg Gehele opleiding | | ...

De opleiding is niet makkelijk, maar je hebt zeker wat aan je diploma. Verder is het gezellig op de opleiding, ook met alle mensen van buiten Nederland...

+ Toon volledige review

Celinde Sterkenburg Gehele opleiding | | ...

Review van Pim Verras over International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Een brede business studie met een internationaal perspectief. Volledig in het Engels gegeven en met de intentie ''weet veel van weinig'' in plaats van het specialiseren. Minimaal 1 jaar stage/studeren in buitenland verplicht.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja. Ik verwachtte een internationaal karakter wat vooral gerealiseerd wordt door het grote aantal internationale studenten. De colleges zijn allemaal internationaal georienteerd en zijn zeer breed: van finance tot marketing, van supply chain management tot intercultural management.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Locatie is goed. Goede verbinding met OV ook al zijn de bussen vaak overvol.

Faciliteiten matig. Parkeerplaats voor voltijd niet aanwezig, dure catering en reserveren voor plekken in de mediatheek.

Organisatie onvoldoende. Roosters zijn zeer onregelmatig dus een ritme voor studenten zit er niet in. Ook is de communicatie vaak zeer slecht tussen de academie en de studenten. Vooral het gebruik van 2 portalen (iAvans en Blackboard) haalt het bloed onder de nagels vandaan.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Sfeer is goed. Leuke studenten en veel mogelijkheden voor hun om toeristische trips te maken met Nederlanders of met elkaar.

Colleges goed. Sluiten goed aan op literatuur en het IBMS framework.

Docenten goed. Enthousiast en duidelijk, ook al verschilt dat altijd. Gemiddeld goed.

Ondersteunende organen matig. Is een gevolg van slechte communcatie en organisatie van Avans

Niveau hoog. Dropout in het eerste jaar is 70% en de ongemotiveerde studenten worden er 'uitgefilterd' in het eerste jaar.

Praktijkgerichtheid matig. Veel theorie, weinig trainingen voor prestaties en andere skills.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Analytisch: veel statistische vakken.
Gemotiveerd: je moet IBMS WILLEN studeren ipv te gaan reizen.
Samenwerken: veel groepswerk
Beheersing Engelse taal: opleiding is totaal in het engels
Gedisciplineerd / Zelfstandig: zelfstudie is een belangrijk onderdeel van IBMS wat echt van je verwacht wordt.
Ondernemend: Niet noodzakelijk, maar er wordt wel aangestuurd op ondernemerschap na de opleiding.
Creatief: veel marketing-gerelateerde vakken en 'creative thinking' is een groot onderdeel van veel colleges.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business and Management Studies en/of de Avans Hogeschool Breda?

Positief: goede sfeer, internationaal en intercultureel, het is een uitdaging.
Negatief: Communicatie en organisatie, een overvolle hogeschool, roosters.

- Verberg volledige review

Pim Verras (19) uit Breda Gehele opleiding | | ...

Positief: goede sfeer, internationaal en intercultureel, het is een uitdaging.
Negatief: Communicatie en organisatie, een overvolle hogeschool, roosters...

+ Toon volledige review

Pim Verras (19) uit Breda Gehele opleiding | | ...

Review van Tamara over International Business and Management Studies aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding International Business Management Studies is een vrij algemene internationale business opleiding. Mocht je het dus nog niet helemaal weten en wel internationaal wilt gaan is dit ook zeker een mooie keus. Bij deze opleiding komen de volgende vakken om de hoek: veel marketing, een beetje internationaal recht, een afwisseling in verschillende wiskundige (basis) vakken (denk aan percentages, basis statistiek, beetje budgeting etc.) en voor de rest een verscheidenheid aan vakken zoals supply chain management, international management, etc.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn verwachting was voornamelijk dat het internationaal was, en volledig in het Engels. Beide klopten. Het niveau van Engels van docenten is niet altijd wat het moet zijn, maar er komen veel internationale studenten op af. Ook verwachtte ik dat ik allround opgeleid zou worden, en je leert van alles een beetje, maar als je eenmaal een richting vind waar je je in wilt verdiepen zal dit door middel van je stages en minor moeten.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie Hogeschoollaan is uitermate mooi, Lovensdijk gaan ze verbouwen, er zijn dan ook veel plekken op de hogeschoollaan waar je in rust kunt werken of met projectgroepen. organisatorisch wil er nog wel een wat fout gaan. Dus zorg zelf altijd dat alles rond is.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Vooral in groepen met internationale studenten is de sfeer veelal goed, en zijn colleges goed te volgen en interessant afhankelijk van individuele interesses. Over het algemeen zijn het goede docenten, willen ze oprecht dat je slaagt en zijn dan ook bereid om te helpen. De opleiding bestaat uit veel project werk wat zeer praktijk gericht is. Het niveau ligt best hoog, beheersing van de Engelse taal is dan ook zeer handig aangezien je het jezelf anders dubbel zo moeilijk maakt.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Studenten moeten over deze kwaliteiten beschikken omdat je het nodig zult hebben om door je eerste jaar te komen. Je zult moeten omgaan met mensen die geen werk doen en anderen die heel veel doen. Jij moet dus zelfstandig genoeg zijn om minimaal jouw deel te voltooien als niet die van anderen, en uiteindelijk 1 geheel op te leveren.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van International Business and Management Studies en/of de Avans Hogeschool Breda?

positief: heel international, je went aan de engelse taal en leert er mee werken, ontmoet veel leuke mensen en leert culturen kennen.
negatief: je moet echt overal zelf achteraan gaan, en vechten voor wat jij wilt.

- Verberg volledige review

Tamara (22) uit Breda Gehele opleiding | | ...

Heel international, je went aan de engelse taal en leert er mee werken, ontmoet veel leuke mensen en leert culturen kennen. Wel moet  je echt overal zelf achteraan gaan, en vechten voor wat jij wilt

+ Toon volledige review

Tamara (22) uit Breda Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Avans Hogeschool Breda

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Avans Hogeschool in Breda en lees de reviews van studenten van de Avans Hogeschool.

Avans Hogeschool Breda