Reviews over de opleiding Cultuurwetenschappen bij Maastricht University

Wil jij Cultuurwetenschappen studeren in Maastricht? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Cultuurwetenschappen aan de Maastricht University in Maastricht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Cultuurwetenschappen en de Maastricht University in het algemeen.

Reviews over Cultuurwetenschappen aan de Maastricht University

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Cultuurwetenschappen

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Cultuurwetenschappen studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Cultuurwetenschappen aan de Maastricht University? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Cultuurwetenschappen die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Esther over Cultuurwetenschappen aan de Maastricht University Maastricht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding is een hele brede Bachelor opleiding in het segment van Cultuur. Uiteraard omvat dit Kunst/Literatuur (een richting die velen uiteindelijk kiezen) maar teven Politiek, Techniek en Media. Je krijgt een basis in Westerse filosofie en leert alle voorgenoemde segmenten in verschillende vakken kennen tijdens het eerste jaar. Een essentieel element van de opleiding is dat je multidisciplinair leert kijken naar zeer uiteenlopende onderwerpen. De brede basis resulteert vrijwel altijd in een brede blik wat een enorm voordeel is. Tevens is er veel vrijheid binnen de vakken om eigen interesses te onderzoeken en te exploiteren doordat het merendeel van de toetsingselementen bestaan uit het schrijven van wetenschappelijke essays. Dit mes snijd aan twee kanten aangezien je hiermee ook een uitmuntende essayist wordt.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja. Ik heb me goed ingelicht over de opleiding. Het heeft een hoog wetenschappelijk en abstract niveau waar ik naar zocht in mijn studie.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De organisatie laat wat te wensen over, vaak problemen met de elektronische leeromgeving. De locatie is uitmuntend, in het midden van de stad.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De bachelor is niet bedoeld praktijkgericht te zijn. Het is wetenschappelijk en abstract wat juist een pre is in mijn ogen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Dit zijn alle eigenschappen die je nodig hebt bij een Wetenschappelijke opleiding. Het Engels is een toevoeging gezien vrijwel alle literatuur in het Engels is (sporadisch ook Duits/Frans). Het creatief zijn uit zich vooral in het schrijven van essays waarin je heel veel vrijheid hebt wat heerlijk is maar ook een zekere creativiteit en zelfstandigheid vereist.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Cultuurwetenschappen en/of de Maastricht University Maastricht?

Positief: Uitstekende Wetenschappelijke opleiding

Negatief: Niet genoeg aansluitende masters op niveau voor de richting Politieke Cultuur.

- Verberg volledige review

Esther (21) uit Maastricht, Netherlands Gehele opleiding | | ...

Positief: Uitstekende Wetenschappelijke opleiding
Negatief: Niet genoeg aansluitende masters op niveau voor de richting Politieke Cultuur.

+ Toon volledige review

Esther (21) uit Maastricht, Netherlands Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Maastricht University

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit Maastricht in Maastricht en lees de reviews van studenten van de Universiteit Maastricht.

Maastricht University

Cultuurwetenschappen op de website van Maastricht University