Reviews over de opleiding Fiscaal Recht en Economie bij Fontys Hogeschool in Eindhoven

Wil jij Fiscaal Recht en Economie studeren in Eindhoven? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Fiscaal Recht en Economie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Fiscaal Recht en Economie en de Fontys Hogeschool in het algemeen.

Reviews over Fiscaal Recht en Economie aan de Fontys Hogeschool

Uitvalpercentage van studenten Fiscaal Recht en Economie aan de Fontys Hogeschool

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

45.8%

Landelijk gemiddelde

46%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Fiscaal Recht en Economie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Fiscaal Recht en Economie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Fiscaal Recht en Economie aan de Fontys Hogeschool? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Fiscaal Recht en Economie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Ingrid van Horen over Fiscaal Recht en Economie aan de Fontys Hogeschool Eindhoven

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding gaat over alles wat met belasting te maken heeft, de wetten en regels rondom alle belastingen en aangiftes. Hierbij speelt de praktijk een grote rol en gaan krijgen we vaak casus uit het bedrijfsleven.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, zeer goede uitleg gehad voordat ik aan de opleiding begon.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De hogeschool ligt dicht bij het station, dit is ideaal, je moet of 5 minuutjes met de bus of 15 minuutjes lopen. Daarnaast is aan alles gedacht bij ons op school, de deuren gaan voortaan zelf open als je er bijna bent. Daarnaast hebben alle hogescholen binnen Fontys een eigen organisatie, die van mijn hogeschool is zeer goed. Alles wordt direct en snel geregeld en ze denken zeer goed met je mee.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Omdat de opleiding Fiscaal recht en economie niet door erg veel studenten wordt gevolgd, is het vooral ons kent ons, dit brengt een gezellige en prettige sfeer met zich mee. Daarnaast hebben wij altijd les in een gewone klas en niet in zo'n grote college zalen, waardoor het makkelijk is om vragen te stellen en heeft de docent tijd voor je. De docenten komen bijna allemaal uit het bedrijfsleven of staan nog met 1 voet in het bedrijfsleven, dit is erg prettig zo krijg je levendige casussen en weten ze overal een oplossing op. Het niveau van de opleiding sprak mij erg aan, niet een gewone HBO opleiding maar een HBO opleiding +, erg veel praktijk ( eerste jaar vrijwillige stage 2x per week 10 weken, tweede jaar 2 weken belastingdienst, derde jaar 6 maanden stage en 4de jaar afstudeer stage ) Maar ook erg veel casussen uit de praktijk, omdat er veel uit de praktijk komt en de leraren ook nog met een been in de praktijk staan krijg je vaak interessante discussies en zoeken wij wel eens naar de juiste oplossing i.p.v. de docent. Door verschillende invloeden van buiten ( leraren, praktijk, niveau ) hebben wij naar mijn mening een erg goede opleiding.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Een denker zijn, eerst denken en dan pas doen. Als je eerst doet en dan denkt kan dit grote gevolgen hebben voor je toekomstige klant.
En cijfermatig inzicht, als je niets in cijfers ziet heeft het doen van deze opleiding geen nut. gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat het een zeer pittige opleiding is, is het belangrijk dat een student goed gemotiveerd is, gedisciplineerd en nauwkeurig. Omdat we veel met cijfers en wetten werken moet een student alles nauwkeurig kunnen opzoeken, maar ook zeker zelfstandig. Voor projecten is het erg handig als je stressbestendig bent, want op het laatst komt alles samen, en omdat we veel projecten maken is het ook belangrijk dat een student goed kan samenwerken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Fiscaal Recht en Economie en/of de Fontys Hogeschool Eindhoven?

Positieve punten: Zijn hierboven allemaal al genoemd, zoals ligging, docenten, samenwerkingen, praktijk gericht, uitdagend.
Negatieve punten: Er zou een loting bij de deur plaats mogen vinden, ik vind het zonde dat er studenten aan de opleiding beginnen die hem niet af kunnen of willen maken, hier worden studenten die wel willen vaak de dupe van binnen projectgroepjes ( al probeert de docent tegen te gaan )

- Verberg volledige review

Ingrid van Horen (21) uit Hegelsom Gehele opleiding | | ...

Daarnaast hebben wij altijd les in een gewone klas en niet in zo'n grote college zalen, waardoor het makkelijk is om vragen te stellen en heeft de docent tijd voor je...

+ Toon volledige review

Ingrid van Horen (21) uit Hegelsom Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Fontys Hogeschool

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Fontys Hogeschool in Eindhoven en lees de reviews van studenten van de Fontys Hogeschool.

Fontys Hogeschool