HBO Communicatie opleidingen

Wil je HBO Communicatie studeren? Communicatie is een populaire HBO-opleiding waarmee je vele kanten op kunt. In Nederland zijn er 21 hogescholen waar je een Communicatie-opleiding kunt volgen en er zijn ongeveer 12.000 communicatiestudenten.

HBO Communicatie is een brede opleiding waar je vele kanten mee op kunt. Zo kun je natuurlijk terecht op de communicatie-afdeling van een bedrijf maar kun je ook aan de slag bij een reclamebureau, in de online media of de vormgeving.

Wanneer je HBO Communicatie gaat studeren moet je uiteraard goed kunnen communiceren. Daarnaast moet je goed kunnen argumenteren en luisteren en je kunnen inleven in je doelgroep. Je hebt met veel verschillende afdelingen en partijen te maken, zowel intern als extern. Goed kunnen samenwerken is dus ook van groot belang.

Bekijk hieronder de ervaringen van studenten die een HBO Communicatie-opleiding volgen. Lees de reviews die je kunnen ondersteunen bij je studiekeuze. Volg je zelf de opleiding HBO Communicatie? Review dan je opleiding!