Reviews over de opleiding HBO - Rechten bij Hogeschool Utrecht

Wil jij HBO - Rechten studeren in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding HBO - Rechten aan de Hogeschool Utrecht in Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding HBO - Rechten en de Hogeschool Utrecht in het algemeen.

Reviews over HBO - Rechten aan de Hogeschool Utrecht

Uitvalpercentage van studenten HBO - Rechten aan de Hogeschool Utrecht

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

50.9%

Landelijk gemiddelde

43%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over HBO - Rechten

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding HBO - Rechten studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding HBO - Rechten aan de Hogeschool Utrecht? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding HBO - Rechten die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Anna over HBO - Rechten aan de Hogeschool Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

Hbo-rechten is een opleiding die te maken heeft met het Recht, we behandelen in de vier jaren verschillende soorten rechtsgebieden zoals consumentenrecht, staatsrecht, bestuursrecht, internationaal recht etc. daarnaast worden er veel praktische dingen gedaan zoals projecten. Je kunt hierbij denken aan een dagvaarding schrijven en een pleidooi houden of een kort onderzoek doen naar een bepaald oderwerp. In het derde jaar is er een stage van 10 maanden.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, ik had verwacht dat HBO-Rechten meer gericht was op de praktijk dan WO rechten en dat klopt helemaal. Ik had echter wel verwacht dat we ons iets eerder zouden kunnen specialiseren, maar het 1e en 2e krijg je alle rechtsgebieden, ook degene die ik minder interessant vind. Ook hebben we een stage van 10 maanden, dit vind ik erg lang.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie is veranderd afgelopen jaar. De studie zit nu in een "omgebouwd" kantoor. Ik vind de locatie wel makkelijk bereikbaar maar niet erg fijn. De lokalen zijn kantoorruimtes. Daarnaast worden er soms college's gegeven op een andere locatie. Dit was vroeger niet zo.
Ik vind de kantine erg duur en omdat er in de omgeving geen andere supermarkt te vinden is wordt je "verplicht" om daar eten te halen (mocht je dat van thuis vergeten zijn). Ze verkopen haast geen belegde broodjes, bij mijn minor in Nijmegen wel. Er is geen stille computerwerkruimte, althans die is er wel maar daar is het nooit stil. Ik vind dat je dus niet rustig kan werken op een computer in stilte. Er zijn wel kleine projectkamers beschikbaar, deze zijn wel erg handig en stil (mocht je je eigen laptop mee hebben).

De organisatie vind ik redelijk goed. Ik vind het erg onduidelijk wanneer je je kan inschrijven voor je tentamens en cursussen, ik krijg daar (afgezien van afgelopen periode) nooit een mail over. (Terwijl andere faculteiten van de Hogeschool dit wel doen). Daarnaast vind ik het belachelijk dat de 15 euro regeling is afgeschaft, voorheen kon je 15 euro betalen als je je vergeten was in te schrijven. Nu dit niet meer mogelijk is moet je naar de examencommise om via hen nog een kans te krijgen. Zij wijzen vaak af.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer vind ik niet erg goed, de inhoud van de college's wel maar de sfeer van de school zelf niet.
De ondersteunende organene van de opleiding zijn over het algemeen goed. Mijn SLB'er heb ik alleen al in geen maanden meer gesproken.
Het niveau en de praktijkgerichtheid vind ik erg goed.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, kunnen presenteren, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er zijn veel projecten waar je samen moet werken. En je moet veel dingen alleen doen, er is namelijk veel thuisstudie (weinig contacturen).
Voor verschillende onderdelen zoals stage moet je erg ondernemend zijn wil je het beste bereiken.
Presenteren is een onderdeel dat elke periode wordt behandeld, vandaar dat het handig is om over die kwaliteit te beschikken. Mocht een student daar niet over beschikken vanaf het begin van de studie is dat ook niet erg want in de loop van de maanden en jaren krijg je daar veel training over.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van HBO - Rechten en/of de Hogeschool Utrecht?

goede docenten, goede kwaliteit van lesgeven en van college's. Informatiepunt voor studenten helpt je graag en probeert het voor je op te lossen (wel jammer dat ze al om 3 uur dicht zijn).
Het inleveren van projecten etc. op papier vind ik erg onhandig je kan deze namelijk niet in iemand postvakje doen maar moet het via de informatiebalie inleveren.

- Verberg volledige review

Anna (20) uit Utrecht Gehele opleiding | | HAVO - Cultuur & Maatschappij

Stel Anna een vraag!

Voor verschillende onderdelen zoals stage moet je erg ondernemend zijn wil je het beste bereiken.
Presenteren is een onderdeel dat elke periode wordt behandeld, vandaar dat het handig is om over die kwaliteit te beschikken...

+ Toon volledige review

Anna (20) uit Utrecht Gehele opleiding | | HAVO - Cultuur & Maatschappij

Stel Anna een vraag!

Review van Juliëtte Bahadoer over HBO - Rechten aan de Hogeschool Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Ik studeer HBO-Rechten op de Hogeschool te Utrecht. Binnen onze opleiding word je opgeleid tot een praktijkgerichte hbo-jurist. Je begrijpt de nationale en internationale regelgeving en weet deze goed toe te passen in de praktijk. Je dient je juridische kennis en je communicatieve vaardigheden goed te combineren, zodat jij als hbo-jurist de link bent tussen het recht en de praktijk.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Nee. Ik verwachtte dat ik (bijna) alleen moest lezen en alle wetten uit mijn hoofd moest leren. Dit kwam niet overeen met mijn ervaringen als rechtenstudent. Je hoeft de wetten niet uit het hoofd te leren. Je dient juist de systematiek binnen de wet- en regelgeving te begrijpen. Je moet weten hoe je een artikel moet lezen en analyseren en vervolgens moet toepassen in de praktijk. Verder heb je veel praktijkopdrachten binnen de opleiding. (denk hierbij aan: presenteren, betogen, het houden van een oefenrechtbank en het opstellen van bezwaarschriften, dagvaardingen etc.)

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie van mijn hogeschool is matig, omdat het niet in de buurt ligt van supermarkten of andere eetgelegenheden. Verder heeft de Daltonlaan weinig uitstraling en lijkt het van buitenaf niet op een school. Ik vond onze vorige locatie op de Heidelberglaan veel beter. Het lag centraal en in de buurt van andere scholen waar we soms les hadden (de FEM). Ook de supermarkten en studystore lagen op loopafstand.
Gelukkig zijn de faciliteiten op onze school wel goed. Er zijn bijna altijd voldoende computers beschikbaar, de kantine biedt veel (gezond) eten aan en de toiletten worden regelmatig schoongemaakt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

2. De colleges van mijn opleiding bestaan uit werkcolleges en hoorcolleges. De hoorcolleges worden vaak voorafgaand aan de werkcolleges gegeven. In de werkcolleges wordt de lesstof van de betreffende week besproken en uitgelegd. Hierna worden de huiswerkvragen besproken. Wat ik dus echt fijn vind aan de colleges op de HU FMR, is dat de hoorcolleges (bijna altijd) voor de werkcolleges worden gegeven. De lesstof van de betreffende week wordt uitgelegd en besproken, zodat je al voorbereid bent op het werkcollege.
3. De docenten die ik heb (gehad) zijn erg begaan met de leerlingen. De meeste docenten mag je te allen tijde vragen stellen over de lesstof, lessen, huiswerk etc. Bijna alle docenten die ik vragen heb gesteld via webmail (9 van de 10) hebben mijn mail binnen één week beantwoord en antwoord gegeven op mijn vraag. Ook wordt er heel veel rekening gehouden met de privéomstandigheden van de leerlingen. In de examencommissie wordt er goed geluisterd naar de verhalen van de leerlingen.
6. Mijn opleiding is erg praktijkgericht. M.i.v. de eerste periode in het eerste jaar krijg je vakken die je een indruk geven wat het inhoudt om een hbo-jurist te zijn. Er wordt gedurende de opleiding geoefend met het opstellen en analyseren van bezwaarschriften, dagvaardingen, de conclusie van antwoord, betogen en pleidooien. Verder hebben we al drie keer een oefenrechtbank gehad, waarin leerlingen een casus kregen en een rol moesten innemen van eiser/gedaagde of de officier van Justitie.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Iedere student moet gemotiveerd zijn om deze opleiding met succes af te ronden. Dit geldt in principe voor alle studies. Verder dient de aankomende student gedisciplineerd te zijn. Binnen onze opleiding dien je veel te lezen en te leren. Als je je houdt aan de weekplanning in de studiewijzer, is de kans nihil dat je een achterstand opbouwt. Omdat het niet altijd makkelijk is om je aan de weekplanning te houden, raad ik iedere student aan een eigen planning te maken en op tijd te beginnen met leren! De aankomende student moet ook tegen stress kunnen. Bepaalde vakken zijn behoorlijk lastig en vergen veel tijd. Het kan zijn dat de student het tentamen niet haalt en een hertentamen moet maken. Dit kan voor veel stress zorgen, omdat iedereen zijn studiepunten (EC's) wil halen. Tenslotte moet de aankomende student zelfstandig te werk kunnen gaan. Veel opdrachten moeten in zogenaamde projectgroepen worden gemaakt, maar het tentamen moet altijd zelfstandig worden gemaakt. Het is belangrijk dat de student weet hoe hij het best kan leren en hoe hij zijn tijd goed kan inplannen, zodat hij slaagt voor dat vak. Je studeert tenslotte meestal alleen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van HBO - Rechten en/of de Hogeschool Utrecht?

De positieve punten van mijn school en opleiding.
Ik vind de medewerkers van onze school erg vriendelijk en hulpvaardig (personeel in de kantine, medewerkers achter de (onderwijs)balie, leraren etc.) Vooral de leraren op de HU FMR zijn vriendelijk, hulpvaardig, makkelijk te bereiken via webmail en oprecht geïnteresseerd in de leerlingen. Verder wil ik echt een compliment geven aan 'mailrecht HBR', die over de inschrijvingen van cursussen en (her)tentamens gaan. Tot twee keer toe heb ik mij niet tijdig kunnen inschrijven voor bepaalde cursussen (een keer door een storing op de website en de tweede keer door eigen schuld). Beide keren werd er binnen een week op mijn verzoek gereageerd en werd ik alsnog ingeschreven voor de betreffende cursussen.
Het valt mij op dat de leraren (bijna) allemaal werkervaring hebben als rechter, binnen de advocatuur of als jurist. Ik ben van mening dat de kwaliteit van de les hierdoor positief wordt beïnvloed. De leraren geven veel informatie over hun voormalige functie, zodat wij een duidelijker beeld krijgen omtrent het juridisch werkveld.
Negatieve punten van mijn school en opleiding.
Ik vind het erg jammer dat wij zijn verhuisd van de Heidelberglaan 7 naar de Daltonlaan 200/300. Het ligt niet zo centraal als de Heidelberglaan en ziet er minder gezellig uit. Ook ligt de Daltonlaan verder van supermarkten en andere eetgelegenheden. Gelukkig hebben we wel een kantine.

- Verberg volledige review

Juliëtte Bahadoer (21) uit Weert Gehele opleiding | | HAVO - Cultuur & Maatschappij

Stel Juliëtte een vraag!

Ik verwachtte dat ik (bijna) alleen moest lezen en alle wetten uit mijn hoofd moest leren. Dit kwam niet overeen met mijn ervaringen als rechtenstudent. Je hoeft de wetten niet uit het hoofd te leren...

+ Toon volledige review

Juliëtte Bahadoer (21) uit Weert Gehele opleiding | | HAVO - Cultuur & Maatschappij

Stel Juliëtte een vraag!

Review van Xilja Schot over HBO - Rechten aan de Hogeschool Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Je leert elke periode de theorie van verschillende rechtsgebieden en ook door middel van praktijkopdrachten.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Wat de opleiding zegt wat hij inhoud is ook zo.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Sinds de helft van vorig school zitten we met de opleiding in een nieuw gebouw, dit wordt door veel studenten als jammer ervaren. Het gebouw heeft inderdaad een minder leuke uitstraling en geeft je minder het idee dat het een school is.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De meeste docenten zijn erg goed in wat ze doen en hebben ook veel praktijkervaring. Het niveau is wel hoog en je moet alles echt bijhouden, het lukt je niet om alles in een weekje te leren.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet voor de opleiding elke periode samenwerken in projecten en deze opdrachten vaak presenteren. Je moet alle opdrachten zo goed als foutloos kunnen aanleveren en je moet daarom gedisciplineert zijn.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van HBO - Rechten en/of de Hogeschool Utrecht?

Het is over het algemeen heel duidelijk wat de opleiding van je verwacht.

- Verberg volledige review

Xilja Schot (19) uit Tiel Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Xilja een vraag!

De meeste docenten zijn erg goed in wat ze doen en hebben ook veel praktijkervaring. Het niveau is wel hoog en je moet alles echt bijhouden, het lukt je niet om alles in een weekje te leren...

+ Toon volledige review

Xilja Schot (19) uit Tiel Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Xilja een vraag!

Review van Alveria over HBO - Rechten aan de Hogeschool Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Slechte communicatie en Slecht geregelde planning. Het gaat over het ontdekken van de werkzaamheden van een hbo jurist

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

nee, er wordt veel aandacht gegeven aan de verkeerde dingen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Het is een ramp om de school te bereiken met overvolle bussen, de computers in de mediatheek zijn altijd bezet. De communicatie op school laat te wensen over en er zijn docenten die niet weten waar ze het over hebben.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Docenten zijn slecht voorbereid, weinig informatie over te maken uitstapjes

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet sterk in je schoenen staan anders zal je de stof niet kunnen volgen

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van HBO - Rechten en/of de Hogeschool Utrecht?

Positief, een aantal docenten weten heel goed waar ze het over hebben. negatief, sommige docenten moeten absoluut geen les geven, zij behandelen te weinig stof

- Verberg volledige review

Alveria (18) uit wijk Bij duurstede Gehele opleiding | | ...

Positief, een aantal docenten weten heel goed waar ze het over hebben. negatief, sommige docenten moeten absoluut geen les geven, zij behandelen te weinig stof...

+ Toon volledige review

Alveria (18) uit wijk Bij duurstede Gehele opleiding | | ...

Review van Naomi van Burgsteden over HBO - Rechten aan de Hogeschool Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2007

De studierichting waar ik een review over wil geven is

HBO Rechten deeltijd.

Waar gaat deze studierichting over?

Het eerste blok leer je wat het recht inhoudt en welke soorten recht er zijn. Je begint dus echt met de basis. Bij inleiding recht worden bijvoorbeeld de onderwerpen strafrecht, verbintenissenrecht, staats- en bestuursrecht, internationaal recht enzovoort behandeld. Volgende blokken krijg je deze soorten recht apart als vak en ga je dus dieper op de stof in. Ook leer je hoe het wetboek in elkaar zit en hoe je die moet gebruiken.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Ja, ik had inderdaad verwacht dat eerst de basis gelegd moet worden. Vooral bij zo'n studie als recht is dat heel belangrijk. Vanuit de basis ga je verder bouwen en je kennis uitbreiden. Deeltijd studie is wel pittig. Je hoeft maar 1x per week naar school, een lange dag waarin alle stof behandeld wordt waar in een voltijd opleiding een week over wordt gedaan. Daarnaast is het natuurlijk een vereiste dat je relevant werk doet naast je studie.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

Het niveau van de studierichting is hoog, maar als je je goed voorbereidt op je colleges is het goed te doen. Zonder voorbereiding gaat het te snel, en kun je niet bijhouden waar het overgaat.

De docenten zijn goed, ze kunnen goed uitleggen en geven op een zodanige manier les dat je de theorie goed begrijpt.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

analytisch, gedisciplineerd, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Om goed bij de blijven moet je de discipline hebben om af en toe nee te zeggen tegen je sociale contacten en hard te blijven werken. Daarbij is motivatie erg belangrijk. Rechten is heel veel theorie dus veel lezen en dingen opzoeken in je wetboek. Analytisch vermogen is niet echt een vereiste, want dat ga je voornamelijk ontwikkelen tijdens je studie. Zelfstandigheid heb je heel erg nodig bij een deeltijd studie, je bent tenslotte maar 1 dag per week aanwezig op school en voor sommige vakken heb je take-home toetsen. Die je dus echt op tijd in moet leveren anders mis je studiepunten!

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positief is dat het vrijwel meteen toepasbaar is in de praktijk. Wetten kunnen opzoeken en kunnen ontleden leer je meteen het eerste blok waardoor eigenlijk meteen al goed met de wetboeken overweg kan. Als je werkzaam bent bij een bedrijf die veel adviezen geeft aan mensen met juridische vragen of problemen moet je natuurlijk weten welke rechten mensen hebben en hoe je dat gaat opzoeken. Negatieve punten heb ik tot dusver nog niet ontdekt.

Heb je nog overige opmerkingen/toevoegingen?

-

- Verberg volledige review

Naomi van Burgsteden Studierichting | | ...

Het niveau van de studierichting is hoog, maar als je je goed voorbereidt op je colleges is het goed te doen

+ Toon volledige review

Naomi van Burgsteden Studierichting | | ...

Review van Merve over HBO - Rechten aan de Hogeschool Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

Op de opleiding worden er cursussen aangeboden die erg dicht bij de praktijk staan. Tevens worden er actuele probleemstukken besproken tijdens de cursussen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, ik vind het erg fijn dat er buiten de theorie ook cursussen worden aangeboden waarmee we een kijkje kunnen nemen in het werkveld.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De nieuwe locatie van de opleiding wordt door de meeste studenten niet als positief ervaren. De lokalen en het interieur is minder mooi. Het geluidssysteem in de hoorcollegezaal is buitengewoon slecht.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De docenten zijn erg gemotiveerd en hebben een goede band met de studenten.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat het cursussenaanbod dit vereist. Indien je niet over de bovengenoemde kwaliteiten beheerst is een studie rechten geen goed idee.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van HBO - Rechten en/of de Hogeschool Utrecht?

Positief: het lesaanbod
Negatief: de nieuwe locatie

- Verberg volledige review

Merve (21) uit EINDHOVEN Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Merve een vraag!

De nieuwe locatie van de opleiding wordt door de meeste studenten niet als positief ervaren. De lokalen en het interieur is minder mooi. Het geluidssysteem in de hoorcollegezaal is buitengewoon slecht...

+ Toon volledige review

Merve (21) uit EINDHOVEN Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Merve een vraag!

Review van Djanne over HBO - Rechten aan de Hogeschool Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Over rechten, wetten en gevolgen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Niet helemaal. Ik vind dat de stof uit het boek nog te weinig wordt toegelicht. Ik heb 2 uur hoorcollege in de week, hierin wordt globaal wel alles verteld. Maar, in de werkcolleges en trainingcolleges wordt dit niet verder toegelicht. Dat vind ik jammer.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Ik sport op hoog niveau. Hogeschool Utrecht heeft hier goede faciliteiten voor.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Om eerlijk te zijn vind ik de docenten niet allemaal even goed. Ze kunnen niet alles even goed uitleggen en praten soms nog wel eens om een vraag heen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Aangezien er behoorlijk wat zelfstudie aan deze studie vastzit, moet je wel gemotiveerd en gedisciplineerd zijn. Je werkt vaak in groepsverband dus is goed kunnen samenwerken belangrijk. Desalniettemin, doe je ook geregeld dingen alleen. Aangezien je veel werk hebt moet je stressbestendig zijn en dingen nauwkeurig doen. Veel projecten worden gepresenteerd, om dit al goed te kunnen is dus belangrijk.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van HBO - Rechten en/of de Hogeschool Utrecht?

Positief: de manier van colleges. Er zijn hoorcolleges, werkcolleges en trainingscolleges.
Negatief: Niet alle docenten kunnen even goed uitleggen.

- Verberg volledige review

Djanne (18) uit Veenendaal Gehele opleiding | | ...

Positief: de manier van colleges. Er zijn hoorcolleges, werkcolleges en trainingscolleges.
Negatief: Niet alle docenten kunnen even goed uitleggen...

+ Toon volledige review

Djanne (18) uit Veenendaal Gehele opleiding | | ...

Review van Maret over HBO - Rechten aan de Hogeschool Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Bij deze opleiding krijg je verschillende theoretische vakken over verschillende rechtsgebieden. Verder hebben we ook veel vakken waarbij je leert onderhandelen, adviseren en bemiddelen. Het is de bedoeling dat je tijdens je opleiding hbo-rechten meer praktische kennis en ervaring hebt dan tijdens een andere rechten opleiding.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Deels wel. Ik ben tevreden over de theoretische vakken, maar er zijn veel meer rechtsgebieden dan ik in eerste instantie dacht. Je hebt een heel mooi beeld van de opleiding, maar uiteindelijk blijkt wel dat er ook zat rechtsgebieden zijn waar je minder interesse in hebt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Er gaat naar mijn mening vaak van alles mis met het invoeren van cijfers. En als je specifieke vragen hebt, weet school eigenlijk niet waar je terecht kan en wordt je vaak van het kastje naar de muur gestuurd.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De studie is wel erg praktijkgericht. Je moet ook 10 maanden stage lopen en ik vind dat persoonlijk wel een voordeel van deze opleiding. Verder zijn er natuurlijk docenten waar je erg veel van leert, maar ik vind dat er ook een aantal zijn die op een verkeerde manier les geven. Ik denk dat de opleiding in vergelijking met andere hbo opleiding best pittig is qua inhoud, maar de school staat niet goed aangeschreven en daaruit blijkt misschien de opleiding aan de HU makkelijker is dan aan een andere instelling.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Als je niet gemotiveerd aan deze opleiding begint is het erg moeilijk om dit af te maken. Het is veel leren en lezen en vaak niet wat men er van verwacht. Verder moet je nauwkeurig zijn, omdat je altijd alles en het hele wetsatikel moet lezen. Je moet alle uitzonderingen erbij betrekken en dit wordt ook van je gevraagd tijdens de tentamens.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van HBO - Rechten en/of de Hogeschool Utrecht?

De praktijkervaring die je opdoet is zeker positief. Zo leer je ook waar je na het behalen van je diploma eventueel zou kunnen en willen werken. Ik vind de organisatie op de HU niet goed. Er gaat vaak van alles mis en zoals ik had aangegeven weet de school vaak zelf niet eens waar je terecht kan met je vragen en hoe het allemaal precies zit.

- Verberg volledige review

Maret (20) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Ik ben tevreden over de theoretische vakken, maar er zijn veel meer rechtsgebieden dan ik in eerste instantie dacht...

+ Toon volledige review

Maret (20) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Review van Marloes over HBO - Rechten aan de Hogeschool Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Rechten aan het HBO is veel praktijkgerichter dan op de Universiteit, daarom heb ik ervoor gekozen. Ik vind het een leuke studie omdat je en theorie leert kennen en dit in de praktijk brengt met behulp van opdrachten, rechtbankverslagen etc.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, HBO rechten is een stuk praktischer.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie is op de Uithof, dit is prima te bereiken. De mediatheek is goed, alleen nooit zo lang open. De communicatie vind ik soms wat rommelig verlopen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Ik had een intiemere sfeer verwacht maar dit hangt ook erg af van in wat voor klas je terecht komt. Docenten zijn goed maar de colleges vind ik soms te weinig theorie bevatten. Vooral sommige vakken in het eerste jaar zijn vrij nutteloos maar daar moet je gewoon doorheen. In het tweede jaar vindt ik de vakken veel interessanter.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Voor een studie als rechten moet je veel zelfstuderen. Ook zijn er veel groepsprojecten.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van HBO - Rechten en/of de Hogeschool Utrecht?

Positief: goede docenten, interessante vakken maar soms mis ik de diepgang (negatief punt).

- Verberg volledige review

Marloes Gehele opleiding | | ...

Ik had een intiemere sfeer verwacht

+ Toon volledige review

Marloes Gehele opleiding | | ...

Review van Mariëtta Buitenhuis over HBO - Rechten aan de Hogeschool Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Ik ga nu het derde jaar in van mijn HBO-Rechten studie en ja, ik heb zeker het gevoel veel geleerd te hebben de afgelopen twee jaar! De reden dat ik met deze studie begon, was dat ik niet wist wat bij me paste. Een reden waarom veel mensen aan deze studie beginnen, maar ook veel mensen er na het eerste jaar (40%!) mee stoppen. Dat was geen reden voor mij me te ontmoedigen.

Het is moeilijk een goede keuze te maken voor je vervolgstudie en er wordt steeds meer druk op je gezet dat wel zo serieus mogelijk te doen. Verschillende kennissen en relaties uit de familiekring schatten in dat een opleiding in de richting van recht goed bij me zou passen. Ik heb op het begin enige moeite gehad om mij aan te passen. Ik ben ingestroomd vanaf de HAVO. Dat was een grote stap ten opzichte van de studie die ik nu doe. Gelukkig kreeg ik goede begeleiding en in combinatie met mijn eigen motivatie hielp dat me om na de eerste periode goede cijfers te halen. Indien je het niet erg vind veel te lezen, alleen te werken en in bezit bent van enige motivatie en discipline, ben ik van mening dat dit een studie is die bij je past.

Het leuke van mijn opleiding vind ik dat ze mij naast het volstampen met theorie ook kennis laten maken met de praktijk. Zo heb ik in het eerste jaar een bezwaarschriftencommissie bezocht en interviews mogen afnemen. Je leert goed kennis maken met wat bij je past en wat je wel en niet leuk vind. Zo leek aan het begin van mijn studie personen- en familierecht erg interessant, maar ben ik daar door het ingewikkelde van het erfrecht, steeds meer van af gaan zien. Bovendien geven ze je in je derde jaar, het jaar waarin je tien maanden stage gaat lopen, ruim de kans kennis te maken met de praktijk.

Het leuke van mijn school is ten eerste dat Utrecht natuurlijk een prachtige stad is. Het is goed te doen om op en neer te reizen. Dat is ook wat ik de afgelopen twee jaar gedaan heb. Je hebt relatief weinig last van storingen en vertragingen, al zijn die natuurlijk niet altijd te voorkomen. Op mijn school lopen leuke leraren rond. Ze geven allemaal goed les en zijn aanspreekbaar. Ze staan allemaal open voor je vragen en verbeterpunten. Verder heb je weinig contacturen, maar dat is voor mij ideaal. Indien je weinig discipline hebt, kun je hier enige moeite mee krijgen, maar zoiets valt altijd aan te leren.

Een tip van mij is om je aan te melden als klassenvertegenwoordiger. Dat heb ik in mijn tweede jaar gedaan en dat was voor mij een goede ervaring. Als klassenvertegenwoordiger ga je aan het einde van een blok met een aantal leraren en andere klassenvertegenwoordigers bij elkaar zitten en kun je aangeven wat er aan een bepaald vak verbeterd kan worden. Niet alleen wat betreft de inhoud van de les zelf, maar ook de indeling van college-uren, hoeveelheid lesstof en boeken die je gebruikt.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn opleiding komt overeen met mijn verwachtingen. Ik verwachtte veel te leren over het recht en dat heb ik zeker gedaan. Na het tweede jaar heb ik zeker het gevoel veel kennis en ervaring te hebben opgedaan.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Ik vind mijn hogeschool goed georganiseerd. Alle opleidingen van de HU zijn onderverdeeld in verschillende gebouwen. Zo zit ik samen met de studie Sociaal Juridische Dienstverlening en Maatschappelijke Dienstverlening op één gebouw. Dat geeft voor jezelf een duidelijk overzicht en maakt de school niet al te omvangrijk. Je heb heel soms les op een ander gebouw, maar dat is slechts incidenteel.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Het niveau van mijn opleiding vind ik aardig hoog. Dat schrikt voor mij niet af, maar motiveert mij alleen maar.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Beheersing van de Engelse taal is belangrijk voor slechts één vak dat je in het tweede jaar krijgt. Zoals ik al aangaf is het erg belangrijk discipline te hebben voor deze opleiding. Je hebt weinig contacturen, maar moet thuis veel lezen, leren en huiswerk maken. Discipline is de basis voor alles in deze studie. Verder heb je iedere periode wel een vak waar je voor moet presenteren. Soms in je eentje, zoals voor de cursus Pleiten, maar soms ook in groepsverband. Wanneer je enige interesse hebt voor het recht, krijg je de verdere motivatie gaandeweg. Motivatie is de enige weg om de studie voor te zetten en bij de les te blijven. Het samenwerken is erg belangrijk voor de projecten. Iets waar ik zelf wel eens moeite mee heb, omdat ik liever zelfstandig en onafhankelijk van anderen te werk ga. Iedere periode is er wel een project waar je samen met een groepje aan moet werken. Stressbestendig moet je zijn in de perioden van tentamens. Nogmaals: discipline, motivatie en een structuur maken voor jezelf zijn voldoende om succes te hebben in deze opleiding. Zelfstandig te werk gaan is belangrijk voor het lezen en studeren. Je moet er geen moeite mee hebben om je tijdens je tentamenperiode enkele uren af te sluiten en niet te laten storen uit je concentratie.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van HBO - Rechten en/of de Hogeschool Utrecht?

Positieve punten zijn de locatie, leraren, sfeer op school en dat de opleiding zich zowel richt op de theorie als praktijk.
Negatieve punten zijn dat de opleiding je op bepaalde momenten stress kan opleveren.

- Verberg volledige review

Mariëtta Buitenhuis Gehele opleiding | | ...

Verder heb je weinig contacturen, maar dat is voor mij ideaal

+ Toon volledige review

Mariëtta Buitenhuis Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Hogeschool Utrecht

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Hogeschool Utrecht in Utrecht en lees de reviews van studenten van de Hogeschool Utrecht.

Hogeschool Utrecht

Vergelijkbare opleidingen