Reviews over de opleiding Godsdienst-pastoraal Werk bij Christelijke Hogeschool Ede

Wil jij Godsdienst-pastoraal Werk studeren in Ede? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Godsdienst-pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede in Ede. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Godsdienst-pastoraal Werk en de Christelijke Hogeschool Ede in het algemeen.

1 review over Godsdienst-pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede

Review van Ien over Godsdienst-pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2009

Waar gaat je opleiding over?

Godsdienst Pastoraal Werk. Oftewel HBO theologie.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja en Nee. Ja want uiteraard kreeg je veel Bijbelkennis mee en je werd geleerd om anders te denken en anders te kijken naar Bijbelteksten.

Nee omdat ik als jonge christen de docenten van deze opleiding op een voetstuk plaatste en deze docenten die zich beledigd voelden door mij mij van de opleiding pestten. O.a. door expres onterecht onvoldoendes te geven bij toetsen waar vooral de mening van de docent als graad telt voor een cijfer. Zoals bij een zelfbeeld presentatie. Daar kreeg ik een onvoldoende voor terwijl ik toch echt mijn hele levensverhaal had gedeeld met de klas. Andere docenten deden hier ook aan mee.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De organisatie van de opleiding is erg matig. Van docenten die de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk die zendelingen en toekomstige voorgangers opleiden mag je wel wat meer integriteit verwachten en niet dat ze leerlingen wegpesten omdat hun gezicht ze niet aanstaan. Zoals bij mij is gebeurd. Na de ervaring op deze school ben ik van mijn geloof gevallen. Ik wilde niks meer met het christendom te maken hebben. Ik deed allerlei zonden. Echt een verwoestend effect heeft het op mijn leven gehad. En dat allemaal omdat een aantal docenten hun grote ego belangrijker vinden dan Jezus liefhebben. Naar mijn idee is het licht van de Heer al jaren gedoofd in de harten van een aantal docenten. Ik moet wel zeggen dat het contact met de leerlingen wel goed was. Die hadden wel Jezus in hun hart. Zij wel!

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De studielast op deze school is belachelijk hoog. CHE probeert echt het brave jongetje van de klas te zijn naar Den Haag toe. De student is hiervan de dupe. Als je wat langzamer leest ben je zeker de dupe ook al is je IQ hoog. Maar ja CHE is christelijk en dan doe je letterlijk wat de overheid van je vraagt en hoe je leerlingen daarmee gedupeerd worden zal jou een zorg zijn. CHE is sowieso meer bezig met Haagse konten kussen dan met de eigen leerlingen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Niet te kleurrijk zijn. De docenten moeten jou zien als iemand die hun zoon, dochter, neefje, nichtje had kunnen zijn anders kan je opdonderen (dan geven ze je 5-en totdat je de hint begrijpt).

analytisch, beheersing Engelse taal, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Sommige boeken zijn in het Engels zoals die van Alister McGrath. Zelfstandig, omdat je veel moet doen en blokken en dus ook gemotiveerd moet zijn.

Wees vooral niet jezelf op deze opleiding. Dat heeft mij mijn kop gekost. Ik was heel openhartig in mijn reflecties want ik dacht: ik ben christen de docenten zijn christen. Ik kan alles zeggen. Maar dat was een grote vergissing.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Godsdienst-pastoraal Werk en/of de Christelijke Hogeschool Ede?

Laat ik toch een paar positieve punten benoemen. Ondanks de negatieve ervaringen met de docenten die mij weggepest hebben. De groep studenten waren top. Echt mensen die God zoeken. Wij studenten keken op naar de docenten en hoewel enkele docenten dat wel verdienden (ja die waren er echt) konden die docenten beter opkijken naar de studenten. Waar het licht in de docenten al decennia gedoofd was hadden de studenten juist het licht gezien en hielden hele feesten met de Heilige Geest op hun studentenkamers. Nog een punt is de Bijbelkennis en de manier van kijken waar ik nog steeds profijt van heb. Ja ik ben nu weer christen. Het heeft lang geduurd voordat ik inzag dat ik medelijden moet hebben met de docenten en niet met mezelf.

- Verberg volledige review

Ien (41) uit Dordrecht Gehele opleiding | | ...

Stel Ien een vraag!

Laat ik toch een paar positieve punten benoemen. Ondanks de negatieve ervaringen met de docenten die mij weggepest hebben. De groep studenten waren top. Echt mensen die God zoeken...

+ Toon volledige review

Ien (41) uit Dordrecht Gehele opleiding | | ...

Stel Ien een vraag!
Uitvalpercentage van studenten Godsdienst-pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

51.9%

Landelijk gemiddelde

43%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Godsdienst-pastoraal Werk

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Godsdienst-pastoraal Werk studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Godsdienst-pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Godsdienst-pastoraal Werk die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Heleen over Godsdienst-pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

In deze opleiding studeer je Theologie op hbo-niveau. Dit betekend dat je naast de theologische vakken (Nieuwe Testament, Oude Testament, Geloofsleer, enz.) ook praktische vakken volgt. Dit zijn vakken voor je persoonlijke ontwikkeling en praktijkvakken om bepaalde vaardigheden te leren. Je leert om exegeses te schrijven, bijbelstudies te maken, een preek of meditatie voor te bereiden en te houden. Vanaf het derde jaar kies je een richting waarin je je verder wilt specialiseren. Deze richtingen zijn bijvoorbeeld pastoraal werk, missionair en diaconaal werk, voorganger, een wetenschappelijk traject om door te stromen naar de universiteit of jeugdwerk. Deze praktische vakken maken dat je als hbo-theoloog niet alleen verstand hebt van de Bijbel, maar deze kennis ook kunt toepassen in het werkveld.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Of de opleiding past bij je verwachtingen, ligt natuurlijk heel erg aan welke verwachtingen en eisen je aan een opleiding stelt. Ik vind het leuk om theorie te leren, bezig te zijn met mijn persoonlijke ontwikkeling en in te zien waarom ik dingen leer. Die drie dingen heb ik wel gevonden bij deze opleiding. Als denker had ik graag meer theologie gehad, maar vooral ook meer verdieping in vakken als filosofie en wereldgodsdiensten, zodat ik breder opgeleid zou zijn. De praktijkvakken hadden van mij wel wat pittiger gemogen, meer verschillende methodieken en meer oefenen, zodat je de vaardigheden je ook echt eigen maakt.
Uiteindelijk was mijn verwachting vooral gericht op de combinatie theologie en praktijk en daaraan voldoet mijn opleiding zeker!

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De Christelijke Hogeschool Ede staat, zoals te verwachten, in Ede. Dat is een uit de kluiten gewassen dorp dat genoeg inwoners heeft voor een stad en ook wel een beetje zo voelt (tenzij je een grote stad gewend bent). Voor een gemiddelde student die van gezelligheid en sociale contacten houd, maar niet elke avond grote feesten verwacht, is Ede een gezellige plek om te studeren. Contact heb je vooral met je eigen klasgenoten of mensen van de studentenvereniging, tenzij je naar een vereniging in Wageningen gaat. Dan kom je ook in contact met studenten uit Wageningen, wat je studietijd zeker kan verrijken.

Als je met faciliteiten gezelligheid, een goed restaurant (Starbucks en Albron in ons geval) bedoeld zit je op de CHE wel goed. Wanneer je met faciliteiten bedoeld de werkruimtes en bibliotheek is er meer over te zeggen. De mediatheek van de CHE is voor een student Theologie een feest. Alle boeken die je nodig hebt binnen handbereik. Daar kun je ook rustig studeren, mits.. er nog een pc vrij is. Dat is op de CHE wel een probleem. Op drukke dagen zijn alle pc's binnen no time bezet en is het lastig een rustig plekje te vinden om te studeren. Tip: neem je eigen laptop mee en maak gebruik van het draadloos internet van de CHE.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Ben je van theorie, verbanden leggen en puzzelen met informatie? Dan is het opslaan van kennis van de theologische vakken en het schrijven van exegeses prima te doen en zelfs erg leuk. Ben je meer iemand van praktische vaardigheden, zoals spreken en het voeren van een gesprek, dan kunnen de theoretische vakken moeilijk zijn, maar krijg je alle kans om je kwaliteiten te gebruiken bij de praktijkvakken. Over het algemeen ligt het niveau van mijn opleiding op een gemiddeld HBO-niveau.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet gemotiveerd zijn om te beginnen met een studie waarbij je plaats op de arbeidsmarkt in de toekomst erg onzeker is. De banen (en zeker betaalde banen) liggen in dit vakgebied niet voor het oprapen. Sommige studenten verwachten van mijn opleiding dat het een Bijbelschool is, waarbij ze vooral fijn bijbelstudie gaan doen. Dat is niet zo, deze opleiding volgen betekend presteren op HBO-niveau, net als bij andere opleidingen.
De praktijk van de GPW'er is heel breed. Het ene moment voer je een pastoraal gesprek met een oude man van 82, het andere moment spreek je voor 50 tieners over een spannend onderwerp of leg je het Evangelie uit aan iemand die nog nooit van de Bijbel heeft gehoord.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Godsdienst-pastoraal Werk en/of de Christelijke Hogeschool Ede?

+ Leuke sfeer! De kleine opleiding maakt dat studenten en docenten uit verschillende leerjaren elkaar kennen
+ Combinatie theorie & praktijk. Daarmee loop je qua vaardigheden een stuk voor op de universitair opgeleide theoloog zonder praktijk (die heeft overigens wel veel meer kennis.. kies je prioriteiten)
+ In hetzelfde jaar met een student ergens ver weg. Iedere jaarlaag studeert samen met een student die ook theologie studeert en door de studenten uit die jaarlaag wordt gesponsord.
+ Competentiegericht leren. Je houd zelf je eigen leerweg in de gaten en weet daardoor precies wat je geleerd hebt of nog moet leren.

- Studeren aan een kleine opleiding met een klein werkveld betekend dat er nog wel wat gewonnen kan worden aan professionaliteit. Vergelijk bijvoorbeeld met de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening waarvoor al jaren sterk beleid is, zoals in de vorm van beroepscodes. Dat begint in het werkveld van de HBO-theoloog pas net te komen.
- Wil je een goedbetaalde baan met veel zekerheid? Kies een andere studie..

- Verberg volledige review

Heleen Gehele opleiding | | ...

Wil je een goedbetaalde baan met veel zekerheid? Kies een andere studieā€¦..

+ Toon volledige review

Heleen Gehele opleiding | | ...

Review van Anonieme reviewer over Godsdienst-pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Waar gaat je opleiding over?

In de opleiding wordt je opgeleid tot kerkelijk werker. Omdat er vrij veel aandacht is voor de zgn. 'menswetenschappen' (agogisch, psychologie, leiding geven, etc.) en voor een theologische opleiding vrij weinig voor echt theologische vakken, vraag ik me af in hoeverre je daartoe ook echt capabel bent. Uiteraard heeft dit te ook maken met hoe je daar zelf mee omgaat, maar als opleiding zou hier ook meer aandacht aan moeten worden besteed. De studenten horen te leren hoe ze de Bijbel, de achtergrond daarvan en de toepassing daarvan moeten onderzoeken.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja en nee. Wel omdat ik er veel geleerd heb en dat het wel echt een beroepsopleiding is. Niet omdat je nog veel bij moet leren voordat je de beroepspraktijk in kan.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Over het algemeen was als prima geregeld qua faciliteiten e.d.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De docenten waren over het algemeen zeer vakbekwaam.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Nadruk ligt in de eerste plaats op de inhoud.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Godsdienst-pastoraal Werk en/of de Christelijke Hogeschool Ede?

Zie bovenaan/

- Verberg volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

De studenten horen te leren hoe ze de Bijbel, de achtergrond daarvan en de toepassing daarvan moeten onderzoeken

+ Toon volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

Review van Rob over Godsdienst-pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding is een theologische beroepsopleiding met verschillende keuzes in afstudeerrichtingen. Er is aandacht voor Bijbelse , sociale en organisatorische vakken. De deeltijd opleiding is meer praktijkgericht in vergelijking tot de voltijds. Naast de verschillende afstudeerrichtingen is er ook een mogelijkheid tot een specialisatie in bepaalde kerk stromingen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding is leuk, maar ook heel erg druk. Er wordt vooral in het eerste jaar heel veel aan reflectie gedaan. In de deeltijd is het verstandig om geen drukke baan aan te houden naast de studie.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De organisatie is matig. Wij hebben hel duidelijk gemerkt dat de opleiding soms zoekende is naar de manier waarop de opleiding vorm moet krijgen. Als student ben je daar af en toe de dupe van.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer en de docenten zijn erg goed te noemen, Als Christen is het erg goed studeren in deze omgeving.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, ondernemend, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er wordt regelmatig gewerkt met Engelse boeken en of teksten, goede beheersing van het Engels is dan wel erg belangrijk. In de deeltijd is het zaak op goed en ordelijk te werken aan de vorderingen van de studie,

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Godsdienst-pastoraal Werk en/of de Christelijke Hogeschool Ede?

De sfeer en de inhoud van de opleiding past goed bij het werkveld van de theologie. Als het je passie is dan is het goed studeren op de CHE.
De deeltijd opleiding is druk en intensief. De opleiding is soms onduidelijk over colleges en trajecten die kunnen worden afgelegd binnen de opleiding.

- Verberg volledige review

Rob Gehele opleiding | | ...

De deeltijd opleiding is druk en intensief

+ Toon volledige review

Rob Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Christelijke Hogeschool Ede

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Christelijke Hogeschool Ede in Ede en lees de reviews van studenten van de Christelijke Hogeschool Ede.

Christelijke Hogeschool Ede