Reviews over de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde bij HAN Arnhem

Wil jij HBO Technische Bedrijfskunde studeren in Arnhem? Onderstaand vind je reviews over de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde aan de HAN Arnhem in Arnhem. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde en de HAN Arnhem in het algemeen.

Reviews over HBO Technische Bedrijfskunde aan de HAN Arnhem

Uitvalpercentage van studenten HBO Technische Bedrijfskunde aan de HAN Arnhem

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

26.9%

Landelijk gemiddelde

29%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over HBO Technische Bedrijfskunde

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde aan de HAN Arnhem? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Lennart Borg over HBO Technische Bedrijfskunde aan de HAN Arnhem

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Op de opleiding Technische Bedrijfskunde leer je een bepaalde manier van denken. Deze denkwijze gebruik je om 'bedrijfsdokter' te zijn in productiebedrijven. De kern hiervan is het oplossen van problemen en het optimaliseren van processen op het gebied van inkoop, logistiek, verkoop, marketing en financiën.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Gedeeltelijk. Ik ben er best open aan begonnen. Ik wist niet of het iets voor mij zou zijn en of ik het leuk zou vinden, maar ik dacht: ik zie het wel. Gelukkig pakte dit goed uit, doordat de studie goed aansluit bij mijn denkwijze en persoonlijkheid. Dit laatste is best belangrijk.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De school is in praktisch opzicht erg goed. Over de organisatie van de HAN (in het bijzonder de opleiding TBK) ben ik echter iets minder enthousiast. De docenten komen veelal uit het bedrijfsleven en lijken geen directe cursus of opleiding te hebben gehad om voor de klas te staan. Dit resulteert af en toe in een rommelig college of een wazige opdracht. Wat achteraf (in jaar 2) wel blijkt, is dat alles wat je geleerd hebt, zeker wel nut heeft gehad voor je stage en verdere vervolg van de opleiding.

Kortom: ook al lijken sommige opdrachten, vakken of colleges verre van nuttig, achteraf heb je er zeker iets aan!

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Zoals eerder gezegd zijn de colleges, docenten en ondersteunende organen matig. De sfeer is uitstekend (al ligt dit natuurlijk aan de medestudenten). Naar mijn mening kun je over het niveau van de opleiding niks zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van vooropleiding, persoonlijkheid, IQ en manier van denken. Hoe meer jij persoonlijk dicht bij de denkwijze van de opleiding staat, hoe beter de studie bij jou past.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De student moet goed kunnen observeren en analyseren. TBK'ers zijn vaak denkers. Om dit vervolgens in de praktijk te brengen is een ondernemende geest nodig. Ook is het goed om gemotiveerd en stressbestendig te zijn, omdat je goed om moet kunnen gaan met zowel het management in een bedrijf als de mensen op de werkvloer. Dit vergt samenwerkingskracht en zelfstandigheid. Om alle gevonden problemen en oplossingen te kunnen overbrengen is het goed om te kunnen presenteren. Dit alles zijn kwaliteiten die goed van pas komen om deze studie te beginnen, in de studie zelf worden deze vaardigheden ook nog verbeterd!

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van HBO Technische Bedrijfskunde en/of de HAN Arnhem?

Positief: Het is een mooi vak, waarbij je tussen het management en de mensen op de werkvloer komt te werken. Dit is een zeer belangrijke positie, die bij veel bedrijven erg nodig is. De manier van denken die je leert op deze opleiding, is vernieuwend in veel bedrijven. (Je bent dus vaak de held, als je het goed doet ;) )

Negatief: Niet persé een negatief punt, maar de opleiding moet wel echt bij je passen. Niet iedereen kan deze opleiding voltooien.

- Verberg volledige review

Lennart Borg (19) uit Veenendaal Gehele opleiding | | HAVO - Natuur & Techniek

Stel Lennart een vraag!

Verkijk je niet op het niveau van de opleiding. Voor mij als ex-VWO'er was het eerste jaar goed te doen, mijn propedeuse was in één jaar (foutloos) binnen. Voor studenten die doorstromen vanuit het MBO is het echter een stuk moeilijker...

+ Toon volledige review

Lennart Borg (19) uit Veenendaal Gehele opleiding | | HAVO - Natuur & Techniek

Stel Lennart een vraag!
Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

HAN Arnhem

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Arnhem en lees de reviews van studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

HAN Arnhem