Reviews over de opleiding Docent Dans bij Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Wil jij Docent Dans studeren in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Docent Dans en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in het algemeen.

Reviews over Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Uitvalpercentage van studenten Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

17%

Landelijk gemiddelde

20%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Docent Dans

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Docent Dans studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Docent Dans die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Chrissy over Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding leidt je op als Docent, Danser en Dansmaker. Dit betekend dat elk jaar je verschillende periodes hebt waarin jij je focust op één van de drie onderdelen. Als docent loop je vanaf het eerste jaar al stage en geef je daarnaast aan je klasgenoten en amateurs les. Als danser krijg je een diversiteit aan vakken in vier jaar tijd. Van Urban tot Klassiek etc. Als dansmaker houdt je je één keer per jaar bezig met het maken van een voorstelling en daarbij een eigen stuk.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Enigszins wel. Ik had echter wel meer verwacht dat je een eigen richting kon kiezen als maker of docent. Hier bedoel ik mee een bepaalde stijl voor jou ontwikkeling. Daarnaast krijg je veel informatie voor toekomstig docent, ik had dit verwacht; maar hoopte op meer balans met het element Danser.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De Theaterschool ligt fantastisch in het centrum van Amsterdam. Niet alleen door de gezellige sfeer is het leuk, maar ook doordat je bepaalde elementen van de opleiding gelijk kan uitvoeren door de omgeving waarin je je bevind.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De opleiding organiseert elk jaar verschillende projecten met docenten/makers/producties van buitenaf. Hier door je erg interessante ervaringen op en het verrijkt elke keer weer je kijk op andere elementen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet weten van jezelf of je dit wilt of niet. Deze opleiding vergt fysiek en mentaal veel van je.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Docent Dans en/of de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam?

Ik vind het erg positief dat de opleiding gaat vanuit het punt 'jezelf'. Je zal altijd vanuit jezelf werken in de technieklessen, maar ook in de theorielessen. Het negatieve aan de opleiding vind ik het punt dat je bijna altijd meer moet geven fysiek en mentaal dan er van te voren wordt gezegd.

- Verberg volledige review

Chrissy (20) uit Haarlem Gehele opleiding | | ...

De opleiding organiseert elk jaar verschillende projecten met docenten/makers/producties van buitenaf. Hier door je erg interessante ervaringen op en het verrijkt elke keer weer je kijk op andere elementen...

+ Toon volledige review

Chrissy (20) uit Haarlem Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten