Reviews over de opleiding Engelse Taal en Cultuur bij Universiteit van Amsterdam

Wil jij Engelse Taal en Cultuur studeren in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam in Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Engelse Taal en Cultuur en de Universiteit van Amsterdam in het algemeen.

Reviews over Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Engelse Taal en Cultuur

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Engelse Taal en Cultuur studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Engelse Taal en Cultuur die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Jesse Van de Beek over Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

De Engelse taal wordt vanuit deze opleiding zeer breed bekeken. Het bestaat voor ongeveer 50% uit de literatuur en cultuur (voornamelijk de Britse eilanden en de VS) en 50% uit de Taalwetenschappelijke kant.
Binnen de literatuur kijk je in ieder geval in het propedeuse jaar naar literatuur binnen de geschiedenis van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld Chaucer in de tijdsgeest van de late middeleeuwen en Conrad en kolonialisme. Een ander onderdeel van de literatuurkant zijn literaire theorie├źn. Bijvoorbeeld hoe je vanuit een Marxistisch of Feministisch perspectief naar literatuur kijkt.
De andere kant is dus de Taalwetenschappelijke kant. Denk dan bijvoorbeeld aan Phonology (de klanken binnen de Engelse taal en het internationale alfabet dat je daarvoor gebruikt). Maar ook een Taalwetenschap zelf, hoe kinderen taal aanleren, of dieren een taal kunnen leren, hoe talen in het algemeen in elkaar kunnen zitten etcetera.
Verder komt natuurlijk ook Grammatica aan bod, de geschiedenis van de Engelse taal zelf en de constructie van zinnen. Vergeet bovendien niet dat je bijvoorbeeld ook Academische vaardigheden leert.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Het was allemaal een stuk moeilijker en ingewikkelder dan ik aanvankelijk dacht. Daarbij vond ik dat het eigenlijk niet helemaal duidelijk is wat je toekomstperspectieven zijn. Het is onwijs interessant als ALLE aspecten van de opleiding je aanspreken, maar het er komt helemaal geen praktijk bij kijken. Wees voorbereid op heel erg veel theorie en zelfstandig studeren. Daarom heb ik er zelf uiteindelijk voor gekozen om een lerarenopleiding te doen. Omdat ik dan wel wist wat ik er precies aan had.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De locatie van de faculteit geesteswetenschappen kan haast niet beter in het centrum van de Amsterdamse binnenstad. 5 minuten lopen vanaf de Dam.
Alle nodig faciliteiten zijn aanwezig, computers, bibliotheken etc. Al kunnen de computers wel redelijk vaak bezet zijn.
De organisatie van de UvA laat veel dingen te wensen over. Maar ondanks dat het af en toe hinderlijk is, is het geen reden om niet voor de UvA te gaan. Vind ik persoonlijk.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Ik ben dus van de opleiding afgegaan omdat ik zelf vond dat ik iets meer praktisch gericht was, ik ben het er daarom dan ook over eens dat de praktijk gerichtheid onvoldoende is.
Verder zijn (over het algemeen gezien) de leerlingen en docenten ontzettend gemotiveerd en gedreven! Ze hebben wel echt liefde voor het vak.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Op de opleiding wordt verwacht dat je ontzettend veel essays maakt, dat zorgt ervoor dat een aantal van de kwaliteiten die daar mee te maken hebben belangrijk zijn. Je moet daarbij analytisch en creatief omgaan met presentaties, literatuur en essays.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Engelse Taal en Cultuur en/of de Universiteit van Amsterdam?

De positieve punten zijn vooral de sfeer, gedrevenheid en kwaliteit van de opleiding. Ik mis de mensen vooral ook heel erg.
Wat negatievere punten zijn voor mij de organisatie van de universiteit, de hoeveelheid zelfstandig werk en dat er geen enkele praktijk in de opleiding komt kijken.

- Verberg volledige review

Jesse Van de Beek Gehele opleiding | | ...

Als de enige reden is dat je ontzettend ge?nteresseerd bent in literatuur: NIET DOEN

+ Toon volledige review

Jesse Van de Beek Gehele opleiding | | ...

Review van Anne Binsbergen over Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding gaat over de Engelse taal, zowel de grammaticale aspecten ervan als de literatuur die erin geschreven is. Je leert over de structuur en zinsbouw, retoriek, hoe je de taal kan gebruiken precies dat uit te drukken wat je wilt dat het uitdrukt. Maar ook culturele aspecten komen aan bod. Je leert veel over bekende en minder bekende schrijvers en literaire werken, plaatst alles in hun context en leert zodoende ook veel over Engeland (en soms ook Amerika) als land.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Op zich wel. Er is een goede balans tussen taalkundige aspecten en de bestudering van literatuur. Er is wel een hele duidelijke structuur, met veel opdrachtjes die je tussendoor moet maken en waar ook echt achteraan gezeten wordt, waardoor ik af en toe het gevoel kreeg nog op de middelbare school te zitten. Dit vooral in contrast met mijn andere studie Literatuurwetenschap, waar dat veel minder het geval is.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De faculteit is in het centrum van Amsterdam, dus je zit midden in de drukte en vlakbij de leukste plekjes van de stad. De Universiteitsbibliotheek is ook vlakbij, en er zijn zat studiecentra of rustige plekken om met je laptop te werken. De UvA is ietwat chaotisch, en soms gaat er wel eens iets fout met inschrijven voor vakken bijvoorbeeld, maar het feit dat het allemaal niet zo strikt verloopt heeft ook als voordeel dat je veel gedaan kunt krijgen als je er je best voor doet. Er is bijna niets dat niet verholpen kan worden door het versturen van een paar mailtjes.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De docenten zijn enthousiast en hebben veel kennis. Natuurlijk zijn er ook wat mindere, maar voor het grootste deel ben ik erg tevreden. Er heerst een gezellige sfeer, de studie is niet heel groot dus je leert elkaar en de docenten snel kennen.
Het is niet echt een moeilijke studie, tenzij je moeite heb met grammatica, of als je de teksten niet leest, er wordt wel verwacht dat je er wat moeite in stopt. Je kunt stage lopen als je wilt, maar dat moet je wel zelf regelen (hoewel je wel hulp krijgt van het stagebureau), en ook zelf tijd voor vrijmaken binnen je studieplan.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Als je totaal geen kennis hebt van de Engelse taal kom je niet ver: Shakespeare is al lastig genoeg van zichzelf. Omdat de literatuurvakken soms ook een filosofisch tintje hebben komt het goed van pas als je analytisch, maar ook abstract, na kan denken. Je moet ook gemotiveerd zijn anders heb je geen plezier in het maken van je opdrachten en het schrijven van je papers, maar dat geldt denk ik voor elke studie... Je hebt niet zo veel contacturen maar moet wel veel leeswerk verrichten en papers schrijven, als je niet zelfstandig kan werken ben je al gauw verloren.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Engelse Taal en Cultuur en/of de Universiteit van Amsterdam?

Het is een leuke, gevarieerde studie. Als je, zoals ik, meer fan bent van de literatuur dan zijn die vakken natuurlijk het leukst, maar de taalkundige vakken zijn dan nog wel te overzien, zeker omdat je merkt dat die vakken je ook daadwerkelijk helpen de taal beter te begrijpen, wat je ook weer helpt in de bestudering van een boek. Het is leuk om te ontdekken waarom een bepaalde schrijver voor een bepaalde stijl gekozen heeft, dat zou je niet kunnen leren zonder de werking van de taal eerst te begrijpen. Het sluit dus allemaal goed op elkaar aan. De UvA is een goede keuze omdat het midden in de stad ligt, waardoor je kunt profiteren van alle culturele dingen die er in Amsterdam te doen zijn, daarbij hou ik wel van een beetje chaos af en toe, zolang het de studie niet belemmert, en dat is in mijn geval in ieder geval niet zo. Het enige negatieve puntje vind ik toch de middelbare school mentaliteit dat er voortdurend achter je aan wordt gezeten over de opdrachtjes. Hoewel ik ook wel begrijp dat het nodig is, en je leert er wel veel van. Maar zelf hou ik meer van zelfstandig werken en mijn eigen tijd indelen, en daar krijg je bij deze studie niet altijd de mogelijkheid toe.

- Verberg volledige review

Anne Binsbergen Gehele opleiding | | ...

een leuke, gevarieerde studie

+ Toon volledige review

Anne Binsbergen Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Universiteit van Amsterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit van Amsterdam in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Universiteit van Amsterdam.

Universiteit van Amsterdam

Engelse Taal en Cultuur op de website van Universiteit van Amsterdam