Reviews over de opleiding Electrical Engineering bij TU Delft

Wil jij Electrical Engineering studeren in Delft? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Electrical Engineering aan de TU Delft in Delft. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Electrical Engineering en de TU Delft in het algemeen.

Reviews over Electrical Engineering aan de TU Delft

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Electrical Engineering

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Electrical Engineering studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Electrical Engineering aan de TU Delft? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Electrical Engineering die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Ron over Electrical Engineering aan de TU Delft

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2018

Waar gaat je opleiding over?

Elektrotechniek gaat over alles wat met elektriciteit en magnetisme te maken heeft. De elektrotechniek kent velen toepassingen en wordt ook steeds belangrijker in de huidige maatschappij. Hierdoor zie je dat, door de breedte van de studie, de studenten na afstuderen de aansluiting op de arbeidsmarkt niet erg goed vinden.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De studie komt overeen met de verwachtingen. Je leert meteen in het eerste kwartaal al hoe je schakelingen doorrekent en hier blijf je de rest van je studie mee bezig. Ook zit je zo'n twee middagen per week schakelingen te bouwen of te solderen of ben je op een andere manier praktisch met elektrotechniek bezig.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De campus ligt dichtbij het centrum van Delft en is ook goed te bereiken met de bus.
Het aantal studieplekken en computers zijn een beetje matig door het groeiende aantal studenten. Daarentegen zijn andere faciliteiten, als een bibliotheek en een sportcentrum, wel aanwezig.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Elektrotechniek trekt erg een bepaald type mens, maar omdat de studie toch best wel wat eerstejaars kent, is er altijd wel iemand die jou ligt. Ik ben erg positief over de docenten, omdat ze voor mij heel duidelijk uitleggen, vooral als je vragen hebt tijdens werkcolleges. Er zijn echter medestudenten die hier heel anders over denken, dit verschilt heel erg per persoon.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Elektrotechniek staat bekend als pittige studie en ongeveer de helft van de eerstejaars zie je in het tweede jaar niet meer terug. Daarnaast heb je twee keer per jaar 'EPO'. Dit zijn projecten die je in een groep uitvoert. Bij deze projecten kan de uni nog best wel wat van je vragen. Hier vergis je je vooral in het begin nog wel eens in.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Electrical Engineering en/of de TU Delft?

Ondanks dat elektrotechniek veel toepassingen heeft, kan het af en toe nogal op hetzelfde neerkomen, namelijk op schakelingen. Dat kan uiteindelijk gaan vervelen. Negatief vind ik ook het tekort aan de studieplekken.
Positief vind ik het niveau van de studie en de docenten (van de werkcolleges).

- Verberg volledige review

Ron Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Techniek

Stel Ron een vraag!

Ondanks dat elektrotechniek veel toepassingen heeft, kan het af en toe nogal op hetzelfde neerkomen. Negatief vind ik ook het tekort aan de studieplekken. Positief vind ik het niveau van de studie en de docenten (van de werkcolleges)...

+ Toon volledige review

Ron Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Techniek

Stel Ron een vraag!
Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

TU Delft

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Technische Universiteit Delft in Delft en lees de reviews van studenten van de Technische Universiteit Delft.

TU Delft

Electrical Engineering op de website van TU Delft