Reviews over de opleiding Engineering / Energie- en Procestechnologie (AOT) bij HZ University of Applied Sciences in Vlissingen

Wil jij Engineering / Energie- en Procestechnologie (AOT) studeren in Vlissingen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Engineering / Energie- en Procestechnologie (AOT) aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Engineering / Energie- en Procestechnologie (AOT) en de HZ University of Applied Sciences in het algemeen.

Reviews over Engineering / Energie- en Procestechnologie (AOT) aan de HZ University of Applied Sciences

Uitvalpercentage van studenten Engineering / Energie- en Procestechnologie (AOT) aan de HZ University of Applied Sciences

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

41.7%

Landelijk gemiddelde

42%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Engineering / Energie- en Procestechnologie (AOT)

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Engineering / Energie- en Procestechnologie (AOT) studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Engineering / Energie- en Procestechnologie (AOT) aan de HZ University of Applied Sciences? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Engineering / Energie- en Procestechnologie (AOT) die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Kevin Kardux over Engineering / Energie- en Procestechnologie (AOT) aan de HZ University of Applied Sciences Vlissingen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding energie en procestechnologie (AOT) is een brede opleiding waarbij veel verschillende vakgebieden aan bod komen. De belangrijkste vakgebieden die aan bod komen zijn, zoals de opleidingsnaam al aangeeft, de energie en procestechnologie. Daarnaast staan vakgebieden als de elektrotechniek, werktuigbouwkunde en bedrjfdkunde centraal in de opleiding. Gedurende de opleiding maak je veel gebruik van toegepaste wis-en-natuurkunde om opdrachten uit de praktijksituatie te kunnen simuleren. Hierbij kan gedacht worden aan het modelleren van motoren, energiekringlopen of procestechnische installaties.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Op het moment dat ik een studiekeuze moest maken had ik zelf nog geen idee wat ik precies voor opleiding zocht. Omdat ik toch een opleiding in de technische richting zocht heb ik gekozen voor een opleiding die als vrij breed beschouwd wordt. (In die periode had deze opleiding nog de naam algemene operationele technologie). Eenmaal bezig aan de studie kwam ik tot het besef dat de essentie van de opleiding draait rondom de energie en procestechnolgie. Eenmaal bezig aan de studie werd de opleidingsnaam veranderd in de huidige naam energie en procestechnolgie. Hierdoor zullen mensen een beter beeld krijgen van de inhoud van de opleiding.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De school is door middel van het openbaar vervoer goed bereikbaar. daarnaast is het goed mogelijk om een voertuig te parkeren op het terrein van de school. de opleiding Energie & procestechnologie wordt alleen op deze hogeschool gegeven. Daardoor is het voor studenten buiten de regio(Zeeland, Brabant, het zuiden van Zuid-Holland) nagenoeg een verplichting om op kamers te gaan om deze opleiding te kunnen volgen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De opleiding Energie & procestechnologie wordt door veel studenten als moeilijk beschouwd. Omdat een deel van de studenten niet aan de eisen van de opleiding kan voldoen (denk hierbij aan de eisen die voor de propedeuse en toelating tot stage worden gesteld) blijf je uiteindelijk met een groep studenten over waarvan je zeker weet dat ze gedurende de opleiding een gemotiveerde houding hebben getoond. De opleiding is heel omvangrijk waardoor veel studenten moeite hebben met de stof en om deze binnen de daarvoor aangegeven periode te halen. Hierdoor zijn er weinig studenten die deze opleiding afronden binnen de 4 jaar die voor deze opleiding staan. Deze studenten hebben over het algemeen nauwelijks moeite met deze studievertraging; eenmaal afgestudeerd weet de student zeker dat hij/zij een erkend HBO diploma binnen heeft gehaald en dat hij/zij vrijwel zeker is van een goedbetaalde baan.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

doorzettingsvermogen, analytisch, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er wordt op de opleiding verwacht dat de student zijn schoolwerk zelfstandig of in samenwerking met medestudenten verwerkt. Omdat hierin weinig begeleiding wordt gegeven t.o.v. de middelbare school is het belangrijk dat de student gemotiveerd te werk kan gaan en dat hij/zij zelf tot een oplossing komt.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Engineering / Energie- en Procestechnologie (AOT) en/of de HZ University of Applied Sciences Vlissingen?

Zowel de hogeschool waarop de opleiding gegeven wordt al de opleiding zelf zijn t.o.v. andere opleidingen/scholen relatief klein. Hierdoor merk je dat je heel persoonlijk wordt behandeld. daarom is de sfeer op de hogeschool en de opleiding prettig om te ervaren.

- Verberg volledige review

Kevin Kardux Gehele opleiding | | ...

De opleiding Energie & procestechnologie wordt door veel studenten als moeilijk beschouwd

+ Toon volledige review

Kevin Kardux Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

HZ University of Applied Sciences

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen en lees de reviews van studenten van de HZ University of Applied Sciences.

HZ University of Applied Sciences