Reviews over de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde bij Zuyd Hogeschool in Heerlen

Wil jij HBO Technische Bedrijfskunde studeren in Heerlen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde aan de Zuyd Hogeschool in Heerlen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde en de Zuyd Hogeschool in het algemeen.

Reviews over HBO Technische Bedrijfskunde aan de Zuyd Hogeschool

Uitvalpercentage van studenten HBO Technische Bedrijfskunde aan de Zuyd Hogeschool

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

18.3%

Landelijk gemiddelde

29%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over HBO Technische Bedrijfskunde

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde aan de Zuyd Hogeschool? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Mike Brenenraad over HBO Technische Bedrijfskunde aan de Zuyd Hogeschool Heerlen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding TBK leert je om de verbindende factor te zijn tussen bedrijfsonderdelen. Dat moet je niet zien als een functie waarbij je alleen van hot naar haar rent. Het betekent dat jij alle specialisten in een bedrijf (economen, technici, IT'ers) kunt laten samenwerken om zo tot het beste resultaat te komen. Vaardigheden die je hiervoor leert zijn erg belangrijk voor functies als manager en consultant. Deze functies kun je dan ook bekleden na het afronden van je opleiding. Daarnaast wordt de ondernemende geest erg geprikkeld. Je wordt steeds uitgedaagd om zo "nieuw" mogelijk te blijven denken: out of the box, buiten de kaders. Vanzelfsprekend worden dan ook veel afstudeerders succesvol zelfstandig ondernemer.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn opleiding komt overeen met mijn verwachtingen. Dat komt omdat de opleiding veel flexibiliteit biedt. Ik weet dat ik erg geïnteresseerd ben in bedrijfsprocessen en het verbeteren daarvan. Een collega-student is helemaal weg van marketing. Toch kunnen wij beiden onze draai vinden in de opleiding, en uiteindelijk dát gaan doen wat we leuk vinden.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De Zuyd Hogeschool is goed bereikbaar met zowel OV als de auto. De voorzieningen op school, en dan met name de zelfstandige werkplekken (mét stopcontact!) waren voorheen erg schaars. Gelukkig heeft de school geluisterd naar haar studenten en zijn er nu veel meer werkplekken beschikbaar. Daarmee is de organisatie van Zuyd Hogeschool ook erg goed.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De opleiding heeft een erg prettige sfeer, er is een goede afwisseling tussen hoorcolleges, werkcolleges en projectwerk, en de opleiding biedt veel flexibiliteit. We hebben regelmatig gastsprekers en bedrijfsbezoeken, waardoor we goed in contact komen met de bedrijfswereld. Het niveau van de opleiding is toegankelijk voor zowel mensen die van MBO komen, als mensen die havo of vwo afgemaakt hebben.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het analytisch denkvermogen helpt ontzettend erg om bestaande processen fris te kunnen bekijken, analyseren en verbeteren. De ondernemende geest is erg belangrijk, al betekent het niet dat je niet op deze opleiding thuis zou horen als je geen eigen bedrijf wil starten. Zowel samenwerken als zelfstandig werken komen bij TBK naar voren.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van HBO Technische Bedrijfskunde en/of de Zuyd Hogeschool Heerlen?

Flexibiliteit van de opleiding is goed. Als jij gemotiveerd bent om iets te doen, krijg je daar de ruimte voor. Nadeel hieraan vind ik dat mensen die niets extra's doen en enkel de opleiding volgen veel minder "waarde" uit hun opleiding zullen halen.

- Verberg volledige review

Mike Brenenraad Gehele opleiding | | ...

Flexibiliteit van de opleiding is goed

+ Toon volledige review

Mike Brenenraad Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Zuyd Hogeschool

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Hogeschool Zuyd in Heerlen en lees de reviews van studenten van de Hogeschool Zuyd.

Zuyd Hogeschool