Reviews over de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving bij Fontys Hogeschool in Tilburg

Wil jij Docent Beeldende Kunst en Vormgeving studeren in Tilburg? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving en de Fontys Hogeschool in het algemeen.

Reviews over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Fontys Hogeschool

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Fontys Hogeschool? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Melissa over Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Fontys Hogeschool Tilburg

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2018

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding is heel breed, je leert veel over verschillende beeldende technieken in de vakken 2D, 3D en 4D. Verder krijg je ook les in onderwijzen en psychologie. Kunstgeschiedenis is ook een groot onderdeel van de opleiding. Je zou de opleiding kunnen zien als een gelijke verdeling van deze drie onderwerpen; praktijk, kunstgeschiedenis en onderwijstechnieken. Het is een brede opleiding, je krijgt veel informatie op allerlei vlakken.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Jazeker, ik heb niet heel veel onderzoek gedaan naar hoe de opleiding in elkaar zat. Wel had ik te horen gekregen van de drieverdeling en deze klopt zeker. Ook het aanprijzen van de opleiding met: je krijgt veel praktijklessen is helemaal waar. Hier ben ik wel blij om want ik hou van het werken met mijn handen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

De locatie van de school is perfect. De school ligt midden in het centrum en is zeer goed bereikbaar. Op de school zijn verschillende praktijklokalen met veel mogelijkheden, zo staan er veel machines die je mag gebruiken en kun je goedkoop materiaal inkopen. De school houdt je goed op de hoogte van verschillende veranderingen en vraagt ook vaak naar je mening. Dit door middel van enquĂȘtes of mail.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De colleges van kunstgeschiedenis zijn in het eerste jaar geheel chronologisch en hierbij moet je ook een tijdlijn maken, dit maakt het heel gestructureerd. De meeste docenten zijn erg enthousiast en vol passie over hun vak. Dit maakt dat je veel durft te vragen aan docenten en ouderejaars en dat is een hele fijne sfeer. Het niveau is best hoog maar als je alles goed bijhoudt is het goed te doen. Al in het eerste jaar krijg je opdrachten die heel praktijkgericht zijn zoals lesgeven op een basisschool.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Als je, je goed inzet voor de opleiding valt alles veel makkelijker uit. Zo moet je vaak presenteren en werk bespreken. Je moet vaak in groepjes een opdracht voorbereiden dus samenwerking is zeker belangrijk, maar ook zelfstandigheid wordt van je gevraagd. Je moet uit jezelf ook initiatief kunnen tonen. Creativiteit is vanzelfsprekend ook fijn om te bezitten bij deze opleiding.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Docent Beeldende Kunst en Vormgeving en/of de Fontys Hogeschool Tilburg?

Ik vond het erg jammer dat ik niet meteen duidelijkheid kreeg over de toetsing van alle vakken, uiteindelijk kregen we pas best laat te horen, voor welk vak we precies wat moesten doen. verder is alles positief naar mijn mening.

- Verberg volledige review

Melissa (18) uit Tilburg Gehele opleiding | | HAVO - Natuur & Techniek

Stel Melissa een vraag!

De locatie van de school is perfect. De school ligt midden in het centrum en is zeer goed bereikbaar. Op de school zijn verschillende praktijklokalen met veel mogelijkheden...

+ Toon volledige review

Melissa (18) uit Tilburg Gehele opleiding | | HAVO - Natuur & Techniek

Stel Melissa een vraag!
Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Fontys Hogeschool

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Fontys Hogeschool in Tilburg en lees de reviews van studenten van de Fontys Hogeschool.

Fontys Hogeschool