Reviews over de opleiding Econometrie en Operationele Research bij Tilburg University

Wil jij Econometrie en Operationele Research studeren in Tilburg? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Econometrie en Operationele Research aan de Tilburg University in Tilburg. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Econometrie en Operationele Research en de Tilburg University in het algemeen.

Reviews over Econometrie en Operationele Research aan de Tilburg University

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Econometrie en Operationele Research

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Econometrie en Operationele Research studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Econometrie en Operationele Research aan de Tilburg University? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Econometrie en Operationele Research die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Jorgo Goossens over Econometrie en Operationele Research aan de Tilburg University Tilburg

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

Het weergeven van de economie of (operationele) processen met behulp van wiskundige modellen; vooral statistische methoden en kansberekening spelen hierbij een grote rol.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn verwachting was dat de opleiding uitdagend zou zijn, met name op wiskundig gebied. Dit klopte ook wel, want wiskunde moet je leuk vinden wil je deze opleiding doen. Zelfdiscipline -en studie spelen ook een belangrijke rol.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De Universiteit van Tilburg heeft een eigen station, waardoor je erg snel op de campus bent. Ook is de universiteit compact, alle gebouwen liggen dicht bij elkaar en niet verspreid over de stad. Ook zijn de meeste faciliteiten en gebouwen modern en nieuw, dit geeft een frisse uitstraling.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De professoren, ook wel 'docenten' genaamd, zijn zeer bekwaam in hun vakgebied en dit zorgt voor goede (werk)colleges. De didactische vaardigheden mogen soms wat opgehaald worden, maar over het algemeen zijn de (werk)colleges prima in orde. De opleiding is wat pittig, maar als je graag wiskunde doet en gemotiveerd bent, dan vormt de opleiding geen punt. Praktijkgerichtheid komt meer in de Masterfase en als je pas werkt, wel is er genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling naast je studie: extra programma's, gratis taalcursussen, commissies, verenigingen en (studenten)bureaus.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De opleiding vereist doorzettingsvermogen, discipline in je planning en schoolwerk. Analytisch vermogen heb je als je wiskunde doet en hierbij dien je nauwkeurig te zijn. Het eerste jaar van de studie is tweetalig (Nederlands óf Engels), daarna zijn alle vakken volledig in het Engels. Ook, een econometrist presteert graag en iedereen haalt dan graag mooie cijfers.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Econometrie en Operationele Research en/of de Tilburg University Tilburg?

Compacte studie, veel professoren kennen je wat zorgt voor een fijne, persoonlijke sfeer (wat bij grootschalige studies niet zo is).

- Verberg volledige review

Jorgo Goossens (20) uit Breda Gehele opleiding | | ...

Stel Jorgo een vraag!

De opleiding vereist doorzettingsvermogen, discipline in je planning en schoolwerk. Analytisch vermogen heb je als je wiskunde doet en hierbij dien je nauwkeurig te zijn. Het eerste jaar van de studie is tweetalig...

+ Toon volledige review

Jorgo Goossens (20) uit Breda Gehele opleiding | | ...

Stel Jorgo een vraag!
Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Tilburg University

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit van Tilburg in Tilburg en lees de reviews van studenten van de Universiteit van Tilburg.

Tilburg University

Econometrie en Operationele Research op de website van Tilburg University