Reviews over de opleiding HBO Informatica bij Christelijke Hogeschool Windesheim in Almere

Wil jij HBO Informatica studeren in Almere? Onderstaand vind je reviews over de opleiding HBO Informatica aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Almere. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding HBO Informatica en de Christelijke Hogeschool Windesheim in het algemeen.

Reviews over HBO Informatica aan de Christelijke Hogeschool Windesheim

Uitvalpercentage van studenten HBO Informatica aan de Christelijke Hogeschool Windesheim

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

47.2%

Landelijk gemiddelde

33%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over HBO Informatica

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding HBO Informatica studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding HBO Informatica aan de Christelijke Hogeschool Windesheim? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding HBO Informatica die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Danny over HBO Informatica aan de Christelijke Hogeschool Windesheim Almere

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding gaat dieper in op de onderdelen bedrijfskunde en communicatie met als basis de Informatica vakken. Door meer aandacht te besteden aan de wijze van communiceren met klanten en bedrijven wordt de afstand tussen de bedrijfseconomie en het programmeren verkleint.

Deze informatica studie onderscheidt zich van andere informatica studies in Nederland. Oorspronkelijk heet deze studie Information Engineering. Echter verandert Windesheim, welke de studie heeft overgekocht van HVA, de licentie in Media&ICT. In feite word ik in deze studie opgeleid als een tolk tussen de bedrijfskundigen en de programmeurs. Van beide fronten krijg jij wat mee in de studie.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt zeker overeen met wat ik had verwacht. Ik moet wel zeggen dat ik al vier opendagen en twee meeloopdagen heb gevolgd.Daardoor is de kloof tussen mijn verwachtingen en de werkelijkheid gebleven.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Windesheim Flevoland heeft zich op dit moment gevestigd in een splinternieuw gebouw. Daardoor is de hogeschool van vrijwel alle benodigdheden voorzien. Snel internet via eduram, genoeg werkplekken voor studenten en moderne klaslokalen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De studie Information Engineering (Informatica) , binnenkort ICT&Media, was eerder een gespecialiseerd instituut van de HVA. De kennis die in deze periode is opgebouwd heeft de studie meegenomen naar het Windesheim. De studie heeft bovengemiddeld veel contacten met het lokale bedrijfsleven en personen uit het buitenland.

De opleiding staat zeer goed aangeschrijven bij bedrijven. Tot op heden heeft geen enkele serieuze student naar zeggen binnen drie maanden geen werk gevonden op niveau.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Assertiefanalytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het gros van de studenten dient een aantal managersfuncties te kunnen bekleden waarvoor veel competenties vereist zijn. Zo komen de meeste studenten terecht in de functies Projectmanager, Account Manager, Consultant enzovoorts.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van HBO Informatica en/of de Christelijke Hogeschool Windesheim Almere?

De opleiding is overgekocht door het Windesheim Flevoland. Doordat de hogeschool een centraal beleid heeft op strategische punten zijn een aantal kwaliteitspunten verloren gegaan. Desondanks onderscheidt de studie zich nog steeds sterk en positief van andere informatica studies.

- Verberg volledige review

Danny Gehele opleiding | | ...

Tot op heden heeft geen enkele serieuze student naar zeggen binnen drie maanden geen werk gevonden op niveau

+ Toon volledige review

Danny Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Christelijke Hogeschool Windesheim

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Christelijke Hogeschool Windesheim in Almere en lees de reviews van studenten van de Christelijke Hogeschool Windesheim.

Christelijke Hogeschool Windesheim

Vergelijkbare opleidingen