Accountancy studeren bij de HAN in Nijmegen?

Wil jij HBO Accountancy studeren in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding HBO Accountancy aan de HAN Nijmegen in Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding HBO Accountancy en de HAN Nijmegen in het algemeen.

Reviews over HBO Accountancy aan de HAN Nijmegen

Uitvalpercentage van studenten HBO Accountancy aan de HAN Nijmegen

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

57.1%

Landelijk gemiddelde

44%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over HBO Accountancy

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding HBO Accountancy studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding HBO Accountancy aan de HAN Nijmegen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding HBO Accountancy die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Jordy over HBO Accountancy aan de HAN Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Momenteel volg ik het propedeuse jaar Accountancy. In dit eerste jaar krijg je de basis van accountancy, fiscaal recht, bedrijfseconomie en financial services mamagement. In het tweede jaar ga je jezelf specialiseren in een bepaald beroepsveld wat in het derde jaar in praktijk plaatsvindt. Het vierde jaar moet je afstuderen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Eigenlijk helemaal niet, ik werk graag met getallen en dat is ook een van de onderdelen. Tegenwoordig gaat het vooral om advies geven en automatisering heeft een negatieve invloed op mijn toekomstige baan. Over 20 jaar is 94% van het werk van een accountant verdwenen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Het gebouw is pas 2 jaar oud, makkelijk bereikbaar. Via bus/trein/fiets en met de auto. Genoeg plaatsen voor auto's en fietsen. Wi-fi en onwijs veel computers in het gebouw.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Een aantal docenten zijn om te huilen, maar er zitten ook een paar geweldige docenten bij. Dat is natuurlijk mijn mening, alleen het niveau varieert nogal.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je wordt vooral opgeleidt om de Engelse taal te beheersen, dat is nodig. Nauwkeurigheid is essentieel in dit beroepsveld en de rest is normaal.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van HBO Accountancy en/of de HAN Nijmegen?

De studiepunten zijn onlogisch. Je kan er 60 halen, 7,5 per blok waar je een aantal tentamens moet halen, als je er een niet haal, krijg je geen studiepunten. Soms heel hard en niet handig.

- Verberg volledige review

Jordy (17) uit Nijmegen Gehele opleiding | | ...

Stel Jordy een vraag!

Tegenwoordig gaat het vooral om advies geven en automatisering heeft een negatieve invloed op mijn toekomstige baan. Over 20 jaar is 94% van het werk van een accountant verdwenen...

+ Toon volledige review

Jordy (17) uit Nijmegen Gehele opleiding | | ...

Stel Jordy een vraag!

Review van Koray Kenc over HBO Accountancy aan de HAN Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

De studierichting waar ik een review over wil geven is

Accountancy

Waar gaat deze studierichting over?

Een economische opleiding met de nadruk op administreren.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Wel, want ik heb een goede research gedaan voordat ik koos voor deze opleiding. Ik moet echter wel zeggen dat ik, sinds ik op deze school zit, toch een veel betere indruk heb gekregen van wat een Accountant precies doet. Wel een indruk in positieve zin.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

Naar mijn mening kan er wel wat verbeterd worden met betrekking tot de colleges. De antwoorden van opdrachten die je voor een vak moet hebben, worden niet altijd online gezet of uitgedeeld in de les. We moeten vaak zelf de antwoorden in onze schrift overschrijven, waardoor je eigenlijk te druk bezig bent met schrijven en minder kan opletten naar de uitleg van de leraar. Als je dan een dag ziek bent, ben je eigenlijk afhankelijk van je mede-studenten om de antwoorden te krijgen, maar die geven het ook niet altijd. Daarom vind ik dat er tijdens de lessen blaadjes met de uitwerkingen erin uitgedeeld worden, zodat als nog iedereen naar de colleges komen. Ook zullen de lessen veel makkelijker te volgen zijn en de uitwerkingen zullen tenminste volledig zijn.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

Goed kunnen plannengemotiveerd,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Als je gemotiveerd bent, dan zul je het vaak wel redden. Ik heb veel klasgenoten gehad die helemaal niet gemotiveerd waren en die het te snel opgaven, terwijl ik in dezelfde situatie qua cijfers en leerwerk zat als sommigen van deze studenten. Degenen die toen niet gemotiveerd waren, zijn inmiddels gestopt of doen een andere opleiding, terwijl ik nou wel gewoon over ben, omdat ik wel gemotiveerd was. Waarom zou ik stoppen als ik al zover ben gekomen?

Verder is het heel belangrijk dat je leert plannen, vooral voor degenen die van de middelbare school komen! Het leerwerk is namelijk op de HBO (ten minste bij de Accountancy opleiding) echt veel meer dan op de middelbare school. Als je alles goed kan inplannen, zul je tijdens deze opleiding, maar ook later bij je baan veel succes hebben!

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positieve punten zijn dat je later een hoge kans hebt op een baan en een uitstekende salaris kunt verwachten. Maar het aller belangrijkste positieve punt is naar mijn mening, dat een accountant met de financiƫn van VERSCHILLENDE bedrijven bezig is! Je hebt elke keer weer met een ander ondernemer te maken en ook weer een ander situatie. Het is dus NIET een studie dat eentonig is, wat overigens veel mensen denken.

Negatieven punten zijn dus af en toe de colleges, zoals ik het boven al heb uitgelegd. Ook is het geen makkelijke studie, dus eigenlijk moet iedereen van begin af aan al een goed indruk hebben van hoe zwaar zo'n studie eigenlijk is.

Heb je nog overige opmerkingen/toevoegingen?

Naar mijn mening is deze opleiding interessant en leuk, maar ook pittig.

- Verberg volledige review

Koray Kenc (20) uit Beuningen Studierichting | | ...

Je hebt elke keer weer met een ander ondernemer te maken en ook weer een ander situatie. Het is dus NIET een studie dat eentonig is, wat overigens veel mensen denken...

+ Toon volledige review

Koray Kenc (20) uit Beuningen Studierichting | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

HAN Nijmegen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Nijmegen en lees de reviews van studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

HAN Nijmegen

Vergelijkbare opleidingen