Reviews over de opleiding Economie bij Tilburg University

Wil jij Economie studeren in Tilburg? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Economie aan de Tilburg University in Tilburg. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Economie en de Tilburg University in het algemeen.

Reviews over Economie aan de Tilburg University

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Economie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Economie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Economie aan de Tilburg University? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Economie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Maarten over Economie aan de Tilburg University Tilburg

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

Als student Economics leer je hoe verschillende dingen in de economie met elkaar te maken hebben en invloed op elkaar hebben. Je leert hoe werkloosheid ontstaat, wat de gevolgen zijn van groeiende economieën in Azië, de oorzaken van de financiele crisis vanaf 2007, de rol van (centrale) banken in de economie, de rol voor de overheid, etc.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Economics is een boeiende opleiding met aandacht voor de praktijk. Iedere dag zie je op het journaal onderwerpen waar je mee bezig bent. De stof is wel gebasseerd op wiskundige, theoretische modellen en dat maakt dat je een behoorlijk deel van je tijd bezig bent met vergelijkingen etc. Ik heb persoonlijk veel plezier in het feit dat ik de economische wereld veel beter heb leren begrijpen dan ik ooit had gedacht en ben daarom tevreden met m'n keuze. Mooi aan Economics is verder dat je vanaf dag 1 met economie bezig bent, en geen ongerelateerde vakken als Marketing hoeft te volgen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Tilburg is als stad aardig. De campus is schitterend en de faciliteiten zijn prima. De organisatie is uitstekend; de studie is kleinschalig en professoren kennen je daardoor goed. Verder kun je bij vragen snel terecht en wordt je adequaat geholpen bij problemen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer is zeer internationaal; een meerderheid van de studenten komt uit het buitenland. Bij mij in de groep zitten mensen uit Spanje, Duitsland, Frankrijk, Roemenië, Zweden, de U.K., de U.S.A, Argentinië, China, Indonesië, Mexico, etc.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De studie heeft veel teamwork en opdrachten, waardoor je snel veel tijd kwijt bent. Omdat lessen in het Engels worden gegeven is dat een must. Verder moet je het vooral leuk vinden met een groep studenten van over de hele wereld om te gaan en interesse hebben in Economie.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Economie en/of de Tilburg University Tilburg?

Positief: Zie boven. Negatief: relatief veel uren werklast, eerste jaar erg theoretisch.

- Verberg volledige review

Maarten uit Tilburg Gehele opleiding | | ...

De sfeer is zeer internationaal; een meerderheid van de studenten komt uit het buitenland

+ Toon volledige review

Maarten uit Tilburg Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Tilburg University

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit van Tilburg in Tilburg en lees de reviews van studenten van de Universiteit van Tilburg.

Tilburg University

Economie op de website van Tilburg University