Reviews over de opleiding Europese Studies bij Maastricht University

Wil jij Europese Studies studeren in Maastricht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Europese Studies aan de Maastricht University in Maastricht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Europese Studies en de Maastricht University in het algemeen.

Reviews over Europese Studies aan de Maastricht University

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Europese Studies

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Europese Studies studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Europese Studies aan de Maastricht University? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Europese Studies die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Anonieme reviewer over Europese Studies aan de Maastricht University Maastricht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Europese integratie en alles wat daarbij komt kijken, van economie, geschiedenis en Europees recht tot wetenschapsfilosofie

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, de opleiding is wat ik ervan verwachtte. Alleen het eerste vak "the Idea of Europe' was een beetje vaag.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De organisatie is soms wat rommelig, want je wordt niet altijd op tijd ingelicht over wat je moet weten.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De colleges zijn niet altijd even nuttig, want soms is het gewoon een herhaling van wat je tijdens de onderwijsgroep ook al hoort. Het komt gelukkig ook regelmatig voor dat het college wel nuttig is, en een duidelijke ondersteuning bij wat je leert.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Engelse taal is zeer belangrijk, want de opleiding wordt helemaal in het Engels gegeven. Analytisch denkvermogen hoort sowieso bij een academische opleiding. Gemotiveerd moet je zijn, dat wil zeggen, interesse hebben in wat er in Europa gebeurt op dit moment. Je moet ook goed kunnen samenwerken, want het komt vaak voor dat je in een groepje een paper moet schrijven of een presentatie moet houden. Discipline is ook belangrijk, want anders hou je het niet vol ivm werkdruk (vooral het vierde blok van het eerste jaar is druk).

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Europese Studies en/of de Maastricht University Maastricht?

Positief: het pgo-onderwijs, waardoor je goed problemen leert herkennen en analyseren.
Negatief: het is niet altijd even duidelijk waar je nu eigenlijk voor wordt opgeleid. De studie is zo breed, dat een heel aantal onderwerpen wordt aangesneden, maar je gaat niet erg diep erop in. Je kunt natuurlijk later wel specialiseren in een van de onderwerpen.

- Verberg volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

Het is niet altijd even duidelijk waar je nu eigenlijk voor wordt opgeleid. De studie is zo breed, dat een heel aantal onderwerpen wordt aangesneden, maar je gaat niet erg diep erop in...

+ Toon volledige review

Anonieme reviewer Gehele opleiding | | ...

Review van Lisa Hoogmoet over Europese Studies aan de Maastricht University Maastricht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

De studierichting waar ik een review over wil geven is

European Studies

Waar gaat deze studierichting over?

De studie European Studies is heel breed. Ideaal als je nog niet precies weet wat je wilt doen (wat in mijn geval het geval was). Het gaat uiteraard over de Europese Unie, maar je hebt ook vakken als law, economics en politiek, academic writing. Verder kun je in het 2e jaar een extra taal kiezen en mag je in het 3e jaar naar het buitenland. De studie is geheel in het engels. In je master kun je je verder specialiseren (journalistiek, recht, economie).

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

De studie komt overeen met de verwachtingen die ik er van had, het is heel breed, je leert heel veel en je hebt van veel dingen een basis. Het was wel veel zwaarder als ik verwacht had, european studies is geen studie waar je af en toe iets hoeft te doen, het is heel veel werk, dus houd daar wel rekening mee als je deze studie kiest. Het is een grote overgang van vwo naar deze studie. Waar ik dacht dat vwo al veel werk was, is dat echt niks vergeleken met wat ik nu moet doen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

Zoals al gezegd, VWO was vergeleken bij dit heel makkelijk, het was voor mij dan ook een hele overgang. Alle colleges worden in het engels gegeven, maar zijn wel van zeer goede kwaliteit en er zijn vaak belangrijke gastsprekers. Je engels moet dus wel op een redelijk niveau zijn om deze studie te kunnen doen aangezien alles in het engels is (boeken, examens, tutorials, lectures)

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet heel veel zelf doen, er is niemand meer die je controleert. Je moet dan ook echt de discipline hebben om het werkelijk te gaan doen, anders heb je een groot probleem bij je examen. Verder zoals al eerder gezegd word alles in het engels gegeven, dus een goede basis is wel noodzakelijk. Verder is er soms wat groepwerk wat voor de nodige stress kan zorgen (er zijn altijd mensen die hun werk niet doen en je krijgt toch een gezamenlijk punt).

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positief: je engels word op de proef gesteld en na een tijd ga je merken dat je engels stukken beter is geworden. Het is heel breed, je leert heel veel. Het is interessant. Je hebt de optie om een extra taal te kiezen en naar het buitenland te gaan in het 3e jaar (wat voor mij ook meespeelde in het maken van een keuze, ik heb altijd heel graag naar het buitenland gewild).
Negatief: het is heel veel werk. Je hebt (zeker in het eerste jaar) niet al te veel vrije tijd. Maar ik merk nu al in het tweede jaar dat als je eenmaal gewend bent alles wel mee valt.

Heb je nog overige opmerkingen/toevoegingen?

Al is deze studie zwaar, het is zeker een leuke en uitdagende studie! Mocht je vragen hebben kun je altijd contact met me opnemen!

- Verberg volledige review

Lisa Hoogmoet Studierichting | | ...

het was voor mij een hele overgang

+ Toon volledige review

Lisa Hoogmoet Studierichting | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Maastricht University

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit Maastricht in Maastricht en lees de reviews van studenten van de Universiteit Maastricht.

Maastricht University

Europese Studies op de website van Maastricht University

Vergelijkbare opleidingen