Reviews over de opleiding European Studies bij NTI in Leiden

Wil jij European Studies studeren in Leiden? Onderstaand vind je reviews over de opleiding European Studies aan de NTI in Leiden. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding European Studies en de NTI in het algemeen.

1 review over European Studies aan de NTI

Review van Corina over European Studies aan de NTI Leiden

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

Deze opleiding richt zich op alle aspecten van Europa c.q. de Europese Unie met daarnaast veel aandacht voor talen, communicatie en marketing. De opleiding kwalificeert mij voor functies met internationale en interculturele aspecten op het raakvlak van Communicatie, Bestuur en Beleid en Business, in nationale en internationale publieke en private sectoren.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding voldeed aan aan mijn verwachtingen. De opleiding 'European Studies' is een brede opleiding, waardoor het bijdraagt aan een goede algemene ontwikkeling. Bovendien zijn veel modules in (bijna) elk vakgebied wel toepasbaar. Denk maar aan marketing, communicatie, economie en informatica.
De hoofdfase van de studie bestrijkt alle terreinen van de Europese ontwikkelingen. Vooral de vakken Europese cultuur, Europese politiek en Intercultureel Management vond ik interessant.
Door deze studie ben ik me steeds meer Europees burger gaan voelen en ben ik een hartstochtelijke verdediger en promotor geworden van het Europese gedachtegoed. Om Europa te kennen en te begrijpen moet je er immers éérst wat van weten!
Voor iedereen die van cultuur, politiek, geschiedenis en recht houdt en zich daarnaast in de breedte wil ontwikkelen kan ik deze studie ten zéérste aanraden.
Ook het thuis studeren via NTI is me zeer goed bevallen. Hoewel ik er natuurlijk hard voor heb moeten werken, was het goed te combineren met werk en gezin. Echter, diegenen die denken dat ze wel "even" een hbo-diploma kunnen halen, komen bedrogen uit: NTI biedt hbo-opleidingen van een hoge kwaliteit en dat betekent dat de diploma's niet zomaar cadeau worden gedaan. Je moet er hard voor werken en zeer gefocust blijven, maar...dan heb je ook wat!

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De school is gevestigd in Leiden en met enige regelmaat moest ik daar voor een informatiedag, praktijkdag of examen naar toe. Veel andere examens konden echter op examenlocaties dichterbij huis worden gedaan (er zijn testcentrums in heel Nederland). Verder studeerde ik natuurlijk voornamelijk thuis (onderwijs op afstand). Hierdoor was het prima te combineren met mijn werk en gezin.
Via een digitaal portal c.q. forum stond ik in contact met mijn studiebegeleiders en mentors. Laatstgenoemden kon ik ook prima telefonisch bereiken. Natuurlijk ging er soms wel een iets mis op organisatorisch terrein, maar dat werd altijd netjes en snel opgelost (hoewel ik ook meerdere geluiden van studenten heb gehoord, die niet tevreden waren over de organisatie).

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer bij de opleiding is moeilijk aan te geven, aangezien je niet structureel samen met je medestudenten en docenten fysiek in één gebouw verblijft. Dit heeft met de aard van de opleiding te maken (onderwijs op afstand). Ik had die behoefte aan voortdurend contact met mijn medestudenten niet en vond het juist erg prettig om zelfstandig te werken.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Goede beheersing van een tweede taal (Duits, Frans of Spaans).analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, zelfstandig,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Onderwijs op afstand vraagt véél meer zelfstandigheid, organisatietalent, focus en zelfdiscipline dan bij deeltijd of voltijd onderwijs op een gewone onderwijsinstelling. Je moet immers veel meer zelf regelen en doen en kunt niet meestromen met de organisatie van de school en je medestudenten. Een sterke motivatie om de eindstreep te halen is dan ook erg belangrijk. Als men de hiervoor genoemde kerneigenschappen niet bezit, is onderwijs op afstand geen geschikte onderwijskeus.
Naast een goede beheersing van de Engelse taal, dient men ook een goede beheersing van een tweede taal (Duits, Frans of Spaans) te hebben, aangezien dit onderdeel is van het lesprogramma.
Vooral in de afstudeerfase is een analytische aanleg heel belangrijk. Een goed onderzoek vraagt immers om een analytische kijk op de zaak.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van European Studies en/of de NTI Leiden?

Ik kan alleen maar positieve punten bedenken. Het niveau van de opleiding en van de docenten lag m.i. heel hoog en de opleiding was goed te doen naast mijn werk en gezin. Daarnaast is deze manier van studeren ook zeer betaalbaar.

Onderwijs op afstand is echter niet voor iedereen geschikt, omdat het om véél meer zelfstandigheid, organisatietalent, focus en zelfdiscipline vraagt dan bij deeltijd of voltijd onderwijs op een gewone onderwijsinstelling.

- Verberg volledige review

Corina (51) uit Dodewaard Gehele opleiding | | MBO

Voor iedereen die van cultuur, politiek, geschiedenis en recht houdt en zich daarnaast in de breedte wil ontwikkelen kan ik deze studie ten zéérste aanraden...

+ Toon volledige review

Corina (51) uit Dodewaard Gehele opleiding | | MBO

Studenten over European Studies

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding European Studies studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding European Studies aan de NTI? Review dan deze opleiding!

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

NTI

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de NTI Hogeschool in Leiden en lees de reviews van studenten van de NTI Hogeschool.

NTI

Vergelijkbare opleidingen