Reviews over de opleiding Greenport Business & Retail bij Hogeschool Inholland in Delft

Wil jij Greenport Business & Retail studeren in Delft? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Greenport Business & Retail aan de Hogeschool Inholland in Delft. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Greenport Business & Retail en de Hogeschool Inholland in het algemeen.

Reviews over Greenport Business & Retail aan de Hogeschool Inholland

Uitvalpercentage van studenten Greenport Business & Retail aan de Hogeschool Inholland

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

19.4%

Landelijk gemiddelde

19%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Greenport Business & Retail

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Greenport Business & Retail studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Greenport Business & Retail aan de Hogeschool Inholland? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Greenport Business & Retail die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Robin van Ruijven over Greenport Business & Retail aan de Hogeschool Inholland Delft

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Je leert alles van de tuinbouwsector: 'van zaadje tot tomaatje', en alles wat erbij komt kijken. Hoe ontstaat een ras? Veredeling, biologie, hoe ziet een plant er eigenlijk uit. Hoe groeit die in de kas? Gewasbescherming, teeltkunde, teelttechniek, stuk duurzaamheid wat daarbij komt kijken. Energiebeheer. Hoe wordt vervolgens het tomaatje vermarkt? De hele logistiek die erachter zit en bedrijfsprocessen. Economie, Logistiek, Management & Organisatie, Logistiek, Ketenkennis, beleid & wetgeving etc. Daarna in de retail: wat wil de consument? En daar zo slim en handig mogelijk op inspelen. Alles wat hier staat beschreven krijg je tijdens je opleiding. 1e en 2e jaar volg je de opleiding gezamenlijk, in het 2e deel van het 2e jaar maak je je afstudeerkeuze. Deze keuze gaat tussen de bedrijfskundige kant van de sector (Managements & Greenports) en de teelttechnische kant. (Teelttechniek & Veredeling). In jaar 3 ga je op stage en in jaar 4 volgt het afstuderen. Zeker als je nog niet weet welke kant je precies op wilt in de sector is deze studie een mooie gelegenheid om dit te onderzoeken, zodat je nog anderhalf jaar de tijd hebt om je keuze te maken. Managers van nu vragen om breed opgeleide mensen, de eerste anderhalf jaar zijn daarom erg interessant.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, verwachtingen zijn volledig uitgekomen. Perfecte sfeer onderling op de opleiding, maar ook met de docenten: je bent geen nummer bij ons op school zoals bij andere hogescholen. Jij kent de docenten, zij kennen jou, er hangt daarom een hele informele sfeer, iets wat ik erg prettig vind.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Het schoolgebouw van Inholland Delft is net een paar jaar oud en daarom zijn er goede faciliteiten.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer is onderling uitstekend, docenten weten waar ze over praten en nemen in hun colleges vaak een actueel voorbeeld uit de praktijk mee, zodat alles wat je leert ook praktisch toepasbaar is.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, commercieel, gedisciplineerd, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je weet wel wat je kiest als je deze opleiding kiest. Je ziet niemand bij ons op de opleiding van: 'ik wist niet wat ik wilde, dus ging ik dit maar doen'. Daarom is iedereen gemotiveerd en zodoende ook gedisciplineerd. Samenwerken is noodzakelijk voor de projecten die je ieder blok doet en zelfstandigheid tijdens de practica in het laboratorium bijvoorbeeld of op je stage.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Greenport Business & Retail en/of de Hogeschool Inholland Delft?

Er hangt een hele informele sfeer op school: iets wat ik erg prettig vind. Als je een vraag hebt staat de deur van de docentenkamer altijd open en heb je zo een afspraak of antwoord op je vraag, er zijn dus hele korte lijnen.

- Verberg volledige review

Robin van Ruijven Gehele opleiding | | ...

Er hangt een hele informele sfeer op school: iets wat ik erg prettig vind

+ Toon volledige review

Robin van Ruijven Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Hogeschool Inholland

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Hogeschool Inholland in Delft en lees de reviews van studenten van de Hogeschool Inholland.

Hogeschool Inholland