Reviews over de opleiding Economie en Bedrijfseconomie bij Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij Economie en Bedrijfseconomie studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Economie en Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Economie en Bedrijfseconomie en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Reviews over Economie en Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Economie en Bedrijfseconomie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Economie en Bedrijfseconomie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Economie en Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Economie en Bedrijfseconomie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Jasper over Economie en Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Bedrijfseconomie is een brede opleiding, met aspecten van verschillende richtingen. Zo volg je elk kwartaal 3 vakken, waarvan 1 economisch vak, 1 bedrijfskundig vak en 1 ondersteunend vak. Aan economische vakken kun je denken aan micro- of macro-economie en internationale economie (handel tussen landen). Typische bedrijfskundige vakken richten zich meer op de verschillende onderdelen binnen een bedrijf. Zo heb je vakken als marketing, operations managemen (''productie-afdeling'') en financiering. Bij ondersteunende vakken kun je denken aan zaken als Engels, accountancy en juridische zaken.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik dacht dat een brede opleiding zou zijn met veel verschillende invalshoeken en dat komt overeen met de werkelijkheid. Ik heb voornamelijk gekozen voor deze opleiding omdat ik nog niet goed wist wat ik binnen de bedrijfskunde wilde doen, en deze opleiding zoals gezegd erg breed is.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

In tegenstelling tot de meeste andere universiteiten bevindt de RuG zich niet vlakbij het centraal station. Hierdoor moet je nog een stuk fietsen of met de (overvolle) bus.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Over het algemeen vind ik de opleiding goed te doen, als je wekelijks de stof bijhoudt zou je prima voor de opleiding moeten kunnen slagen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, ondernemend, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er zijn relatief veel groepsopdrachten, waarbij een goede samenwerking uiteraard belangrijk is. Verder moet er gemiddeld eens per kwartaal een individuele presentatie of groepspresentatie gehouden worden.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Economie en Bedrijfseconomie en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Positieve punten is de diversiteit aan invalshoeken die de opleiding biedt. Zo zou je met deze opleiding aan de slag kunnen in de financiële sector (banken, verzekeraars, pensioenfondsen, beurshandelaar enz.), als econonoom bij een bank of bij de overheid (Centraal Planbureau bijvoorbeeld) en je kan binnen een (internationaal) bedrijf op verschillende afdelingen aan de slag (marketing, finance, productie). Negatieve punten zijn dat er een hoge mate van zelfstandigheid en zelfdiscipline gevraagd worden. Met soms maar 8 uur in de week college moet het gros van de studie thuis gebeuren.

- Verberg volledige review

Jasper (19) Gehele opleiding | | ...

Positieve punten is de diversiteit aan invalshoeken die de opleiding biedt. Negatieve punten zijn dat er een hoge mate van zelfstandigheid en zelfdiscipline gevraagd worden

+ Toon volledige review

Jasper (19) Gehele opleiding | | ...

Review van Stefan Riezebos over Economie en Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Waar gaat je opleiding over?

Ik heb van 2009 tot 2012 de BSc Economie & Bedrijfseconomie gevolgd in Groningen, aan de Rijksuniversiteit Groningen. De opleiding was destijds zo opgezet dat het propedeusejaar (1e jaar van de opleiding) erg breed was, waarna een keuze gemaakt moest worden voor 2 stromingen. Deze stromingen waren International Economics & Business (IEB) en Economics. Ik heb voor de laatste gekozen, omdat mijn voorkeur uitging naar een programma dat analytisch meer van de student vroeg en ook meer inging op wiskunde en modellen. Belangrijke vakken van deze stroming zijn bijvoorbeeld Macroeconomics, Microeconomics, Finance en Mathematics.

De opleiding richtte zich er erg op om studenten kennis te laten maken met de wetenschappelijke wereld rondom Economics. Dat kwam tot uiting door bijvoorbeeld veel vakken die gegeven werden aan de hand van wetenschappelijke papers, maar ook het veelvuldig zelf moeten schrijven van (research) papers. Meestal betekende dit dat je zelf empirisch onderzoek moest doen, oftewel met data aan de slag en statistische analyses uitvoeren. Kleinere opdrachten konden ook neerkomen op simpelweg een literature review.

Waar de wetenschappelijke wereld duidelijk de eerste prioriteit heeft, wordt er ook aandacht besteed aan de praktijk door middel van bijvoorbeeld gastcolleges. Een ander voorbeeld is een docent die zelf het initiatief genomen om op een dagtripje te gaan naar Den Haag, op bezoek bij het CPB en een ministerie.
Omdat de faculteitsvereniging (EBF) hieraan echter ook veel aandacht besteedt, wordt dit door docenten minder gedaan. Op deze manier kunnen studenten zelf kiezen of ze dit een belangrijk aspect vinden, of hier nog minder in geïnteresseerd zijn. De EBF heeft bijvoorbeeld 'Leadership Panels' georganiseerd van o.a. Zalm, Rutte en de Jager tijdens mijn bachelor.

Als je geïnteresseerd bent in de studie Economics, moet je jezelf denk ik afvragen of je affiniteit hebt met modellen (denk aan Keynes met Y=C+I+O+E-M), wiskunde om deze modellen op te lossen en voornamelijk hoe veranderingen in de economie andere sectoren beïnvloeden. Je zult de helft van je studie bezig zijn met dit soort vraagstukken:

'Stel dat er een schok is in de oliesector (bijv. orkaan Isaac op dit moment), dan gaat de prijs van olie dus plotseling scherp omhoog. Wat voor invloed heeft dit op die sector die zoveel olie nodig heeft, en wat voor invloed op deze? Is het voor deze sectoren mogelijk bepaalde productiefactoren uit te wisselen waardoor de productie weer optimaal efficiënt is?'

De focus van de studie ligt voornamelijk hier op, maar ook Finance speelt een grote rol. Een groot aandeel van mijn studiegenoten gaan hierin verder en dus richting de banking sector, zoals ABN, Rabobank of de Nederlandse Bank (DNB). Hierbij leer je bijvoorbeeld hoe een optimaal portfolio van aandelen samengesteld wordt en wat voor statistiek en wiskunde hier achter ligt. De vakken aan de RUG die zich hier op richten zijn van een hoog niveau, dus als je hierin geïnteresseerd bent is dit ook aan te raden.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De kwaliteit van de opleiding ben ik zeer over te spreken, voornamelijk in het tweede en derde jaar waren de docenten erg goed en wisten ze bovendien studenten goed te motiveren, hetgeen ik altijd erg kan waarderen. Verder ben ik zeer te spreken over de hoeveelheid stof die aan bod is gekomen in drie jaar tijd.

De opleiding was misschien wel wat wetenschappelijker dan ik in eerste instantie had verwacht, maar terugkijkend was dat ook wel een goede aanpak, uiteindelijk is de RUG toch een WO-instelling.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Groningen is altijd 'mijn' stad geweest, dus over de locatie heb ik niets te klagen. Ik zal echter proberen hierover zo objectief mogelijk te blijven! Groningen is een hartstikke leuke studentstad met veel uitgaansgelegenheden, leuke studentenverenigingen en prima sportfaciliteiten en verenigingen. Let er wel op dat voor de faculteiten Economie en Bedrijfskunde (FEB) en Wiskunde en Natuurwetenschappen (FWN) je colleges plaatsvinden op het Zernike, in het noorden van de stad. Dit is een prima campus om college te hebben, maar lang niet zo sfeervol als het Harmonie of het Academiegebouw in het centrum van de stad, waar bijvoorbeeld Rechten en Letteren zitten.

De ICT-faciliteiten zijn naar mijn mening met de Elektronische Leeromgeving (ELO) Nestor en de andere systemen zoals ProgressWWW en Ocasys ook prima geregeld. Daarnaast zijn er veel computers beschikbaar om te gebruiken en is de Universiteitsbiblitoheek (UB) ook zeer geschikt om te studeren.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De sfeer bij de opleiding veranderde na het eerste jaar behoorlijk, omdat slechts 1/3 deel van de studenten voor de Economics stream koos. Daardoor werd het een kleine groep studenten (ong. 50) die elkaar allemaal al snel goed kenden. Hierdoor werd het een persoonlijke sfeer die mij erg aanstond.

De colleges zijn opgedeeld in hoor- en werkcolleges, maar omdat de groep dus steeds wat kleiner werd, bleek ook het onderscheid tussen een hoor- en werkcollege wat te vervagen. Overigens waren de docenten altijd erg goed te benaderen, even binnenlopen op de kamer was nooit een probleem!

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Analytisch sterk zijn is naar mijn mening de belangrijkste vereiste voor deze opleiding, voor alle vakken is het nodig dat je problemen doortastend aan kunt pakken en binnen no-time een duidelijke overzicht hebt van het probleem en hoe je het gaat aanpakken.

Daarnaast is de opleiding geheel in het Engels, waardoor de beheersing hiervan dus ook van belang is. Overige kwaliteiten die ik van belang vind zijn bijvoorbeeld ook samenwerken, omdat groepswerk ook belangrijk was, bijna alle papers die je schrijft zijn in groepen van 2 tot 4 studenten.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Economie en Bedrijfseconomie en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Positief:

- Hoog niveau van de opleiding
- Goede docenten
- Goede mogelijkheden om als student-assistent aan de slag te gaan

Negatief:

- Ondersteunende organen zijn vaak wat (te) bureaucratisch opgezet. Kan gebeuren dat je van het kastje naar de muur gestuurd wordt.

- Verberg volledige review

Stefan Riezebos Gehele opleiding | | ...

De kwaliteit van de opleiding ben ik zeer over te spreken

+ Toon volledige review

Stefan Riezebos Gehele opleiding | | ...

Review van Thijs van Boven over Economie en Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

Waar gaat je opleiding over?

Het eerste jaar is vooral gericht op het wiskundige deel van de studie en hierop struikelen veel nieuwe studenten, het is voornamelijk wiskunde B en daar moest ik aardig wat tijd in steken om het te begrijpen, aangezien ik zelf altijd Wiskunde A heb gehad op de middelbare school. Daarnaast is je aanwezigheid ook erg belangrijk om alvast een percentage van je eindcijfer te kunnen binnenhalen. Dit gaat om 6 keer 2 uur aanwezig bij de verplichte werkgroepen. Door alleen de werkgroepen te volgen zou je de vakken opzicht wel kunnen halen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Het komt zeker overeen met de verwachtingen, delen van economie komen terug. Alleen had ik de Wiskunde iets makkelijker verwacht.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De Locatie is dan wel net buiten de stad (Zernike), maar het ligt er maar net aan waar je in de stad woont. Voor mij is het 10 minuten fietsen. Ik vind vooral de organisatie van de opleiding iets te streng dit jaar. Bij sommige vakken worden geen mobiels toegelaten en ben je de pineut als je een minuut te laat komt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De werkgroepen zijn altijd wel gevuld met gezellig mensen, je komt elkaar echt goed te kennen. Daarnaast is er een mentorgroep die daar bij helpt. De docenten zijn ook erg goed in het uitleggen van de stof die je nodig hebt voor je tentamens. Alleen is er nooit iets praktijkgerichts geweest tot nu toe.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is een engelse studie (Economics and Business Economics). De wiskunde wordt heel nauwkeurig nagekeken, dus kleine foutjes kunnen fataal zijn op je tentamen. Gedisciplineerd verschilt per vak.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Economie en Bedrijfseconomie en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Positief: Veel zelf opdrachten maken en hiervan van leren. Weinig leerstof, maar vooral opdrachten maken.

Negatief: Strengheid van aanwezigheid soms.

- Verberg volledige review

Thijs van Boven (20) uit Groningen Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Gezondheid

Stel Thijs een vraag!

De werkgroepen zijn altijd wel gevuld met gezellig mensen, je komt elkaar echt goed te kennen. Daarnaast is er een mentorgroep die daar bij helpt. De docenten zijn ook erg goed in het uitleggen van de stof die je nodig hebt...

+ Toon volledige review

Thijs van Boven (20) uit Groningen Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Gezondheid

Stel Thijs een vraag!

Review van Robin over Economie en Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding is erg gericht op zelfstandig onderwijs. De hoorcolleges zijn informatief maar over het algemeen ga ik er niet heen omdat ik ze thuis liever terug lees. Vrijwel alles is namelijk online beschikbaar. Werkcolleges zijn een goeie toevoeging op het zelfstandige leergedeelte omdat je op die manier je kennis kan testen. Grootste pluspunt is het hoge niveau en de engelse voertaal die toch zeker een meerwaarde geeft ten opzichte van de studie bedrijfskunde.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik had de opleiding saaier verwacht en een stuk moeilijker. Het niveau is hoog maar met wat inzet zeker te doen. Tevens lijken de vakken erg op die van bedrijfskunde maar wordt er net wat meer van je verwacht en leer je alles in het Engels, wat handig is aangezien alle studie boeken ook engels zijn.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Geweldige studentenstad en alle gebouwen dicht bij elkaar. Goeie faciliteiten, vooral de computers en de print faciliteiten zijn zeer goed, al zijn er wel wat weinig computers beschikbaar vaak.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Goeie sfeer, hoog niveau alleen soms wat theoretisch georiënteerd

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat de opleiding zeer zelfstandig is, ook is alles in het engels en moet er redelijk vaak in groepsverband worden gewerkt aan projecten/presentaties.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Economie en Bedrijfseconomie en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Positief: niveau en het Engelstalige aspect
Negatief: theoretisch georienteerd

- Verberg volledige review

Robin (19) uit Groningen Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Techniek

Stel Robin een vraag!

Ik had de opleiding saaier verwacht en een stuk moeilijker. Het niveau is hoog maar met wat inzet zeker te doen. Tevens lijken de vakken erg op die van bedrijfskunde maar wordt er net wat meer van je verwacht en leer je alles in het Engels...

+ Toon volledige review

Robin (19) uit Groningen Gehele opleiding | | VWO - Natuur & Techniek

Stel Robin een vraag!

Review van tjarko over Economie en Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Economie en Bedrijfseconomie gaat over de interactie van de economie op het internationale (macro) niveau en het bedrijfs (micro) niveau en hoe bedrijven de internationale handel verklaren en definiëren.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Van tevoren had ik verwacht dat er in de studie meer aandacht besteed zou worden aan de micro kant van de economie. ditzelfde geld ook voor mijn scriptie waar ik maar uit 1 micro onderwerp kon kiezen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

de faculteit economie ligt helaas aan de rand van de stad waardoor het een niet heel stijlvolle uitstraling heeft en ook een beetje verder is. verder is alles wel goed geregeld.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

naar aanleiding van de laatste twee vragen wilde ik nog toevoegen dat de studie zeer onderzoek gericht is en daardoor toch een hoog niveau heeft. Er kan verder wel gekozen worden door studenten zelf hoe hoof niveau de studie is. Verder is de praktijkgerichtheid van de studie vrij droevig want er is helemaal niks praktisch aan helaas.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

zoals eerder gemeld is het een erg onderzoek gerichte studie waarbij analytisch vermogen vrijwel centraal staat. verder is er voor de wat meer strategisch gerichte vakken ook een creatief aspect nodig en aangezien de studie engels is, is beheersing van deze taal vereist. tot slot is het geen eenvoudige studie, waardoor het in het algemeen gesproken handig is om gemotiveerd en gedisciplineerd te zijn.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Economie en Bedrijfseconomie en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

negatief is de slechte praktische kant van de studie en het feit dat er niet genoeg stil wordt gestaan bij de bedrijfskant. positief is de sfeer en studie-ervaring in Groningen en de kwaliteit van de studie.

- Verberg volledige review

tjarko (20) uit groningen Gehele opleiding | | ...

Stel tjarko een vraag!

Van tevoren had ik verwacht dat er in de studie meer aandacht besteed zou worden aan de micro kant van de economie. ditzelfde geld ook voor mijn scriptie waar ik maar uit 1 micro onderwerp kon kiezen...

+ Toon volledige review

tjarko (20) uit groningen Gehele opleiding | | ...

Stel tjarko een vraag!

Review van Bas Koning ter Heege over Economie en Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding geeft studenten een brede basis, met onder meer vakken in de richting marketing, finance, statistiek en micro- & macro-economie. Met deze bachelor op zak kun je een goede afweging maken voor een master-opleiding naar keuze, of aan het werk gaan.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De eerste periode van het eerste jaar begint aardig pittig, het is belangrijk om vanaf het begin bij de les te blijven om in deze periode niet te veel achterstand op te lopen. De opleiding in zijn geheel kwam grotendeels overeen met mijn verwachtingen, al had ik niet verwacht dat er nog relatief veel wiskunde bij kwam kijken. Bij het voltooien van mijn bachelor scriptie bleek deze opgedane kennis echter geen overbodige luxe.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De economische en bedrijfskundige faculteit bevindt zich op het Zernike-complex aan de noordkant van het centrum. Dit is een goede locatie, met alle faciliteiten binnen handbereik. Ik woon zelf aan de rand van het centrum en doe er 10 minuten over om naar de universiteit te fietsen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Aan de hand van casussen bij de verschillende vakken leer je opgedane kennis praktisch toe te passen. Uiteraard zit er ook een aantal theoretische vakken bij met weinig casussen. Het niveau van de opleiding in zijn geheel is vrij hoog, tentamens zijn zeker niet makkelijk en in vergelijking met andere studies zelfs aardig pittig.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Beheersing van de Engelse taal is noodzakelijk, aangezien het merendeel van de literatuur in het Engels is. Daarnaast moeten studenten zowel samenwerken als zelfstandig opdrachten maken, hiervoor dienen studenten gemotiveerd te zijn. Door de grote mate van zelfstandigheid is het belangrijk om ondernemend te zijn, docenten willen best wat voor je doen maar dan moet je wel zelf initiatief tonen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Economie en Bedrijfseconomie en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Positieve punten zijn de verschillende onderdelen van de vakken, zowel hoorcolleges als practica/werkcolleges. Tevens is het eenvoudig om in contact te komen met docenten. Voor studenten die ervaring op willen doen in het buitenland zijn er verschillende buitenlandse reizen die georganiseerd worden door verenigingen en is het mogelijk in een minor te volgen aan één van de tientallen/honderden partner universiteiten in het buitenland. Negatief punt vind ik dat er weinig samenwerking is met ondernemingen, er wordt wel een aantal gastcolleges verzorgd door mensen uit het bedrijfsleven/vanuit de overheid, voor de rest moet je dit zelf regelen mocht je dit willen.

- Verberg volledige review

Bas Koning ter Heege Gehele opleiding | | ...

De eerste periode van het eerste jaar begint aardig pittig

+ Toon volledige review

Bas Koning ter Heege Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Rijksuniversiteit Groningen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen en lees de reviews van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Rijksuniversiteit Groningen

Economie en Bedrijfseconomie op de website van Rijksuniversiteit Groningen