Reviews over de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving bij NHL Hogeschool in Leeuwarden

Wil jij Docent Beeldende Kunst en Vormgeving studeren in Leeuwarden? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving en de NHL Hogeschool in het algemeen.

Reviews over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de NHL Hogeschool

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de NHL Hogeschool? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Neeltsje over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de NHL Hogeschool Leeuwarden

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

ik vind de opleiding erg prettig en kan er echt mijn ei kwijt. je doet praktijk en theorie. zelf ben ik al niet zo'n grootte leerder, dus ik vind het aantal toetsen per periode precies genoeg. hoe druk je het hebt ligt helemaal aan jezelf. ga je alles op het laatste moment doen en het de rest van de periode lekker rustig aan te doen, dan krijg je het zwaar in de toetsweken. houd je alles bij vanaf het begin van een periode en ben je goed op schema, kom je extra dagen om dingen af te maken, dan is het alleen nog een questie van goed leren en de toetsen halen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Eigenlijk is het beter dan verwacht. ik keek er eerst we een beetje tegenop om naar het HBO te gaan. je hoort allemal verhalen dat je zo veel moet doen, geen vrije tijd meer hebt en dat het moeilijk is. dit valt mij erg mee. natuurlijk is het geen makkie, moet je veel doen en of je vrije tijd hebt, ligt geheel aan jezelf. of je het haald ligt ook aan jezelf. kom je altijd braaf naar school, maak je dingen optijd af, houd je alles netjes bij, dan heb je heus nog wel vrije tijd over.
Wat ik wel een beetje jammer vind aan de opleiding, is de stage. je hebt elk jaar stage. 1e jaar is echt een snuffelsatge, terwijl deze 2 perioden van 1x per week lang is, en in je 2e jaar kan je al wat meer, maar dan is de stage maar 1 periode van 1x per week. dan wordt je in je LIO ineens voor de leeuwen gegooid, zo'n gevoel krijg ik daarbij. ook vind ik dat ze iets beter stages kunnen regelen. en ik snap dat het moeilijk is om plekken te vinden, maar het is best jammer als je 2x achter elkaar op het zelfde niveau stage loopt en zo niet van alles een beetje kan proeven (daar is de stage ook voor!)

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

(toets)rooster mogen wel eerder online komen zodat je weet waar je je op kan voorbereiden.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Ik vind persoonlijk het niveau van de opleiding precies goed, niet super moeilijk, niet te makkelijk. eigenlijk zo als ik het wel een beetje verwacht had.
Ik vind de docenten in mijn opleiding erg leuke mensen. ze leggen graag extra dingen aan je uit, willen er voor je zijn, houden graag een persoonlijk gesprekje en horen er echt bij, als iemand weggaat, is het alsof er iemand uit je familie in een ander land gaat wonen. je bent gewoon gehecht aan de docenten, want het zijn gewoon goede, leuke en aardige docenten die jou iets willen leren, ookal moeten ze het 10x uitleggen, dat doen ze voor je. en dat vind ik prettig aan onze kleine afdeling met onze docenten die eigenlijk alleen op onze kleine afdeling les geven.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Als je niet creatief bent, kun je dit niet doen. je bent en moet hier constant creatief zijn. je moet ook een harde werker zijn en echt doorzetten. anders haal je het niet in het eerste jaar. zelfstandigheid is sowieso een groot ding op het HBO, en dus ook bij deze opleiding. maar als je er naar vraagt, helpen de docenten je altijd. presenteren is van groot belang, je komt immers na de opleiding voor de klas te staan! tsja, dat is een soort presenteren, dus als je deze skills hebt, heb je zeker een voordeel!

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Docent Beeldende Kunst en Vormgeving en/of de NHL Hogeschool Leeuwarden?

Positief: de docenten hebben zowel als professioneel contact als persoonlijk contact met je en willen heel graag dat je leert van hen. ook vind ik de vrijheid die er op de opleiding is erg prettig. vooral omdat je naar zo'n opleiding gaat omdat creatief zijn je ding is en je dit wilt doorgeven aan anderen, kan je hier lekker je ei kwijt. je bent zelf veel bezig, maar in je opdrachten ben je vaak erg vrij en moet je je eigen creativiteit laten zien. dus niet dit en zo is de opdracht, anders mag niet, nee juist dit zijn de richtlijnen voor de opdracht, de rest moet je zelf invullen. dat vind ik persoonlijk erg prettig.

Negatief: dat heb ik al een beetje genoemt, op tijd dingen regelen is wel een min puntje. ik wil graag zekerheid en de dingen op tijd weten zoals een toetsrooster. zo kan ik mijn planning voor leren beter indelen. het is dan jammer dat het pas een week voor de toetsweek online komt te staan.

- Verberg volledige review

Neeltsje (20) uit Drachten Gehele opleiding | | HAVO - Cultuur & Maatschappij

Stel Neeltsje een vraag!

Eigenlijk is het beter dan verwacht. ik keek er eerst we een beetje tegenop om naar het HBO te gaan. je hoort allemal verhalen dat je zo veel moet doen, geen vrije tijd meer hebt en dat het moeilijk is. dit valt mij erg mee...

+ Toon volledige review

Neeltsje (20) uit Drachten Gehele opleiding | | HAVO - Cultuur & Maatschappij

Stel Neeltsje een vraag!
Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

NHL Hogeschool

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de NHL Hogeschool in Leeuwarden en lees de reviews van studenten van de NHL Hogeschool.

NHL Hogeschool