HBO-Rechten studeren bij de HAN in Arnhem?

Wil jij HBO - Rechten studeren in Arnhem? Onderstaand vind je reviews over de opleiding HBO - Rechten aan de HAN Arnhem in Arnhem. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding HBO - Rechten en de HAN Arnhem in het algemeen.

Reviews over HBO - Rechten aan de HAN Arnhem

Uitvalpercentage van studenten HBO - Rechten aan de HAN Arnhem

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

50.2%

Landelijk gemiddelde

43%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over HBO - Rechten

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding HBO - Rechten studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding HBO - Rechten aan de HAN Arnhem? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding HBO - Rechten die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Minke over HBO - Rechten aan de HAN Arnhem

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Waar gaat je opleiding over?

Je begint met inleiding recht en breid daarna je kennis uit. Eerst zijn het algemenere vakken, daarna komt er meer verdieping. Met je minor kun je zelf een richting bepalen. Ik ben richting van jeugd en gezin uit gegaan met de vakken jeugdrecht, personen- en familierecht en mediation. Naast de recht vakken heb je in het begin van de opleiding ook de vakken communicatie, erg belangrijk voor een jurist, en economie. Minder relevant maar wel nodig om deze kennis te beschikken.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt wel overeen met mijn verwachtingen. Ik heb veel kennis van het recht op gedaan. Helaas is de arbeidsmarkt op dit moment niet goed ingesteld op HBO-rechten afgestudeerden en is het bij de werkgevers niet bekend wat zij met hen kunnen doen. De meerwaarde is nog niet doorgedrongen op de arbeidsmarkt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Er zijn wat problemen geweest met de indeling van de vakken en de beschikbaarheid van docenten. Daarnaast sluiten opdrachten niet altijd helemaal aan bij de arbeidsmarkt, dat is juist wat de waarde van een HBO'er vergroot. Dit is erg jammer. Daarnaast zijn sommige docenten moeilijk bereikbaar vanwege andere verplichtingen (ander werk naast het lesgeven).

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Helaas weinig tot geen goede ondersteuning gehad vanuit de school bij mijn handicaps. Ik heb dyslexie en ben chronisch vermoeid. Hier werd niet altijd goed mee om gegaan. Bijvoorbeeld de aparte ruimte waar ik mijn tentamens mocht maken i.v.m. dyslexie zaten soms bomvol met studenten die daar niet hoorden i.v.m. handicap, maar daar zaten omdat het de school beter uitkwam. Dit is zeer storend voor de student die daar zit i.v.m. handicap.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet de stof bijhouden anders is het allemaal te veel om het voor een tentamen goed te kunnen leren. Daarnaast moet je nauwkeurig werken, de wettekst moet je goed interpreteren en goed toepassen om tot een juist antwoord te komen. Je moet ook gemotiveerd zijn, anders kun je de opleiding als saai ervaren. Daarnaast wordt er verwacht dat je in groepen opdrachten maakt, samenwerken is dus een must. Ook moet je zelfstandig de stof voorbereiden, daarom is het wel handig als je ook zelfstandig je werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van HBO - Rechten en/of de HAN Arnhem?

Interessant om het recht te kennnen, je hebt er in je dagelijkse leven ook wat aan. Denk bijvoorbeeld aan bezwaarschrift maken tegen een boete. Helaas is er nog geen goede aansluiting op de arbeidsmarkt en is bij de arbeidsmarkt nog niet bekend wat zij met de HBO'ers kunnen.

School houdt niet goed rekening met studenten met een functiebeperking. Daarnaast wordt er niet ingespeeld op de veranderende arbeidsmarkt. Daardoor werd ik na mijn opleiding aan mijn lot overgelaten met het zoeken naar geschikt werk. Terwijl ik juist had gevraagd naar mogelijkheden voor verder studeren of een extra minor volgen ivm negatieve arbeidsmarkt. Dit werd niet goed opgepakt. Je moet zelf veel achter dingen aan zitten als je iets wilt bereiken.

- Verberg volledige review

Minke Gehele opleiding | | ...

Helaas is de arbeidsmarkt op dit moment niet goed ingesteld op HBO-rechten afgestudeerden

+ Toon volledige review

Minke Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

HAN Arnhem

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Arnhem en lees de reviews van studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

HAN Arnhem

Vergelijkbare opleidingen