Reviews over de opleiding Geschiedenis bij Universiteit Utrecht

Wil jij Geschiedenis studeren in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht in Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Geschiedenis en de Universiteit Utrecht in het algemeen.

Reviews over Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Geschiedenis

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Geschiedenis studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Geschiedenis die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Stan over Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

De minor waar ik een review over wil geven is

Chinese Economy and Society aan de Universiteit Leiden

Waar gaat deze minor over?

Deze minor maakt het o.a. mogelijk voor studenten die niet de bacheloropleiding China Studies volgen, toch academische kennis over het moderne China op te doen. De vakken gaan met name over de politieke en economische ontwikkeling van het moderne China, de internationale betrekkingen van China en de Chinese maatschappij in het algemeen.

Komt deze minor overeen met de verwachtingen die je ervan had?

De kwaliteit van de minor Chinese Economy and Society stelt mij enigszins teleur. Zowel op praktische zaken als op de inhoud schiet deze minor een te vaak tekort.

Het kost alle moeite van de wereld voor iemand van buiten de Universiteit Leiden en zelfs ook voor Leidse studenten om de juiste lokalen te vinden of bijvoorbeeld een overzicht van de juiste vakken met bijbehorende tijden te verzamelen. Dit maakt het volgen van de vakken er allemaal niet makkelijker op.

Niet alle docenten bezitten de juiste kwaliteiten om de colleges een interessante en zinvolle invulling te geven. Ten minste één docent vond het bovendien erg lastig om persoonlijke meningen niet voor de absolute waarheid aan te zien. De stof die behandeld wordt is over het algemeen wel zeer interessant en er zijn ook wel degelijk prima docenten. Het werk dat voor de vakken moet worden verzet valt daarnaast te overzien. Sterker nog, de vakken hebben vaak weinig om handen. Een essay van 2000 woorden en af en toe wat bijdragen in de werkcolleges, meer dan dat wordt het vaak niet per vak, en die duren ieder een half jaar.

Kortom, de minor Chinese Economy and Society gaat over zeer interessante stof. Door praktische/logistieke problemen, de soms gebrekkige kwaliteit van docenten en weinig diepgang wordt met deze stof helaas vaak niet veel gedaan. Er zijn natuurlijk positieve uitzonderingen op bepaalde punten, maar over het algemeen valt de minor mij een beetje tegen.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je minor?

De docenten van je minor?

De aansluiting van deze minor op je opleiding?

Het niveau van deze minor?

Niet alle docenten kunnen goed college geven. Ondanks dat de meerderheid dat wel kan en van goede kwaliteit is, maakt dit het volgen van de vakken er niet leuker of interessanter op.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze minor succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Veel vakken zijn in het Engels. Verder is er weinig begeleiding bij bepaalde opdrachten en moet je zelf flink wat ondernemen om tot de interessante stof te komen, daar doen de docenten erg weinig mee. Zelfstandigheid is dus belangrijk.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze minor?

Positief: zeer interessante stof
Negatief: niet altijd goede docenten, praktisch zijn er veel onduidelijkheden, er wordt weinig met de interessante stof gedaan.

- Verberg volledige review

Stan Minor | | ...

Positief: zeer interessante stof
Negatief: niet altijd goede docenten, praktisch zijn er veel onduidelijkheden, er wordt weinig met de interessante stof gedaan...

+ Toon volledige review

Stan Minor | | ...

Review van Noud Martens over Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding geschiedenis gaat natuurlijk over geschiedenis. In het eerste jaar begin je net als op de middelbare school opnieuw met de geschiedenis. Oudheid, Middeleeuwen, Vroeg-Moderne en Moderne geschiedenis worden behandeld. Daarnaast zijn een aantal extra vakken die rondom een thema draaien. Vanaf het tweede jaar mag je zelf als student beslissen welke vakken je volgt. Natuurlijk kan je niet alles volgen, er zijn namelijk wel bepaalde regels. Zolang je een vak kiest dat binnen de regels en eisen valt, dan is er niets aan de hand. Het aanbod van vakken is zeer groot en daardoor is er voor iedereen wat wils. Daarnaast kan je beslissen om een minor te gaan volgen, waardoor je van een andere opleiding ook nog vakken volgt. Bedenk wel, als je allemaal verschillende vakken volgt is je kennis voor een specifieke master zeer gering, probeer daarom vakken te kiezen die aan elkaar te linken zijn. Bijvoorbeeld alleen oudheid of moderne geschiedenis.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

In het begin had ik weinig verwachtingen. De mogelijkheden die de Universiteit biedt zijn breed en het vak aanbod ook. De docenten zijn zeer geschikt en zelf ook leergierig, daarom vul je als student aan het eind van elk blok een evaluatie in. Hierdoor kan de docent opmerken wat er goed gaat, maar tevens wat er fout gaat en dat veranderen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Locatie is bijna altijd binnenstad. Bij grote vakken nog wel eens op de Uithof. Het voordeel van de binnenstad is de bieb die vlakbij is, maar daarnaast kan je ook snel de kroeg induiken voor een koud biertje.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Matig klinkt nogal negatief, maar dit heb ik aangevinkt omdat er geen optie "redelijk/neutraal" bestaat. Omdat je er weinig mee in aanraking komt weet je daar niet zoveel van. De praktijkgerichtheid wordt niet zo zeer getest, maar er zijn natuurlijk veel verschillende kanten waar je met geschiedenis heen kunt. Overigens word je genoeg getraind op het schrijven van scripties.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Analytisch heeft te maken met het schrijven van scripties. Hier moet je duidelijke keuzes afwegen en verschillende argumenten naast elkaar kunnen leggen. Gemotiveerd is altijd van belang om je studie tot een goed einde te brengen. Engelse taal, want bijna alle literatuur is in het Engels. Gedisciplineerd voor je tentamens en deadlines, als je dat namelijk niet bent wordt onderzoeken lastig. Creatief omdat je vaak zelf je onderzoeksonderwerp moet bedenken, bedenk daarvoor altijd iets creatief ipv iets wat al vele malen besproken is. Zelfstandig, want uiteindelijk kies je zelf je vakken en zit je dus vaak met nieuwe verschillende mensen. Bovendien werk je vaak alleen aan scripties.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Geschiedenis en/of de Universiteit Utrecht?

Positef:
Kundigheid van Docenten, hoge zelfstandigheid mbt kiezen van vakken en mogelijkheden tot minors en stages. Een gezellige studievereniging.
Negatief:
Studiedruk mbt tot lezen is soms vrij hoog. Verplichte vakken die je moet volgen zijn niet altijd de leukste vakken(maar wel leerzaam).

- Verberg volledige review

Noud Martens (21) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Stel Noud een vraag!

Positef: Kundigheid van docenten, hoge zelfstandigheid mbt kiezen van vakken en mogelijkheden tot minors en stages. Een gezellige studievereniging. Negatief: Studiedruk mbt tot lezen is soms vrij hoog...

+ Toon volledige review

Noud Martens (21) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Stel Noud een vraag!

Review van Nadine over Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding is ontzettend leerzaam: na afronding van de bachelor sta je midden in de maatschappij met kennis van achtergronden, processen en de oorzaken achter gebeurtenissen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt geheel overeen met de verwachtingen die ik ervan had. Beter nog; het overtrof mijn verwachtingen. Er zijn ontzettend veel specialisatiemogelijkheden.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Alles uitstekend.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Velen zeggen dat de praktijkgerichtheid beter kan. Er is echter genoeg mogelijkheid om een stage te volgen; informatie daarover is volop te vinden op de website van UU Geesteswetenschappen (de faculteit).

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Presenteren moet je tijdens de studie maar dat leer je vanzelf beter doen. Motivatie is belangrijk in combinatie met zelfstandigheid: je wordt verwacht je dingen op tijd te doen en op tijd alle aangegeven artikelen en boeken te hebben gelezen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Geschiedenis en/of de Universiteit Utrecht?

Positief: al het bovenstaande. Negatief: er mag wel iets meer begeleiding zijn voor de student zelf. Die is er voldoende bij de opleiding maar soms moeilijk te vinden. Het Studiepunt van de faculteit zelf mag wel een grondige vernieuwing ondergaan met personeel dat weet heeft van zaken en moeite doet de student te helpen.

- Verberg volledige review

Nadine (21) Gehele opleiding | | ...

De opleiding komt geheel overeen met de verwachtingen die ik ervan had. Beter nog; het overtrof mijn verwachtingen. Er zijn ontzettend veel specialisatiemogelijkheden...

+ Toon volledige review

Nadine (21) Gehele opleiding | | ...

Review van Kim over Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

Veel historische kennis maar ook zeer veel papers leren schrijven en historisch onderzoek doen. Het eerste jaar vormt vooral een basisjaar met veel basisvakken waarbij de gehele geschiedenis wordt besproken. Het is voornamelijk wel Westerse geschiedenis. De jaren erna kunnen studenten zelf hun vakken kiezen. Per volgend jaar zijn dat geen losse vakken meer maar pakketten, naar mijn idee veel beter want die losse vakken waren bizar onhandig en onoverzichtelijk om er dan nog een eenduidige richting in te vindne.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja het kwam redelijk overeen. Veel lezen, veel schrijven, maar dat had ik ook verwacht. Ik vond alleen de structuur en organisatie soms wat chaotisch omdat het in ons jaar niet duidelijk was welke vakken je nou moest volgen, op welk niveau en hoeveel vakken dat moesten zijn, maar zoals ik al zei: dat gaat verbeteren voor aankomende studenten.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Locatie is echt schitterend, midden in de binnenstad in prachtige historische gebouwen. Faciliteiten zijn wel redelijk.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Het enige kritische punt is praktijkgerichtheid. Dit komt nauwelijks aan bod. Het is voor geschiedenisstudenten vaak erg onduidelijk welke baankansen er uberhaupt zijn. Stages lopen zit er niet in of moet je echt zelf gaan regelen, maar vaak is daar de ruimte niet echt voor. In dat geval moet je zelf zeer bewust studievertraging oplopen, of gewoon wachten tot je in de masterfase bent beland.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Motivatie en zelfstandigheid om zelf te studeren. Er zijn niet veel contacturen en je wordt niet bij het handje genomen, je moet zelf de bieb ingaan.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Geschiedenis en/of de Universiteit Utrecht?

Het is een fantastische studie met goede leraren op een schitterende locatie. De praktijkgerichtheid kan beter, maar ik heb zeker goede hoop met de veranderingen die volgend jaar doorgevoerd gaan worden. Dan wordt de opleiding nog beter.

- Verberg volledige review

Kim (22) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Het is een fantastische studie met goede leraren op een schitterende locatie. De praktijkgerichtheid kan beter, maar ik heb zeker goede hoop met de veranderingen die volgend jaar doorgevoerd gaan worden

+ Toon volledige review

Kim (22) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Review van Anonieme reviewer over Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding stelt zich tot doel een algeheel overzicht te geven van de geschiedenis. De focus ligt in Utrecht met name op de Europese geschiedenis en dan met name op (vroeg)moderne geschiedenis en internationale betrekkingen, en in mindere mate op middeleeuwen en oudheid. De UU probeert tegenwoordig wel wat meer vakken te geven die hun focus buiten Europa hebben, maar dat is maar bij een paar vakken het geval.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

ja, ik had me van tevoren goed ingelezen, dus ik wist dat de focus op Europa lag. Ik had wel verwacht dat er wat meer Oudheid-vakken zouden zijn, die waren er in het begin ook wel, maar die worden nu steeds meer terug geschroefd vanwege bezuinigingen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De informatievoorziening middels de website kan wat beter, de website is erg onoverzichtelijk.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Bij de ondersteunende organen denk ik vooral aan de studieadviseur, die heeft ontzettend veel mensen onder haar hoede en heeft het ontzettend druk. De praktijkgerichtheid binnen de opleiding mag wel wat opgeschroefd worden.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat het binnen de opleiding erg aan komt op zelfstandig werken en de discipline hebben om de opleiding af te ronden, zonder deze eigenschappen redt je het niet.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Geschiedenis en/of de Universiteit Utrecht?

De opleiding heeft erg veel goede docenten/hoogleraren die erg inspirerend lesgeven. De praktijkgerichtheid kan wel wat beter.

- Verberg volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

De opleiding heeft erg veel goede docenten/hoogleraren die erg inspirerend lesgeven. De praktijkgerichtheid kan wel wat beter

+ Toon volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Universiteit Utrecht

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit Utrecht in Utrecht en lees de reviews van studenten van de Universiteit Utrecht.

Universiteit Utrecht

Geschiedenis op de website van Universiteit Utrecht

Vergelijkbare opleidingen